V Praze se za mě dá žít bez auto úplně v pohodě. Ale jen když teda bydlíš a pracuješ v té vnitřní. Kdekoli za Prahou i když to může být relativně blízko to už je větší problém. Když jsem naposledy hledala práci tak jsem si dala limit do 30 minut od domova jakýmkoli směrem a než jsem odepsala na nějaký inzerát tak jsem se ještě koukala na mapu, jak daleko je nejbližší zastávka a jaké bych měla spoje. Když jsem se rozhodovala mezi současnou prací a druhou nabídkou (která ještě teda nebyla potvrzená, v mé práci byli nakonec rychlejší, ale taky to vypadalo nadějně) tak jsem se mj. kromě toho, že v mé současné práci byli rychlejší rozhodla i podle toho, že na pohovoru v té druhé firmě mi řekli, že se s nejvyšší pravděpodobností budou stěhovat na druhý konec Prahy...no nakonec se stěhujeme my a občas se dívám na web té druhé firmy a adresu aspoň teda na stránkách mají pořád stejnou, tak nic....
Ale manžel pracuje už za Prahou a jezdí teda svozovým busem, který jezdí jen ráno a navečer + metro a pochopitelně je pak v práci celý den (k té cestě má ještě 10hodinovou směnu).
Ale v nějakém menším městě tam si bohužel úplně zaměstnání podle toho, jestli to máš blízko a dobré spoje vybírat nemůžeš

Nemluvě o doktorech, obchodech atd. Tady nebyl problém najít třeba pro Adámka dětskou doktorku pár kroků od domu. Kdybych musela jezdit s miminkem několikrát do měsíce, protože ty kontroly a očkování jsou ze začátku často, autobusem nebo vlakem někam třeba do úplně jiného města to si neumím představit
Doktorku jsme si teda nechali na Barrandově, sice už je to teď dál, ale naposledy tam byl na 3leté prohlídce a teď mu bude 5 tak půjde zase až na 5letou. Mezitím jsme všechno řešili po telefonu, ale u novorozence by to úplně nešlo.