|
sfera.pravy.net Přeji úspěšný rok 2025 pro všechny! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
zuza kytky 6, meta: 8650

|
|
Back to top |
|
 |
Exi kytky 5, meta: 4650

|
Posted: Sun 4.5.2025 15:20 Post subject: |
|
|
Asi to tu nikdo neřešil, ale zajímalo by mě, jak postupovat, kdybychom nestihli změnu adresy do oficiálního zápisu. S tím, že by ji měl změněnou třeba pár dní po. Jestli už do přihlášky uvést novou adresu (přičemž na evidenci obyvatel bych s tím šla třeba max pár dní po zápisu, na to by třeba ani nepřišli? Nevím za jak dlouho začnou dělat to ověřování adres) nebo do té školky zavolat, říct, že dítě má adresu ještě jinde, tu uvést i v přihlášce, ale domluvit se, že jakmile bude mít adresu v té jejich spádovosti tak to hned přijdu doložit? Je mi z toho už úplně zle, že to nestihneme vyřešit  S Barrandovem se už asi musíme rozloučit, ty peníze za změnu adresy, aby ji měl tady jsem akorát vyhodila z okna, když mi majitelka pár dní potom zavolala, že končíme a kolegyně mi teď řekla, že sice nemá problém dát Adámkovi adresu, ale že ten byt je oficiálně jejího tchána takže ten souhlas by musel být od něj (nebo s nějakou plnou mocí na ni) a to nám asi zase zabere další čas  _________________ All my life, I've been searching for something
Something never comes, never leads to nothing
Nothing satisfies but I'm getting close
Closer to the prize at the end of the rope
All night long I dream of the day
When it comes around and it's taken away
Leaves me with the feeling that I feel the most
Feel it come to life when I see your ghost |
|
Back to top |
|
 |
maxmiliana kytky 8, konec

|
|
Back to top |
|
 |
Kačenka &
|
|
Back to top |
|
 |
Exi kytky 5, meta: 4650

|
Posted: Sun 4.5.2025 18:14 Post subject: |
|
|
Tak všude jsou body za spádovost. Do pár jsem již psala a napsali mi, že takto před zápisem nemůžou říct, ale že většinou je hned plno. Kromě teda té školky, kterou bychom stejně měli nejblíž. Ona je prý teda ne moc oblíbená  ale kolegyně říkala, že její děti tam chodily a v pohodě.
No asi to udělám tak, že už příští týden pošlu online přihlášku v tom předzápisu a uvedu tu novou adresu. Je to jednodušší než jim volat, že se to ještě bude měnit. Aby nakonec nezapomněli a nekoukali jen na tu co má teď. Mně to dokonce ani bez odeslání nepustí k dalším materiálům, které je třeba vyplnit (lékař, evidenční list - asi jdou vyzvednout přímo v těch školkách, ale mám neschopenku, nemůžu tam příští týden dojet).
Nájemní smlouvu budeme mít až od července, když paní majitelka chce, abychom platili ještě červen.
Takže to potřebuju tak, abych prostě měla v ruce souhlas tchána kolegyně nebo její a s tím bych šla akorát na úřad, na to smlouvu nepotřebuju s tím souhlasem. Tak snad to stihneme. _________________ All my life, I've been searching for something
Something never comes, never leads to nothing
Nothing satisfies but I'm getting close
Closer to the prize at the end of the rope
All night long I dream of the day
When it comes around and it's taken away
Leaves me with the feeling that I feel the most
Feel it come to life when I see your ghost |
|
Back to top |
|
 |
che kytky 6, meta: 10650

|
Posted: Fri 23.5.2025 17:17 Post subject: |
|
|
Možná mi něco nedochází, ale když je v Praze situace s gymplama tak na prd, proč město (které je zřizovatelem gymnázií) nenařídí, ať místo osmiletých tříd otevřou čtyřleté? K maturitě se dostane víc děcek, jen jich víc bude na základkách až do devítky. |
|
Back to top |
|
 |
greenwood seja feliz, menina

|
Posted: Fri 23.5.2025 19:54 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek_________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
 |

|
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Tue 27.5.2025 7:18 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek_________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
|
|
Back to top |
|
 |

|
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Tue 27.5.2025 10:43 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |

|
|
Back to top |
|
 |
Kačenka &
|
Posted: Tue 27.5.2025 15:12 Post subject: |
|
|
Che, ten první předpoklad je mylný - pražské základky jsou prý na své kapacitě, tj. kdyby neodešla děcka na osmiletý, přesunul by se problém rtam (jsem slyšela v rádiu). |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Tue 27.5.2025 17:47 Post subject: |
|
|
Aha, to jsem netušil. Myslel jsem že brblají že jim mizí nejnadanější žáci, a jak to pak mají se zbytkem těžký. Že na to jsou nastavený mě nenapadlo. To je fakt na palici celý. |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Tue 27.5.2025 20:18 Post subject: |
|
|
Prazsky zakladky jsou precpany strasne, to je pravda. A treba to, ze deti z paty, sedmy tridy odejdou na gymply umozni vzit vic deti do prvni tridy. U nas na desitce se kazdy rok na nekolika skolach losujou spadovy deti. Loni se podarilo umistit vsechny deti do prvni tridy az v polovine srpna. Coz je dost desny, kdyz fakt do posledni chvile netusis, kam tvoje dite pujde do skoly, a soukromy zakladky maji pretlak dost podobny.
Proste cely system spatne a musi se zmenit od zakladu. Jenze se to opet necha vyhnit, protoze ted se prece rodi malo deti, takze za par let bude po problemu
Problem mimo jine je, ze se tady porad jede ta retorika “dulezity je remeslo, z gymplu nic neumis, to te neuzivi”. Ale realne na gymply jde 10 % deti, v Praze 15 %, ale poptavka je o dost vyssi (cetla jsem pres 20 %).
Jo a jeste me napada - skoly jsou placeny od zaku, takze kdyz par let neotevres primy, seberes jim strasne moc penez a ty skoly nebudou mit z ceho fungovat. _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
|
|
Back to top |
|
 |
|
 |
sfera.pravy.net Forum Index
-> Děti |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3 ... , 142, 143, 144 Next
|
Page 143 of 144
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|