anika kytky 4, meta: 3750
Joined: 06 Jan 2007 Posts: 3658 Location: mezi nebem a zemí
|
Posted: Mon 9.4.2007 17:36 Post subject: |
|
|
gigli wrote: | anika wrote: | A pečení beránku? Beránek Boží, proto se pečou. |
což ovšem nevyvrací, že to může být mladší zvyk (třeba jíst rybu na vánoce je taky mladší zvyk, i když je ryba symbolem křesťanství od jakživa). kdyby k tomu měl někdo nějakou seriózní literaturu, tak bych ráda věděla, jak to s těma beranama je. já našla akorát pohanský vejce a pomlázky. |
Když se to týká Velikonoc jako doby Ukřižování s Vzkříšení, je to starý zvyk né jak kapr. Je rozdíl ryby a kapra. Ryba znamenala, že se křesťané mezi sebou poznali. Kapr je záležitost nějakých 100 max 150 let. Protože se tady začal jíst. Je to česká tradice, ale ryba jako znak je pro křesťany celého světa. A beránek. To je to samé. Je to znázornění beránka božího. Takže se to dává jako smybol od začátku, co se Velikonoce jako křesťanský svátek slaví. Nemyslím tím svátky jara. Což je něco úplně jiného, ale skoro každý to bere jako jednu věc._________________ „Nechtěj být člověkem, který je úspěšný, ale člověkem, který za něco stojí.“
— Albert Einstein |
|
josie Chcem sa smiať navždy!
|
Posted: Mon 9.4.2007 18:25 Post subject: |
|
|
tak dnes som sla spat o 6 rano, spala som do pol 4 poobede...bratranci prisli nas obliat a my sme ich ani nepoculi (som bola doma iba so sestrou), takze som dnes absolutne nepoliata a vobec mi to nevadi aspon nam ostali kinderka |
|
Mo Cuishle kytky 8, meta: 17650
|
Posted: Mon 9.4.2007 18:37 Post subject: |
|
|
|
|
*Theuska* Out of order
|
Posted: Mon 9.4.2007 23:32 Post subject: |
|
|
Taky jsem dostala čokoládový vajíčka. Dala jsem je na misku v obýváku a za chvíli už jsem je hledala pod sedačkou, mezi kytkama a tak různě kočička si neměla s čím hrát .
Jinak mě ani nikdo nezmlátil . Někdo tu sice ráno zvonil, ale já ještě spala a táta mě nikdy nemlátil . _________________ ***Člověk nikdy nesmí přestat snít.*** |
|