|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
culotes kytky 5, meta: 4950
|
Posted: Thu 9.1.2014 20:43 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Mari addicted..
|
|
Back to top |
|
|
mamba Alexithymia
|
Posted: Fri 10.1.2014 20:57 Post subject: |
|
|
Holky a neznate prosim nejake stranky, ktere by mi pomohly hledat si ten pokoj, ja jsem duse skromna, me staci i nejaky punk |
|
Back to top |
|
|
Alshwarya kytky 8, meta: 21650
|
Posted: Sat 11.1.2014 9:33 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
culotes kytky 5, meta: 4950
|
|
Back to top |
|
|
Mari addicted..
|
Posted: Sat 11.1.2014 13:43 Post subject: |
|
|
als, jedu do Německa, do Hannoveru, tam to mají trochu posunuté, takže začínám 28.4., kolem 20.4. tam pojedu.. a končíme 4.7., takže jen 10 týdnů, já tam budu zůstávat ještě 2 týdny, pokud se mi tam podaří domluvit praxi:) _________________ ♪♪♪ |
|
Back to top |
|
|
Claris Každý den odvahu!
|
Posted: Sat 11.1.2014 22:14 Post subject: |
|
|
Mari, a to je normální semestr tak krátký nebo to tak máš jen ty? V Lipsku se taky začíná až v dubnu, ale tedy o hodně dřív a v červenci se končí o něco pozděj. A těšíš se? Kontakt se školou už v pohodě? A jak jde němčina? _________________ Pane, ať jsi stéblo trávy nebo obyčejný list,
prosím dej, ať aspoň trochu umím ve tvých vzkazech číst.
Prosím dej, ať řeči stromů aspoň trochu rozumím,
ať vědí, že se učím a že nic neumím.
Dej, ať zlomím svoji pýchu, dej mi hledat pokoru,
když se trápím zbytečnostmi, ať pohlédnu nahoru.
Ať mi stačí dohlédnout na obzor, který jsi mi dal,
ať se smířím se vším, co jsi mi kdy vzal. |
|
Back to top |
|
|
Mari addicted..
|
Posted: Sun 12.1.2014 9:51 Post subject: |
|
|
těším se ale zároveň dost bojím
co jsem koukala na stránky uni, tak semestr všem ostatním (zubaři, biomedicína) začíná dřív, jen ta medicína je takhle. možná kvůli nějakým praxím, jestli to mají podobně jako my tady, nevím..
každopádně si nestěžuju, protože si díky tomu nejspíš stihnu všechny předměty z mého ročníku udělat už v čr a tam to teda bude poklidnější. snad
z uni mi napsali těsně před Vánoci, poslali docela dost informací a že se zas ozvou, ale zatím nic. ale stejně nic zatím nepotřebuju, pak jen zařídit ubytování, a to nám všem drží místo na jedné koleji přímo v nemocnici, pokud bychom chtěli jinam, tak si to musíme zařídit sami.
no a s němčinou se nemám moc s čím chlubit chodím k jedné paní na soukromé doučování, 1x týdně 90 minut, ale tím, že jsem teď dělala k zimnímu semestru i některé předměty z letního a chodila na zkoušky na předtermíny, tak jsem kromě těch hodin nic moc navíc nedělala
teď už mi chybí jen 3 zkoušky, které bych měla mít do konce ledna hotové a pak se do toho chci pustit naplno.
gramatika mi dost stačí od té učitelky, zjistila jsem, že spoustu věcí si pamatuju ze základky, jen jsem to potřebovala osvěžit, ale hodně pokulhávám se slovní zásobou:/ _________________ ♪♪♪ |
|
Back to top |
|
|
Claris Každý den odvahu!
|
Posted: Sun 12.1.2014 12:01 Post subject: |
|
|
Mari, určitě to bude super To "těším se, ale taky se bojím", to moc dobře znám. Já se hrozně bála té němčiny, ale všichni byli (a jsou) tak neskutečně hodní a ochotní, že opravdu netřeba se bát. Myslím, že i v Hannoveru to bude určitě podobné.
Co se němčiny týče, mohla bych ti poslat, jestli chceš, pár věcí, co mi hodně pomohly a pořád je vidím hodně užitečné Ta slovní zásoba pro mě byl taky největší problém. _________________ Pane, ať jsi stéblo trávy nebo obyčejný list,
|
Back to top |
|
|
i_racionalistka kytky 3, meta: 1250
|
Posted: Sun 12.1.2014 12:08 Post subject: |
|
|
Slovní zásoba je klasický problém... (taky mám ) Hlavně v němčině... nějak mi ty slovíčka trvají daleko dýl než v jiných jazycích (což není úplně motivující ) |
|
Back to top |
|
|
ephelides *louloute*
|
Posted: Sun 12.1.2014 12:16 Post subject: |
|
|
mamba wrote: | Holky a neznate prosim nejake stranky, ktere by mi pomohly hledat si ten pokoj, ja jsem duse skromna, me staci i nejaky punk |
leboncoin.fr_________________
dog is god backwards
Qualität kommt von Qual.
Arretez de prendre les cons pour les gens.
"Wer ständig glücklich sein möchte, muss sich oft verändern." (Konfuzius)
|
|
Back to top |
|
|
Mari addicted..
|
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Claris Každý den odvahu!
|
Posted: Mon 13.1.2014 17:47 Post subject: |
|
|
Alsh, ten přístup se liší škola od školy. Třeba na nás jsou tady neskutečně hodní, i když je pravda, že i na zápise na nás mluvili jen německy a anglicky mluvit nechtěli, takže lidi, co se v němčině moc nechytali, z toho byli vyjukaní. Ale mluvili pěkně a pomalu.
A co jsem četla i zkušenosti studentů, kteří tady byli dřív, tak psali, že vyučující byli k erasmákům většinou shovívavější než k ostatním studentům, ale jasně, že to neplatilo stoprocentně u všech učitelů. Mě zkoušky čekají za 3 týdny, tak uvidíme _________________ Pane, ať jsi stéblo trávy nebo obyčejný list,
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 13.1.2014 18:08 Post subject: |
|
|
jasne, skola od skoly, jen, ze se na to neda spolihat, ze budou vsude tolerantni:) |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Škola |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3 ... , 70, 71, 72 Next
|
Page 71 of 72
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|