|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Fantagiro kytky 3, meta: 1950
|
Posted: Thu 11.2.2021 21:28 Post subject: |
|
|
annysek wrote: | Konkrétně na Bridgerton jsem se nedívala a dívat ani nebudu, ale k tomuhle tématu rasové vyváženosti..
Mně to teda nijak neuráží, pokud daný seriál není přesný ani v jiných historických aspektech. Stejný feedback jsem slyšela i třeba na Queen's Gambit a sama jsem si toho tam ani nevšimla, protože jsem to prostě nebrala jako historicky přesný příběh.
Možná bych se nad tím zamyslela ne z našeho pohledu, ale z pohledu nějaké menšiny, pro kterou je třeba fajn v médiích vidět někoho, kdo vypadá jako oni v jiné situaci než jako sluha apod. Pokud to správně chápu, tak Bridgeton je absolutně fiktivní, tak proč musíme trvat na tom, že zrovna tahle část historie by měla být přesná?
Na druhou stranu je samozřejmě třeba, abychom byli opatrní v tom tu historii úplně ignorovat, ale nemám pocit, že by to tak v současné době bylo. |
Nemam nic proti rasovej rovnosti, prave naopak, len posledne roky taka ta silena ferovost, mi pride vyslovene too much. Priklad ked v danom storoci, v danej krajine nezili black obcania ale v radoby "historickom" seriali ci filme musia byt obsadeni, nejak ma to nepohorsuje, proste je to len aby sme sa ukazali aki sme fer.
Asi tak ako v kazdom korporacnom skoliacom videu musia byt vsetky rasy, samozrejme vyobrazne aj ako manazeri, vsetky orientacie - ako 2 muzi vychovavaju deti priklad, uz len cakam kedy tam bude pracovnik s partnerom zvieratom._________________ Asi to tak funguje aj pri rozchodoch. Že aj keď bolia a keď vlastne vôbec nič nie je doriešené, stačí, aby padlo slovné spojenie definitívny rozchod a z kruhového objazdu sa zrazu objaví cesta, po ktorej sa dá výjsť. Je jedno či štvornožky, alebo vzpriamene po dvoch. Je jedno, že ju človek chvíľu ignoruje a stále sa vozí dookola. Je tam. Tá cesta. Človek sa môže nastaviť na nové zajtrajšky, stopne blúdenie emócií v krvnom obehu, celé je to iné. Lepšie. |
|
Back to top |
|
|
annysek .
|
Posted: Fri 12.2.2021 8:51 Post subject: |
|
|
Fantagiro wrote: | ... proste je to len aby sme sa ukazali aki sme fer.
|
No a co je na tom špatnýho? Někomu to pomáhá a tobě neubližuje, tak co je za problém? Celé je to fikce, tak proč nemají možnost si vybrat, jak budou vypadat hlavní hrdinové? Nikomu nevadí, když jsou třeba hlavní hrdinky štíhlé podle dnešních ideálů, ale to, že si někdo dovolí obsadit černocha jako hlavního hrdinu, když by měl být maximálně sluha, je takové téma? Samozřejmě, že je to naschvál, chtěli prostě evidentně ukázat svět, kde tohle téma není..
A tvoje poslední věta je fakt hustá :lol:
Tyhle vaše názory mě teda po pravdě dost šokují a to, že začnete větou "nemám nic proti rasové rovnosti, ALE.. ", , "Nejsem rasista, ALE.." je fakt typické.. |
|
Back to top |
|
|
Hyenečka kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
Linda Evangelista kytky 8, meta: 20650
|
|
Back to top |
|
|
Hyenečka kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Hyenečka kytky 8, konec
|
Posted: Fri 12.2.2021 9:27 Post subject: |
|
|
Tudíž je to píčovina, na kterou je škoda koukat |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Nicky... kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Fri 12.2.2021 10:02 Post subject: |
|
|
Ed
Last edited by Nicky... on Sat 13.2.2021 13:13; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Gilthoniel Dancing in the moonlight
|
Posted: Fri 12.2.2021 12:25 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Victim is another name for lover.
Mé srdce děsící se prázdna, vánice
sní o minulosti a o příznivém klima!
Vrak slunce utonul v své krvi, která dýmá.
Ty ve mě zůstáváš jak zlatá monstrance!
(Baudelaire) |
|
Back to top |
|
|
celita kytky 7, meta: 11650
|
Posted: Fri 12.2.2021 18:05 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Jakmile jednou letíš, je pozdě přemýšlet, jestli to byl dobrý nápad, nebo ne. |
|
Back to top |
|
|
Effy young & beautiful
|
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
|
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Sat 13.2.2021 9:05 Post subject: |
|
|
Ani jedno jsem neviděla. Ale nevadí mi obecně historické nepřesnosti, spíš vnitřní nekonzistence.
U věcí, který se tváří jakože dobově, mají kostýmy a historický lokace a tak. Je to divný. Kdyby to bylo něco jako BBC Sherlock, tak ať je klidně černoch, to by mi přišlo v poho.
Úplně stejně by mi vadilo, kdyby třeba mužské role začaly hrát ženy, a taky to neznamená, že jsem misogynní.
Ale myslím, že tohle je jeden z problémů, který předsudky jen zhoršuje, a to neustále obviňování všech z předsudků a nekorektnosti Připomíná mi to mého kamaráda Roma ze základky, který vždycky, když jsme se na něčem neshodli, tak začal vykřikovat, že jsem rasista _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Sat 13.2.2021 9:31 Post subject: |
|
|
Říkám, já jsem to neviděla, nemůžu soudit. Třeba by mi to taky vadilo. A popravdě mi to prvně přišlo divný a násilná korektnost a bla bla.
Pak jsem se nad tím nějak zamyslela a napadlo mě x filmů, který do historických reálií strkají moderní prvky a nikoho to nepobuřovalo. Třeba Marie Antoinetta od Coppoly nebo Moulin Rouge. Nebo ten Tarantino mě teď napadl. Tak jen mi to přijde poměrně zajímavý a asi o společnosti něco vypovídající, že když se na přelomu 19./20.století zpívá Nirvana nikdo se nad tím nepozastaví, ale černoch v jakýmsi historickým obleku je hrozná aféra.
Nebo tyjo takový Vinnetou! Ten je z tohohle pohledu přece naprosto zavrženíhodnej.
No, jako jen tím chci říct, že jsem pochopila, že ten seriál je v podstatě něco jako Angelika a tam je to úplně jedno, kdo v těch kulisách hraje, protože s historií to nic společnýho nemá. A to úplně pomíjíme fakt, že se ty lidi chovají naším způsobem, i když tehdy všechno fungovalo úplně jinak. Jako pro nějaký historiky to kolikrát musí být jako koukat na automat na žvejkačky. |
|
Back to top |
|
|
|
|