View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Lolita konec
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 8959
|
Posted: Tue 13.1.2015 20:40 Post subject: |
|
|
hele 200 gramu uplne nejaka obyc verze. pak tam byly jeste bio jen asi o petikorunu drazsi. naopak balicek cerstvejch peknejch velkejch boruvek tam byl za tri petky, tak nevim, svet se asi zblaznil.
ale dobry, doslo mi, ze mam jeste ve sklepe nejaky zavareny, tak jdu na to! |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
Joined: 18 Jan 2007 Posts: 29000
|
|
Back to top |
|
|
Lolita konec
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 8959
|
Posted: Wed 14.1.2015 12:10 Post subject: |
|
|
ja uz je mam doma vycvakly od vcera, tak v odpolednich hodinach dodam.
ale asi jsem je trochu zkazila, protoze chutove jsou perfektni, ale nejdou mi dostat z kosicku, trochu se u toho rozpadaj...a nejsou tak nadejchany jako u hope |
|
Back to top |
|
|
Tornado_Lou kytky 6, meta: 8250
Joined: 12 Jan 2007 Posts: 7870
|
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
Joined: 18 Jan 2007 Posts: 29000
|
|
Back to top |
|
|
Tornado_Lou kytky 6, meta: 8250
Joined: 12 Jan 2007 Posts: 7870
|
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
Joined: 18 Jan 2007 Posts: 29000
|
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
Joined: 18 Jan 2007 Posts: 29000
|
Posted: Wed 14.1.2015 15:13 Post subject: |
|
|
Domácí houstičky
2x žloutek
lžička cukru
50-70g másla/hery/sádla
cca 30g droždí
hrnek mléka
500g poloh.mouky
asi vrchovatá lžička soli
bílek na potření
a něco na posypání - kmín, mořská sůl,mák..
možnosti přípravy jsou a)klasicky v ruce, b)na půl v pekárně, c)program těsta v pekárně
já dělám napůl v pekárně,
tzn udělám klasicky kvásek a pak ho tam teprve naliju až je vše ostatní v pekárně promíchané, nechám míchat a hlídám až se mi těsto líbí, (dosypávám mouku). Pak těsto překlopim do mísy a nechám kynout asi hodinu a půl stačí.
Pak pletu housky, stačí ze tří.. pomazat+posypat.
trouba rozpálená na 200, po 5 - 10minutách snížit na 180.
Až vypadají hotové
máma je dělá v té pekárně,a to tak, že to tam nasype uplně všechno najednou, program těsto, pak to vysype a uplete.
Je to stejný jako vánočka bez cukru. |
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 14100
|
Posted: Wed 14.1.2015 21:10 Post subject: |
|
|
Lolita wrote: | ja dneska s hruzou zjistila, ze obycejnej pytlik susenejch merunek, co staval dvacku, dneska stoji sedm petek! |
hele, nedávno jsem je kupovala v bille a taky stálo 200g nějakých 60-70 kč a čuměla jsem na to jako vrána. tak mě na jednu stranu těší, že prudký růst ceny sušených meruněk je zřejmě globální problém. |
|
Back to top |
|
|
Linda Evangelista kytky 8, meta: 20650
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 20447
|
|
Back to top |
|
|
Mari addicted..
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 21405 Location: in my own time
|
Posted: Sun 18.1.2015 12:53 Post subject: |
|
|
ty housky vypadají hodně dobře, Lindo!
hoď další recept _________________ ♪♪♪ |
|
Back to top |
|
|
Linda Evangelista kytky 8, meta: 20650
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 20447
|
Posted: Sun 18.1.2015 13:39 Post subject: |
|
|
Italské rizoto se žampiony:
400 g rýže (Arborio nebo podobná rizotová rýže)
1 litr vývaru
150 ml bílého vína
2 středně velké cibule/šalotky
3 lžíce olivového oleje
80 g másla
100 g strouhaného parmazánu
200 g parmské šunky (dávám schwarzvaldskou)
250 g žampionů
sůl
petržel
Polovinu másla dejte do vysoké pánve/kastrolu, osmahněte na něm na jemno nakrájenou cibuli, přidejte na proužky pokrájenou šunku. Chvíli opékejte, pak přidejte na plátky nakrájené žampiony a poduste do změknutí.
Do jiného hrnce dejte kousek másla, vsypte rýži a za stálého míchání chvíli opékejte. Nesmí zhnědnout. Vlijte víno a chvíli vařte aby se odpařil alkohol. Postupně přilévejte vývar až je rýže hotová.
Pak vmíchejte rýži do houbové směsi, přidejte zbytek másla, parmazán a hrst petržele. A je hotovo.
Podle receptu se má syrová rýže dát přímo do houbové směsi a uvařit všechno dohromady, ale zvlášť se mi to dělá líp.
Patří to mezi moje nejoblíbenější recepty, tak doufám, že vám taky bude chutnat |
|
Back to top |
|
|
Tornado_Lou kytky 6, meta: 8250
Joined: 12 Jan 2007 Posts: 7870
|
|
Back to top |
|
|
Lolita konec
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 8959
|
Posted: Mon 19.1.2015 19:33 Post subject: |
|
|
opozdenost
|
|
Back to top |
|
|
Linda Evangelista kytky 8, meta: 20650
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 20447
|
Posted: Wed 28.1.2015 11:26 Post subject: |
|
|
Škoda, že se to tu zaseklo. Těšila jsem se na další zajímavé recepty |
|
Back to top |
|
|
|