Ja rozlišujem medzi liečiteľom a liečiteľom. Existujú totiž "akože" liečitelia, ktorí len oberú ľudí o peniaze, a pritom im vôbec nepomôžu, a tiež liečitelia, ktorí naozaj dokážu ľuďom pomôcť.
Ja osobne som sa raz stretla s jedným, pretože mi ho odporučila jedna známa a keďže ma pobolievala noha, chcela som, aby mi pomohol. Bolo to zvláštne, pretože si ma postavil pred stenu, pozrel sa na mňa a z fleku mi povedal všetky moje diagnózy (o ktorých samozrejme nemohol z iného zdroja vedieť). To ma dosť prekvapilo... Istý čas ma liečil energiou, ale keďže som bola netrpezlivá (a na ten liečebný proces trebalo viac času), tak som v terapii prestala...
Kamarátkina mamka mi akurát nedávno rozprávala o jednej liečiteľke z neďalekej dediny, u ktorej bola (najskôr len zo srandy). Tá liečiteľka sa vraj nejakým spôsobom spája s anjelmi (?) a že pomocou nich dokáže z človeka vyhnať negatívnu energiu a tiež niektoré choroby. Kamarátkina mamka tomu samozrejme neverila, ale len tak tú liečiteľku poprosila, či by jej mohla pomôcť odstrániť nespavosť (už vyše 10 rokov nevedela zaspať bez 2-3 tabletiek Rohypnolu). Po krátkej meditácií, pri ktorej liečiteľka vyslovovala nejaké tie svoje "múdre vety", šla kamarátkina mamka domov. Žiadne zvláštne zmeny na sebe nespozorovala. A na tretí deň zrazu zaspala večer úplne bez tabletiek na spanie. Najprv to považovala za náhodu, ale potom si povedala, že čo ak jej tá liečiteľka pomohla a aj ďalšie noci skúšala zaspať bez liekov. A podarilo sa jej to. A odvtedy vraj vôbec neužíva tie tabletky. Sú tomu už 2 mesiace...
Takže ja tomu ľudovému liečiteľstvu celkom verím. Len je podľa mňa dosť problematické nájsť liečiteľa, ktorý liečiteľskými schopnosťami naozaj ovplýva a ktorý nemyslí len na peniaze.