No tak právě proto je důležitý, aby každý vyzkoušel nám na sobě, co mu vyhovuje, protože kupodivu nejsme všichni stejný. Já třeba kdysi zkoušela vysadit mléčné výrobky a efekt byl nulový, takže s nima problém asi nemám, ale to neznamená, že někdo jiný by se bez nich necítil o 100% líp. Stejně jako já se cítím o 100 % líp s minimem sacharidů, což by třeba pro jiného bylo utrpení.
Stejně tak s počtem jídel, to mi přijde jako úplně největší ideologická kravina, která se furt řeší. Je to úplně jedno, prostě ať každý jí, když má hlad, jedno jestli 1x nebo 10x denně. Teoreticky jsou nějaké prokázané benefity intermittent fasting, kdy se jí méně často, respektive je tam velký odstup mezi jídly, ale zase to nemusí být pro každého. Mně to by třeba moc nevyhovovalo, i když pod to vlastně spadá i brzká večeře s pozdější snídaní, což zrovna tak mám. A záleží i na tom typu stravy, samozřejmě na rychlých sacharidech je třeba jíst častěji, jinak hodně kolísá glykémie a člověku je blbě.
Na nastartování metabolismu nebo tak něco nevěřim vůbec, protože není definovaný, co by to jako mělo znamenat. Obecně jsem dost skeptická k různým módám a zaručeným návodům, jak jíst, protože jich jsou tisíce a každý tvrdí něco jinýho. Takže fakt nezbývá, než vyzkoušet a modifikovat pro sebe.
Konkrétně k těžkým jídlům - je vtipný, že když jsem najela na nízkosacharidovou stravu, tak mi
nikdy není po jídle těžko, předtím jsem byla ve stavu buď je mi špatně z hladu, nebo je mi špatně z přežrání
Teda až na prvních pár dní, to bylo tělo asi dost v šoku