|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Leňula Feet planted firmly in the sky
|
Posted: Sat 16.2.2019 19:00 Post subject: Whole30 / Paleo / Lowcarb |
|
|
Delam tohle tema zamerne obecnejsi, pac W30 tu asi odjelo jen par lidi... Ja mam za sebou dneska 4.den. Tevi to myslim dala cele, Willow taky... mate nejake tipy, oblibene recepty? _________________ I will kill you so hard you will die to death!
“We don’t need a list of rights and wrongs, tables of dos and don’ts: we need books, time, and silence. Thou shalt not is soon forgotten, but Once upon a time lasts forever.” |
|
Back to top |
|
|
annysek .
|
Posted: Sun 17.2.2019 10:40 Post subject: |
|
|
Já dělám zrovna teď Whole 28 (únor)
Jak ti to zatím vyhovuje? |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 17.2.2019 10:53 Post subject: |
|
|
Anny, je skvely, jak mi pres den drzi energie. Vysadila jsem odpoledni kafe. Rano se mi mnohem lip vstava, nejsem prastena po hlave. Je to hrozny nezvyk. Dlouhe roky jsem byla zvykla na sladkou snidani. Pecivo k veceri bylo celkem bezne. Ale to byl vlastne jeden z duvodu, proc jsem do toho sla. Ze jsme v posledni dobe jeli pecivo 1-2x denne.
Jsem fakt zvedava, jak to zvladnu. Chybi mi mliko. Ale da se to. Kdyz jsem detem delala livance, nebo byla s Etou na zmrzline, dala byh si. Ale uz jsem zvladla dve jidla venku, to je uspech. _________________ I will kill you so hard you will die to death!
“We don’t need a list of rights and wrongs, tables of dos and don’ts: we need books, time, and silence. Thou shalt not is soon forgotten, but Once upon a time lasts forever.” |
|
Back to top |
|
|
annysek .
|
Posted: Sun 17.2.2019 11:01 Post subject: |
|
|
S jídly venku je to blbý, v podstatě si můžeš dát jen salát s nějakým masem a stejně pořádně nevíš, jestli do toho nedávají cukr nebo neco jiného zakázaného.
Mně zatím nic konkrétního moc nechybí, možná jen s výjimkou rýže, kde navíc ani nejsem přesvědčená o tom, že je vůbec nějaký důvod ji vyřadit, pokud w30 nemá být přímo low carb.
Ale oblíbila jsem si dělat květákovou rýži, třeba včera jsem takhle dělala "fried rice" a bylo to super, to budu určitě dělat i po w30. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 17.2.2019 11:14 Post subject: |
|
|
Palanda a Podolka jsou Paleo-friendly. V Palande delaji nahaty burgery na salatku a Podolka ma v menu vylozene znaceny paleo jidla. _________________ I will kill you so hard you will die to death!
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Sun 17.2.2019 11:26 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Tevi. kytky 8, meta: 19650
|
Posted: Mon 18.2.2019 8:59 Post subject: |
|
|
Leňulo, tak moc držím palce. Prvních pár dnů je nejhorších, pak si to sedne. Myslím, že to "nejhorší" už máš za sebou . Já jsem se ještě trýznila tedy tím, že jsem každý den koukala na Prostřeno
Jediný můj tip je ten - nepít kávu po obědě, nespala jsem pak celou noc . Takže jsem si ji pak musela dávat jen dopoledne s kokosovým mlékem. Lidi všude psali, jak krásně při W30 spali, mně to moc nepřišlo teda, i když jsem vysadila tu kávu (a měla jsem docela i energetický výdej), tak jsem prostě nelehla na polštář, vzápětí usnula a probudila se až se zazvoněním budíku, jak jsem často četla .
Recepty asi žádné nemám, snažila jsem se jíst co nejjednodušeji. Ale poprvé jsem dělala domácí majonézu (a rovnou jsem udělala coleslaw), zamilovala jsem se do mrkvových hranolek. Nevím, jak to máš Ty, ale já jsem vysadila i brambory, i když podle nových pravidel to není nutné (samozřejmě ne v podobě hranolek).
Občas jsem si dala špekáček z Lidlu (ten, který vyhovuje složením). Kromě šunky z konzervy už tam jsou i normální balené šunky, které se hodí do W30, za mě to ještě bohužel nebylo .
A po večeři jsem si vždycky dávala jako sladkou tečku nějaké ovoce, na to jsem se vždy těšila. A klidně banán.
W30 jsem držela někdy v loni na jaře a nějaké návyky mi zůstaly. Hlavně jezení pouze 3x denně, které si nemůžu vynachválit a působí na moji postavu a chutě nejlépe.
Jo a zhubla jsem podle mě aspoň 5 kg, oblečení na mně plandalo a všimli si i ostatní, že jsem zhubla. Břicho jsem měla na svý poměry plochý . Teď jsem na tom váhově asi stejně jako po skončení W30.
Hodně jsem o tom napsala ve Zdravém jídelníčku. _________________
* Žena nepotřebuje toho, kdo nepotřebuje ji.** |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 18.2.2019 9:10 Post subject: |
|
|
Lenore, kvetakova ryze je taky muj favorit. Muz to odmita jist, ale ja treba chutove nevidim moc rozdil mezi touhle a normalni ryzi. Je to skvely podvod na deti, ktere do sebe dostanou spoustu zeleniny a ani o tom nevi.
Tevi, ja brambory jim, ted jsem sesty den a mela jsem je dvakrat. Jednou v kari (ale to mi jich vetsinu vyzral Bert) a vcera pul na pul s batatovymi hranolky k masu (a uz vim, ze kdyz si dam jako prilohu jen brambory a bataty, mam pak driv hlad ).
Ovoce si prikladam spis k snidani. Zatim jsem jedla vicemene vajicka na sto zpusobu, ale vcera jsem byla v Lidlu a dneska si s neuveritelnou chuti dala parky s horcici (v dm maji skvelou celozrnnou bez cukru). Ja, ktera nebyla schopna fungovat bez sladke snidane.
Pres den si obcas mlsnu nejake ovoce, kdyz svaci deti. Ale je to spis automatika, nez ze bych to potrebovala na hlad. To jidlo trikrat denne je desne super. _________________ I will kill you so hard you will die to death!
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 18.2.2019 9:14 Post subject: |
|
|
Jo, tu hořčici z DM jsem měla taky .
Já si myslím, že brambory špatné nejsou. Oni je prve zakázali kvůli tomu, že se jima Američani přežírají v podobě smažených hranolek _________________
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 18.2.2019 9:38 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
annysek .
|
Posted: Mon 18.2.2019 23:52 Post subject: |
|
|
Já jsem brambory zatím měla asi jen jednou, když jsme bohužel byli v restauraci, kde jediné w30 jídlo byl tatarák s pečenými brambory
Jinak teď už třetí den jím super věc. Kešu, koriandr, citronová šťáva a garam masala se rozmixuje, dá se do toho marinovat kuře na malé kousky, pak se to dá na plech a upeče na nejvyšší teplotu do zlata. Jestli někdo máte SaSaZu kuchařku, tak je to tam jako bombajské kuře, ale se smetanou a jogurtem. A k tomu jsem smíchala dva saláty dohromady (zbytky) a je z toho jeden skvělej. Je v něm červené zelí, mrkev, mango, koriandr, rukola a pár zelených fazolek, sezamový olej, limetka a chili. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 20.2.2019 9:00 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 20.2.2019 9:07 Post subject: |
|
|
|
Back to top |
|
|
Franchise kytky 6, meta: 8650
|
Posted: Fri 22.2.2019 11:07 Post subject: |
|
|
Nestravuji se teda podle whole 30, ale LC.
Mám docela ráda zapecenou brokolici s vajíčkem, kuřecí maso a sýrem.
A pak pečený stehna, kuřecí nebo kachní na zelí. _________________ Zítřek Ti nikdo neslíbil ... |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 4.3.2019 9:05 Post subject: |
|
|
Den 20. Jsem fakt zvedava, co prijde, az zacnu zarazovat.
Za tu dobu mi uplne prestaly chybet klasicky prilohy. K michanym vajickum mam proste nakrajenou zeleninu a nijak mi to neprijde divny. To si myslim, ze budu drzet nadale. Dala bych si jogurt. S lesnim ovocem a drcenymi orisky. Na to se fakt tesim. A kdyz prede mnou vcera ostatni dlabali cokokokosky, to jsem je chtela zabit. Ale jinak je to fakt celkem v pohode.
Annysku, ty uz jsi skoncila, vid? Jake jsou vysledky? _________________ I will kill you so hard you will die to death!
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Jídlo |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3, 4, 5 Next
|
Page 1 of 5
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|