View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Byzzy kytky 8, meta: 19650
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 19599
|
|
Back to top |
|
|
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 12596 Location: Ostrava/Brno
|
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 28440
|
Posted: Mon 16.4.2018 19:19 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
cloo kytky 5, meta: 5850
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 5784
|
Posted: Mon 16.4.2018 19:30 Post subject: |
|
|
my z neho delame pesto a jime ho cely rok. _________________ * G O O D * V I B E S * O N L Y * |
|
Back to top |
|
|
Byzzy kytky 8, meta: 19650
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 19599
|
Posted: Tue 17.4.2018 7:35 Post subject: |
|
|
cloo wrote: | my z neho delame pesto a jime ho cely rok. |
A dala bys mi tip - já vím, že je to asi úplně jednoduché, dneska už ho musím udělat a nevím moc, kolik tam dát toho oleje
A polívka je úplně jednoduchá
40 g cibule
1 brambora
60 g másla
100 ml suchého bílého vína
500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
60 g čerstvého medvědího česneku (nebo 110 g mraženého)
600 ml smetany min 31 %
špetka strouhaného muškátového ořísku
sůl
Cibuli najemno nakrájíme. Bramboru nakrájíme na větší kusy a uvaříme. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 30 g másla, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přilijeme víno a necháme ho zcela odvařit. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Přidáme medvědí česnek, smetanu, uvařenou bramboru, muškátový oříšek a 1 lžičku soli.
Polévku opět necháme přijít k varu a ještě 1 minutu vaříme. Ještě horkou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a přecedíme přes jemné sítko.
V pánvi na vyšším ohni rozpálíme zbylé máslo. Jakmile začne lehce zlatavě pěnit, pánev odstavíme a tímto máslem, které získalo lehce oříškovou chuť, dochutíme polévku na talíři - to jsem jaksi už v receptu nedočetla, takže jsem tam dala hned ze startu celou dávku másla a cajk
Ten česnek má prý větší grády druhý den po utržení, já ho tam dala hned a těch 60 g se mi zdálo málo, takže tam tam dala snad dvojnásobnou dávku a i tak to bylo dost jemné V sítu po přecezení mi zůstal jakoby špenát - což bylo výborné a tak jsem ho do té polívky vrátila zpátky a půl snědla jen tak |
|
Back to top |
|
|
cloo kytky 5, meta: 5850
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 5784
|
Posted: Tue 17.4.2018 12:13 Post subject: |
|
|
byzzy, ja uz nevim podle jakeho receptu jsem to delala, ale jeden je treba tady. nebo klidne pouzij nejaky recept na bazalkove pesto.
ja ho delam teda jen olej, cesnek a trosinku soli (davame si to treba i jen na chleba s lucinou, tak at to je takove univerzalni). vsechno dam do sekacku, co mam jako nastavec na tycovy mixer, rozmixuju, naplnim sklenicky a zaliju to jeste nahore troskou oleje, at je to jakoby zakonzervovane. _________________ * G O O D * V I B E S * O N L Y *
Last edited by cloo on Tue 17.4.2018 19:38; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 12596 Location: Ostrava/Brno
|
|
Back to top |
|
|
Mari addicted..
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 21237 Location: in my own time
|
Posted: Tue 17.4.2018 18:24 Post subject: |
|
|
Bud delam velkej vyvar a cast si necham na polivku a cast na tohle doplnovani jinych jidel - dam si to do zavarovacek do lednice, par dni to tam vydrzi, nebo do pytliku do mrazaku.
Jinak casto si delam vyvar zvlast, ale to jen zeleninovy a na to pouzivam ruzne odrezky zeleniny, ktere bych normalne vyhodila (nohu brokolice, listy od kvetaku, jarni cibulky a tak) a ktere si prubezne davam do mrazaku.
Kostku taky pouzivam, ale jen vyjimecne, kupuju bio bujon z dm, nemelo by tam byt snad nic hrozneho.. _________________ ♪♪♪ |
|
Back to top |
|
|
Tevi. kytky 8, meta: 19650
Joined: 22 Jan 2007 Posts: 19340 Location: vedle blázince
|
Posted: Tue 17.4.2018 18:49 Post subject: |
|
|
Jsem dělala domácí majonézu a musím se pochválit konzistence i chuť na jedničku _________________
* Žena nepotřebuje toho, kdo nepotřebuje ji.** |
|
Back to top |
|
|
Linda Evangelista kytky 8, meta: 20650
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 20121
|
|
Back to top |
|
|
Bibi kytky 7, meta: 16650
Joined: 02 Nov 2007 Posts: 16130 Location: up in the sky
|
Posted: Mon 23.4.2018 11:54 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ chci být člověkem, který se mi nehnusí. |
|
Back to top |
|
|
Tevi. kytky 8, meta: 19650
Joined: 22 Jan 2007 Posts: 19340 Location: vedle blázince
|
Posted: Tue 24.4.2018 12:03 Post subject: |
|
|
včera jsem poprvé dělala mrkvové hranolky a obávám se, že se tím zase budu nějakou dobu živit, jak moc dobrý to je
Já vždycky na něco přijdu a pak to žeru pořád dokola, dokud se toho nepřejím _________________
* Žena nepotřebuje toho, kdo nepotřebuje ji.** |
|
Back to top |
|
|
Byzzy kytky 8, meta: 19650
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 19599
|
Posted: Tue 24.4.2018 12:15 Post subject: |
|
|
Já jsem udělala s medvědím česnekem máslo a je to boží - jen tak na chleba nebo včera jsme si to dali na lososa i brambory a boží |
|
Back to top |
|
|
Linda Evangelista kytky 8, meta: 20650
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 20121
|
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 29901
|
Posted: Tue 24.4.2018 12:20 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|