View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Cavendish mňau
|
Posted: Mon 19.1.2015 20:45 Post subject: |
|
|
já dělám tuňákovou - jeden tuňák, slitý olej, jedno pomazánkové máslo, nadrobno nakrájená jedna menší cibule a jedno větší rajče. Nesolit, max trošinku pepře, tu miluju
česnekovou dělám z majonézy, utřených stroužků česneku a najemno nastrouhaného tvrdého sýra. Ale spíš aby to byl jakoby sýr obalený majonézou, ne majonéza se sýrem, protože když je té majolky hodně je to hnusný. _________________ Jednou jsem si v tichu řekl, že my spolu dožijem.
Jedna cesta do posledních tonů requiem.
Láska je proměnlivá, chcem ji pevnou jako kámen.
Dej mi ruku, povedu tě, pak se vystřídáme. |
|
Back to top |
|
|
Willow The mean one.
|
Posted: Tue 20.1.2015 11:07 Post subject: |
|
|
já ujíždím na guacamole a baba ghanoush
dneska mám guacamole s kousky uzenýho lososa _________________ In the tide of hate
Throw down the counterweight
Tear up that flag and say
You’re worthy of more |
|
Back to top |
|
|
Janeira .
|
Posted: Tue 20.1.2015 11:11 Post subject: |
|
|
Jakykoli pomazanky z luciny miluju ji samotnou, takze kdyz si do ni vmicham tunak/rajcata/olivy/bylinky, je to jeste o stupen lepsi.)
Muj aktualni favorit je pomazanka z cervene repy - lucina + repa + troska olivoveho oleje + dochuceni. Jedl ji i pritel, ktery repu nesnasi _________________ We can be heroes just for one day. |
|
Back to top |
|
|
Linda Evangelista kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Tue 20.1.2015 11:16 Post subject: |
|
|
Jan řepová mě láká. Dáváš tam syrovou strouhanou? Nebo se musí povařit?
Závidím, že vám chutná quacamole. Strašně bych chtěla zařadit avokádu do jídelníčku, ale fakt mi to vůbec nechutnalo |
|
Back to top |
|
|
kika kytky 8, meta: 25650
|
Posted: Tue 20.1.2015 11:41 Post subject: |
|
|
Ta řepa mě láká taky..asi o víkendu vyzkouším Budeme mít pomazánkovou večeři..to my rádi |
|
Back to top |
|
|
Janeira .
|
Posted: Tue 20.1.2015 11:42 Post subject: |
|
|
Lindo, davala jsem tam zavarenou od babicky.) (za studena)
Takze pokud ji koupis cerstvou, asi bych ji povarila. _________________ We can be heroes just for one day. |
|
Back to top |
|
|
Neahoo kytky 6, meta: 9850
|
Posted: Tue 20.1.2015 11:46 Post subject: |
|
|
Ja jsem repu strasne leniva varit a vetsinou mi shnije, nez se k tomu dokopu Skvela je na tohle balena uz uvarena z billy, tu ted kupuju hrozne casto. Pomazanku vyzkousim, dik jan |
|
Back to top |
|
|
Lolita konec
|
Posted: Tue 20.1.2015 12:25 Post subject: |
|
|
a ted jsem mela jednu pekelne dobrou, ale jeste jsem ji sama nezkousela, mela by byt ze slunesnicovych seminek a susenych rajcat, to rozmixovat a pridat trosicku vody a pepr/sul podle chuti
dal delam fazolovou, cibulkau si osmahnu do zlatova a rozmixuju s cervenyma velkyma fazolema a pridam opet vodu pro konzistenci a pepr/sul + trochu cesneku
a pak hummus, ale ten mi od sebe proste nechutna |
|
Back to top |
|
|
Leňula Feet planted firmly in the sky
|
Posted: Sun 25.1.2015 20:14 Post subject: |
|
|
ted jsem delala tu susenorajcatovou a uvedomila jsem si, ze do ni jeste davam uzenou papriku, tak pul lzicky na vanicku tvarohu. je to nejlepsi koreni na svete. _________________ I will kill you so hard you will die to death!
“We don’t need a list of rights and wrongs, tables of dos and don’ts: we need books, time, and silence. Thou shalt not is soon forgotten, but Once upon a time lasts forever.” |
|
Back to top |
|
|
Tangerine kytky 5, meta: 6350
|
Posted: Sun 25.1.2015 20:49 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Mykéna kytky 7, meta: 14650
|
Posted: Sun 25.1.2015 20:52 Post subject: |
|
|
já miluju pomazánky, ale většinou je dělám velice improvizovaně, podle toho, co je doma, hlavně teda z luštěnin
mám ráda:
z černých fazolí (přidat cibulku, rajče, rozmixovat, osolit, opepřit a přidat čerstvej koriandr)
čočkovou (kari, česnek, chili, olivový olej, sůl)
cizrnovou (olivový olej, sladká paprika, citron, římský kmín)
guacamole (klasika)
pažitkovou (tvaroh trochu zředit a hooodně pažitky)
jo a řepovou, v různých verzích (s křenem, s lučinou, s petželkou, s pečeným česnekem...) _________________ Za práva holubů. |
|
Back to top |
|
|
Linda Evangelista kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Thu 29.1.2015 8:38 Post subject: |
|
|
Mamka včera dělala skvělou pomazánku z pečeného masa, zbylo jí maso od oběda. Je tam jen namleté pečené maso, sýr, máslo, cibule a vejce. A je to strašně moc dobrý. |
|
Back to top |
|
|
Člověk jsem duhová víla
|
Posted: Tue 10.2.2015 13:38 Post subject: |
|
|
já mám nejradši avokádovou - rozmačkaný avokádo, drcený cumid, sůl, pepř a může se přidat trochu citronové šťávy.
a fazolovou taky (dělám hodně podobně jako mykéna) _________________ * Peace * Authenticity *Gratitude * Nonviolence * Honesty * Kindfulness *
** every action you take is a vote for the type of person you wish to become.
make peace, be kind.
|
|
Back to top |
|
|
annysek .
|
Posted: Wed 11.2.2015 11:44 Post subject: |
|
|
já mám taky ráda avokádo + tuňák + cibule + sul, pepř, citron
guacamole nejvíc
na hummus dělám různé variance, třeba s koriandrem a limetkou, s pečenou paprikou..
a jinak mám ráda takovoutu klasiku, lučinu s pažitkou |
|
Back to top |
|
|
Lolita konec
|
Posted: Sun 22.2.2015 17:34 Post subject: |
|
|
dneska jsem delala lilkovou pomazanku z foodu a je vyborna
upecu dva lilky, vydlabu, nakrajim a rozmackam, pridam lucinu, na jemno nakrajenou cibulku, trochu cesneku, sul pepr, zakapnout olivacem a pridat na jemno nakrajeny susesny rajcata. mnam mnam.
a pak jsem delala sendwich podle foodu, do kteryho jsem dala na cibulce osmahnuty mlety maso se soli, peprem, trochou sojovky, hodne mlety sladky papriky a ja do toho jeste pridala pasirovany rajcata, aby to nebylo moc suchy. podava se to v bily bagete se susenyma rajcatama a cerstvym salatem (ja dala baby spenat a rimskej). prej super. |
|
Back to top |
|
|
|