Není to úplně na depku, ale asi budu mít těžké spaní teď
Volal mi majitel bytu, že mu umřel otec tak se sestrou řeší dědictví a ona tu možná bude chtít bydlet. V tom lepším případě by se byt akorát přepsal na ni a my bychom tu mohli být dál, je to prý 50 na 50. Jinak bychom měli klasicky 2 měsíce výpovědní lhůtu.
Jako jednou bychom to samozřejmě řešili, ale jestli nás bude tlačit čas tak to bude trochu o nervy.
Mohli bychom na Vsetín, ale byt je tam v dezolátním stavu, už jsem o tom psala a manžel tam nechce (ne kvůli bytu, ale prostě nechce na Vsetín) a s prací je to tam stejná bída jako byla vždycky, občas se schválně dívám na inzeráty.
V Praze se nám líbí, na Barrandově jsem spokojená, ale zvládli bychom i jinou čtvrť, mně sídliště nevadí, hlavně když tam budou tramvaje a obchody, ale za takovou cenu už v Praze nic nenajdeme, ani takovýhle malý (teď jsme ve 2kk a ani ty už pod 20 000 skoro nejsou), sice si chci začít hledat po prázdninách práci pomalu, ale asi ze začátku jen půl úvazek, přijde mi to jednodušší než se Adámek nějak zadaptuje ve školce nebo pokud furt bude nemocný, školku teda taky ještě nemáme, ale ten rok by asi byl v soukromé takže i kdybychom měli dva platy tak to na nějak výrazně dražší byt než teď nebude.
Ještě manžel navrhoval nějaké město v okolí své práce, jezdí jim svozy ze spousty měst (teď taky bude další nepříjemnost, že mu od příštího měsíce zruší zastávku u domu tak bude muset ještě čtvrt hodiny tramvají), ale tam mám taky obavy ohledně práce pro mě v těch menších městech...abych pak nedojížděla do Prahy
A další strach co mám, že byt jsme v Praze hledali 2x a vždy to bylo hned, ale to jsme ještě neměli dítě...odkud manžel pochází to snad nikdo neřešil, ale s dítětem už tak perspektivní zájemci taky nebudeme