|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Leňula Feet planted firmly in the sky
|
Posted: Sun 9.11.2014 20:53 Post subject: Online vzdelavani |
|
|
Objevila jsem courseru a jsem z toho nadsena... Vim, ze lenorka a flam v tom jedou taky, tak treba se tu tohle tema chytne.
Kde a v cem se vzdelavate online? Tipy na zajimavy kurzy/stranky, kde se clovek muze neco naucit...
Ja ted jedu:
html/css a python na codecademy.com
python na coursera.org (plus jsem prihlasena na kurz o bezpecnosti aplikaci od ledna)
Pauznuty mam ted:
spanelstinu a nemcinu na duolingo.com _________________ I will kill you so hard you will die to death!
“We don’t need a list of rights and wrongs, tables of dos and don’ts: we need books, time, and silence. Thou shalt not is soon forgotten, but Once upon a time lasts forever.” |
|
Back to top |
|
|
Ruth A. sort of mental masturbation
|
Posted: Sun 9.11.2014 21:26 Post subject: |
|
|
něco na angličtinu by nebylo? na vysoké úrovni? |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 9.11.2014 21:54 Post subject: |
|
|
Na vysokou uroven anglictiny uz je podle me jen sledovani filmu/serialu v originale, pripadne s anglickymi titulky... ono se tam pak asi uz moc neni co ucit... _________________ I will kill you so hard you will die to death!
“We don’t need a list of rights and wrongs, tables of dos and don’ts: we need books, time, and silence. Thou shalt not is soon forgotten, but Once upon a time lasts forever.” |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Sun 9.11.2014 22:39 Post subject: |
|
|
leda Coursera má dobrý kurz Writing in the sciences, ale to je dost specifický _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
annysek .
|
Posted: Sun 9.11.2014 22:39 Post subject: |
|
|
codecademy je super, taky dělám python
na courseru se mrknu, dík za tip |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 9.11.2014 22:43 Post subject: |
|
|
anny, ten kurz, co delam ted, bude tusim v unoru zacinat znovu _________________ I will kill you so hard you will die to death!
|
Back to top |
|
|
Kačenka &
|
|
Back to top |
|
|
flambelle Servant
|
Posted: Mon 10.11.2014 12:05 Post subject: |
|
|
Jo, já v tom jedu .
Tipy na kurzy na coursere, co jsem si prošla a líbili se mi (víc než ostatní):
Sociální psychologie/Etika:
Social Psychology
A Beginner's Guide to Irrational Behavior
Moralities of Everyday Life
Practical Ethics
Hry:
Video Games and Learning
Gamification
Python jsem začala na
Learn to Program: The Fundamentals (trochu suchý, ale na základy dobrý)
pak jsem pokračovala s
An Introduction to Interactive Programming in Python (jeden z mých nejoblíbenějších, každý týden tvoříte nějakou hru, začínáte s jednoduchými if/else na Rock-paper-scissors-lizard-Spock, přes Pong, Pexesu až k Asterodiům, časově náročné, ale hrozně mě to bavilo)
Programming for Everybody (Python) (takový tempem pomalejší a oproti hrám "nudnější", ale zase z praktickýho hlediska k mojí práci užitečnější)
Po těchto třech kurzech (a pročítání dukumentace) jsem už konečně schopná si napsat nějaký jednoduchý skript, který řeší nějaký můj reálný problém v práci.
Pak ještě
Mezinárodní trestní právo: Introduction to International Criminal Law
Římská architektura: Roman Architecture (to jsem hned chtěla jet do Říma:)
Ruby on Rails: Web Application Architectures (má podobné zaměření jako Rails Girls, takže takové opakování)
Teď jedu Creative, Serious and Playful Science of Android Apps
a plánuju Introduction to Databases (kvůli práci)
no a spousta dalších
Na KhanAcademy - https://www.khanacademy.org/ sjíždím videa o historii (když nic jiného, tak si zopakuju zapomenutá fakta a rozšířím si slovní zásobu) a asi by mi časem nezaškodilo si zopakovat matematiku .
Na Duolingu jedu španělštinu, i když se mi nedaří dostat se k tomu každý den, tak se tím moc nestresuju, pomalu ale jistě tam v té hlavě něco uvízne.
Na Memrise si opakuju nějaký španělský slovíčka (ale radši se je učím ve větách na duolingu), pak hiraganu a katakanu a arabskou abecedu.
Na Codecademy jsem kdysi začala JavaScript, ale už si z toho nic nepamatuju. JS mě moc nebavil.
Pak ještě znám, ale nezkoušela jsem
Saylor Academy: http://www.saylor.org/
FutureLearn: https://www.futurelearn.com/
Na jazyky jsem zkoušela ještě Livemocha http://livemocha.com/ ale nevyhovovalo mi. _________________ All work and no play makes Jack a dull boy.
...before I go I just wanna tell you, you were fantastic...absolutely fantastic ...
...he's slim...and a little bit foxy ...
|
|
Back to top |
|
|
annysek .
|
Posted: Mon 10.11.2014 12:08 Post subject: |
|
|
flam, teď se cítím dost jako nula, dík!
To je zajímavý, že se všichni učíme zrovna python! Na ty tvoje linky taky mrknu, dík
Super téma, Leni! |
|
Back to top |
|
|
flambelle Servant
|
Posted: Mon 10.11.2014 12:14 Post subject: |
|
|
Jo vidíš, ještě pro Pythonist(k)y:
http://www.checkio.org/
Je to taková "hra" - máte splnit nějakou misi - což je v podstatě programovací úkol. Když ho vyřešíte, tak levelujete a dostáváte se do nových lokací, můžete se pak podívat, jak to řešili ostatní (což je docela poučné).
Popravdě, že bych konkrétně šla původně po Pythonu, to se říct nedá, chtěla jsem se jen naučit základy programování, zkoušela jsem to dřív s PHP a s JavaScriptem a prostě mi to nešlo do hlavy...u Pythonu mi to příjde všechno takové...jasné a zbyečně nekomplikované _________________ All work and no play makes Jack a dull boy.
...before I go I just wanna tell you, you were fantastic...absolutely fantastic ...
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 10.11.2014 12:15 Post subject: |
|
|
Ja se od ledna prihlasila na Usable Security, coz by mohlo byt zajimavy z hlediska tvorby uzivatelskych reseni... Achjo, ja se fakt neumim nudit asi. _________________ I will kill you so hard you will die to death!
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Mon 10.11.2014 12:20 Post subject: |
|
|
Tak python docela frčí a je to dobrý výukový jazyk, takže se nějak nedivím. Ale já ho zrovna teda moc ráda nemám, strašně mě štve ta indentace a asi ještě něco. Jinak je ale fajn, podobně jako Ruby a Ruby miluju
Já se python učila nějak trochu na koleně kvůli jiným kurzům, kde se používal. Ale taky jsem si pro zábavu dala An Introduction to Interactive Programming in Python, kde se dělaly ty hry, to byla sranda I když v zásadě nic novýho jsem se tam nenaučila.
A strašně super je kurz Introduction to Mathematical Thinking, kde jsem se konečně naučila dělat důkazy. Strašně důležitá dovednost pro život
A jinak teď sjíždím hlavně všechno kolem statistiky. A občas si dám nějakou neurovědu, akorát mě to většinou nebaví, protože se jede moc od základů. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 10.11.2014 12:23 Post subject: |
|
|
Lenore, ja mam Ruby asi taky radsi. Strasne me stve, jak je Python striktni co se tyce odsazovani a syntaxe vubec. Ale je vice vyuzivany a jeho znalost se vyzaduje vic, kdyz clovek hleda praci v IT. _________________ I will kill you so hard you will die to death!
|
Back to top |
|
|
flambelle Servant
|
Posted: Mon 10.11.2014 12:24 Post subject: |
|
|
Zrovna odsazování právě oceňuju, přijde mi to krásně přehledný : ). _________________ All work and no play makes Jack a dull boy.
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 10.11.2014 12:25 Post subject: |
|
|
Coz to ono je to prehledny, ale sere me, ze kdyz nahodou zapomenu odsadit, tak to nefunguje. _________________ I will kill you so hard you will die to death!
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Škola |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3, 4 Next
|
Page 1 of 4
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|