tak já dnes dělala bulgur od terinas. bohužel jssm nesehnala ty filety tuňáka, takže je tam klasická konzerva. a ještě jsem přidala olivy. bylo to moc dobrý
a dál dávám recept na
portugalské koláčky pasteis de nata:
listové těsto
skořice
135g smetany
1 vejce
1 čajová lžička vanilkového extraktu
5 polévkových lžic třtinového cukru¨
1 pomeranč
Troubu rozehřejeme na 200°. Listové těsto rozválíme na pomoučněné ploše na obdélník. Posypeme skořicí a z delší strany zarolujeme. Nakrájíme na stejně velké kousky a z každého vytvoříme mističku - prstem nebo lžičkou, taky na ně můžeme použít formu na muffiny. Dáme do trouby na 10 min.
Smícháme smetanu, vejce, vanilkový extrakt, lžíci cukru a kůru z pomeranče. Po vyndání plechu znovu zatlačíme koláčky lžičkou a naplníme je krémem, zpátky do trouby na 8 min.
Ze zbylého cukru a pomerančové šťávy uděláme karamel, pak jím přelijeme hotové koláčky.