já třeba vajíčka používám jen na pečení nebo jednou za uherák na obalení a snažím se aspoň kupovat nějaký "normální" a štve mě, že nemám žádnýho svýho dodavatele a furt škemrám po každym,z lkoho vypadne, že má domácí vejce.
jinak to máš nahodou chant dost dobrý!
já zkusím taky něco sesumírovat, co vařím nejčastěji
- těstoviny v létě s pestem z čehokoli zelenýho, čeho mám přebytek (včetně kopřiv)
- těstoviny aglio olio/sýrová omáčka s feferonkama/houbová se zakysankou
-rizoto houbově s parmezánem/lilek cuketa kapie s parmezánem
- krémové polívky (rozmixovaná zelenina na cibulce, jinak nic nebo zakysanka): hrách s mátou, rajčata, brokolice, fazole, dýně, brambory
- gnochi se smetanovou omáčkou/špenátovou
- pečené plátky brambory/pečená zelenina - zakápnu oliváčem, jím s dipy ze zakysanky či majonézy
- vegeguláše, to jde snad z veškerý zeleniny, soji, hub, tofu, fazoli....
- kus kus se slunečnicovým semínkem, balkánem a zeleninou
- tzatziky nebo veriace listových salátu, cherry rajčat, ředkviček, sýru a oliv (nic jinýho mi v salátech nejede)
- rozpečený hermelín se salátem
- plněná rajčata mozarellou a bylinkama
- tortilly s čerstvou zeleninou nebo s rajčatovo-zeleninovou salsou + fazolová směs + zakysanka
- br kaše s nějakou koupeností (takový ty robi masa, fitness sojový řízky atd.)
- hummus
- burgery