View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
che kytky 6, meta: 10250
|
Posted: Sun 20.9.2015 10:48 Post subject: |
|
|
gigli wrote: | geike a podle mě to není pěkný nesmysl. když už teda o těch záležitostech myslíš vlastně v té angličtině, tak že na kolegu rovnou nemluvíš anglicky...
fakt je takový problém říct česky issue? taky jsem dělala v anglicky mluvícím korporátu a tohle mi trhalo uši dnes a denně. něčemu se nevyhneš, ale z větší části mi to přijde jak utvrzování se o důležitosti vlastní existence. | Každá profese a vlastně i firmy mají nějaký svůj slang. Tipnu si že i ty v práci používáš termíny kterým člověk z ulice neporozumí, a život prostě funguje tak že je někteří lidé buď pro outsidery zapomenou přeložit, nebo je naopak používají aby dali najevo že jsou in.
Tohle není zdaleka jen u anglicismů, stejné to máš třeba u latiny v medicíně. Nebo třeba u čistě českého slova "propsat". |
|
Back to top |
|
|
annysek .
|
Posted: Sun 20.9.2015 11:00 Post subject: |
|
|
Mně to dřív taky vadilo, když jsem začala poprvé pracovat. Ale pak jsem to začala dělat taky. A pořád mi to nepřipadá ideální, ale nějak jsem se smířila s tím, že je to prostě jednodušší a výstižnější.
Co se týče pracovních termínů, tam mi snad i mnohem víc vadí, když se někdo nějaké věci snaží překládat, zní to často hrozně přitaženě za vlasy. Ale i když jde o normální řeč, tak mi to občas prostě ujede, nemůžu najít lepší termín.
Jinak teda já jsem v zahraničí necelý půlrok a i přesto, že jsem stále v denodenním kontaktu i s češtinou, tak to na mě má fakt špatný dopad. Já jsem teda nikdy nebyla moc dobrá v mluveném slovu, ale teď to začíná být horší a horší a bojím se, že za rok ze mě bude Petra Němcová.
Nejhorší bylo tak první měsíc, když jsem musela měnit rychle z angličtiny do čestiny - jednou na mě mluvil Čech/Slovák a za chvilku cizinec. Z toho mě vyloženě bolel mozek. |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Sun 20.9.2015 11:10 Post subject: |
|
|
No a teď si představte, jak jsou na tom chudáci tlumočníci Ono to fakt není jednoduchý, přepínat mezi jazykama, na druhou stranu to jde, jenom to stojí úsilí no.
A taky je dobrý rozlišovat, s kým mluvím, a tomu komunikaci přizpůsobit. Já taky v práci říkám grinder místo homogenizátor, protože je to nesrovnatelně kratší. Ale na přednášce to samozřejmě neřeknu. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
ephelides *louloute*
|
Posted: Sun 20.9.2015 11:15 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________
dog is god backwards
Qualität kommt von Qual.
Arretez de prendre les cons pour les gens.
"Wer ständig glücklich sein möchte, muss sich oft verändern." (Konfuzius)
|
|
Back to top |
|
|
Člověk jsem duhová víla
|
Posted: Sun 20.9.2015 11:18 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ * Peace * Authenticity *Gratitude * Nonviolence * Honesty * Kindfulness *
** every action you take is a vote for the type of person you wish to become.
make peace, be kind.
|
|
Back to top |
|
|
Člověk jsem duhová víla
|
Posted: Sun 20.9.2015 11:27 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ * Peace * Authenticity *Gratitude * Nonviolence * Honesty * Kindfulness *
make peace, be kind.
|
|
Back to top |
|
|
Člověk jsem duhová víla
|
Posted: Sun 20.9.2015 11:32 Post subject: |
|
|
make peace, be kind.
|
|
Back to top |
|
|
ephelides *louloute*
|
Posted: Sun 20.9.2015 11:35 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________
dog is god backwards
Qualität kommt von Qual.
Arretez de prendre les cons pour les gens.
"Wer ständig glücklich sein möchte, muss sich oft verändern." (Konfuzius)
|
|
Back to top |
|
|
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
|
|
Back to top |
|
|
spanish.eyes vi, ale nedba
|
Posted: Sun 20.9.2015 11:57 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ She's a rainbow and she loves the peaceful life
A change of heart comes slow..
*
Je třeba žít, je třeba milovat, je třeba tvořit
(JK) |
|
Back to top |
|
|
Člověk jsem duhová víla
|
Posted: Sun 20.9.2015 12:06 Post subject: |
|
|
make peace, be kind.
|
|
Back to top |
|
|
Člověk jsem duhová víla
|
Posted: Sun 20.9.2015 12:08 Post subject: |
|
|
co mně osobně vadí jsou nadávky. obecně. jak v angličtině, češtině, italštině nebo v jakémkoliv jiném jazyce. to je asi jediná věc, ke které postrádám toleranci (až na ojedinělé přápady, kdy to chápu, že to je nutné si ulevit.. ale hlavně nadávání v úplně obyčejných situacích, kdy se nic neděje.. to mi dost vadí). _________________ * Peace * Authenticity *Gratitude * Nonviolence * Honesty * Kindfulness *
make peace, be kind.
|
|
Back to top |
|
|
spanish.eyes vi, ale nedba
|
Posted: Sun 20.9.2015 12:17 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ She's a rainbow and she loves the peaceful life
A change of heart comes slow..
*
Je třeba žít, je třeba milovat, je třeba tvořit
(JK) |
|
Back to top |
|
|
Člověk jsem duhová víla
|
Posted: Sun 20.9.2015 12:23 Post subject: |
|
|
make peace, be kind.
|
|
Back to top |
|
|
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
|
|
Back to top |
|
|