|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
sun Topic kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Sun 23.6.2013 9:24 Post subject: Vybava kuchyne - technika, nacinie a ine |
|
|
Chyba mi tu tato tema
Co vsetko v kuchyni mate a pouzivate? Co nemate, chyba vam? Ake znacky/produkty preferujete a co ste kupili/dostali/mate zbytocne?
Co by ste odporucali a chceli vediet?
Zacnem:
-u nas su zakladom kvalitne, ostre a dobre vyvazene noze, ktore boli relativne dost drahe, ale s obycajnym uz krajat nikdy nechcem
-dve velke dosky na krajanie, dve male, jedna velka na valkanie cesta
-jedna velka keramicka panvica, jedna lievancova keramicka panvica, wok, keramicky hrniec- uzasne sa umyvaju, su neprilnave, jednoducho neporovnatelne s teflonom alebo inymi povrchmi, ostatne veci teflon
-dva velke plechy na pecenie, jeden maly, kvalitna tortova forma
-co vyuzivam z techniky takmer kazdy den je rychlovarna konvica, kotogo kavovar, velmi casto tycovy mixer. Co sme dostali a nevyuzivam vobec - kavovar Dolce Gusto, ktori sme premiestnili na chatu a toastovac + hriankovac, ktore tam tiez skoncili.
-co mi velmi chyba je kvalitny kuchynsky robot-food processor, pre ktoreho je uz pripravene miesto a o mesiac by mal byt doma zatial teda len odstavovac a mixer, ktore vsak moc nevyuzivam kvoli ich neskladnosti a pracnosti.
Zaujimalo by ma, ci mate nejake skusenosti s food processormi, zatial mam vybraty jeden od Ken Wood a pozeram dalej. |
|
Back to top |
|
|
Leňula Feet planted firmly in the sky
|
Posted: Sun 23.6.2013 10:00 Post subject: |
|
|
My jsme dostali taky od tchanu krasny noze a mame k nim ten kaminkovy brousek od Fiskarsu a ten je super!
Hrnce mame ted z Tesca, z takovych tech vernostnich serii , jeden obri petilitrovy na polevky (Thomas, nerezovy) a pak dva porcelanove se sklenenou poklici (a k nim sklenenou naparovaci vlozku, ktera sedi do obou). Ty porcelanove jsou super, protoze se v nich da i pect, delam v nich chleba.
Panev mame jednu grilovaci z te same serie jako ten obrhrnec, jednu hlubsi, skoro wok, v te se da delat i treba kari nebo omacky a jednu plochou (z te Tescoma serie s prendavacim madlem, ktery je pekne debilni, protoze odira ten teflon po krajich). Skleneny pekac s vikem (takovy ten klasicky komunisticky ) a pak jednu hodne velikou porcelanovou zapekaci misu, v te delam treba tiramisu. Dva plechy mame taky a dortovou formu.
Ze spotrebicu mame tycovy mixer (vcetne nadobky, funguje jako sekacek i na led), ten pouzivame hodne casto, treba na polevky, k tomu mame jeste takovy ten klasicky slehac/hnetac s dvema lopatkami, darek k predplatnemu Apetitu. Pak mame toaster (klasicky, vyskakovaci), ktery pouzivame na rozmrazovani krajeneho chleba, protoze ho vetsinou nestihneme snist, tak ho zamrazime nakrajeny a je to. Od tchanu jsme dostali el. gril (kombinovany teflon/kamen), ktery jsme vloni v lete pouzivali a letos doufam budeme zas. A pak mame kontaktni gril/na panini, proste vroubkovany zaviraci, a v tom delame zapecene bagety a to nam moc chutna.
Chtela bych neco na vyrobu smoothies, ale preziju bez toho. _________________ I will kill you so hard you will die to death!
“We don’t need a list of rights and wrongs, tables of dos and don’ts: we need books, time, and silence. Thou shalt not is soon forgotten, but Once upon a time lasts forever.” |
|
Back to top |
|
|
evianek kytky 7, meta: 11650
|
Posted: Sun 23.6.2013 10:25 Post subject: |
|
|
já teď přemýšlím, jestli kupovat odšťavňovač: kdo ho máte, používáte ho?
Sun teda píše, že ne, že je neskladný, já mám ale pracovní plochu velkou a prázdnou, takže pokud bych ho fakt používala často, tak ho nechám venku, ale nevím, jestli bych ho fakt používala, zas nechci si koupit něco, co budu mít ve skříňce - takových věcí už pár mám |
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Sun 23.6.2013 10:51 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane. |
|
Back to top |
|
|
BaBetka není svatá, je jen žena
|
Posted: Sun 23.6.2013 12:28 Post subject: |
|
|
evianek wrote: | já teď přemýšlím, jestli kupovat odšťavňovač: kdo ho máte, používáte ho?
Sun teda píše, že ne, že je neskladný, já mám ale pracovní plochu velkou a prázdnou, takže pokud bych ho fakt používala často, tak ho nechám venku, ale nevím, jestli bych ho fakt používala, zas nechci si koupit něco, co budu mít ve skříňce - takových věcí už pár mám |
Já ho používala jen co jsme žili s bývalým přítelem, protože ho pak vždycky umyl Co odjel, tak jsem ho neprovětrala ani jednou. Je fajn, měla jsem z něj ráda džusy na víkendová rána, ale sama si nevzpomenu, popř. když si vzpomenu, jsem lenivá se s tím otravovat jen kvůli sobě. |
|
Back to top |
|
|
sun Topic kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Sun 23.6.2013 13:10 Post subject: |
|
|
evianek wrote: | já teď přemýšlím, jestli kupovat odšťavňovač: kdo ho máte, používáte ho?
ak mas na to priestor, tak urcite ano my mame malu kuchynu a ten odstavovac je fakt obrovsky a neskladny, nekupovali sme ho.
ale v tom kuchynsom robote bude, takze vyuzivat ho urcite budem |
|
Back to top |
|
|
Rokkan kytky 7, meta: 11650
|
Posted: Sun 23.6.2013 13:15 Post subject: |
|
|
Nevyužívá někdo sušičku potravin i na sušení masa? Ocenila bych osobní zkušenosti.
My máme celkem standardní kuchyňskou výbavu:
Sadu nerezových hrnců Silit
starou velkou pánev IKEA která pořád slouží
grilovací pánev
wok pánev
zapékací skleněnou mísu, potřebovala bych ještě větší
pak pár no name menších pánviček
všechno tedy na indukci, která mi přijde skvělá a mnohem lepší než plyn a nedejbože elektřina
Máme několik pomocníků, které všechny používáme:
topinkovač na topinky a rozpékání mraženého pečiva jako Leňula
toastovač
tyčový mixér i s nádobkou na ořechy a led, používám ho hlavně na luštěninové kaše a pomazánky
šlehač - na těsta
smoothie maker - od Kenwoodu, je báječný, nejoblíbenější kombinace je banán, pomeranč, jahody
rychlovarná konvice - bez té by to nešlo, vyžívám denně
Trochu zbytečná je kuchyňská váha, ani nevím proč jsem si ji kupovala |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 23.6.2013 13:18 Post subject: |
|
|
BaBetka wrote: | evianek wrote: | já teď přemýšlím, jestli kupovat odšťavňovač: kdo ho máte, používáte ho?
Já ho používala jen co jsme žili s bývalým přítelem, protože ho pak vždycky umyl Co odjel, tak jsem ho neprovětrala ani jednou. Je fajn, měla jsem z něj ráda džusy na víkendová rána, ale sama si nevzpomenu, popř. když si vzpomenu, jsem lenivá se s tím otravovat jen kvůli sobě. |
a to jde normálně strčit do myčky, ne? Jestli ne, tak to nechci |
|
Back to top |
|
|
Leňula Feet planted firmly in the sky
|
Posted: Sun 23.6.2013 13:19 Post subject: |
|
|
Kuchynska vaha! Na tu jsem zapomnela, tu pouzivam skoro denne. Hlavne proto, ze me bavi zkouset nove recepty a ty byvaji psane na vahy... Ale mam nejakou uplne aususovou asi za tri kila z Tesca a slouzi. _________________ I will kill you so hard you will die to death!
“We don’t need a list of rights and wrongs, tables of dos and don’ts: we need books, time, and silence. Thou shalt not is soon forgotten, but Once upon a time lasts forever.” |
|
Back to top |
|
|
annysek .
|
Posted: Sun 23.6.2013 13:25 Post subject: |
|
|
na odstavnovaci je fakt nejhorsi to umyvani, zvlast, pokud by byl nejaky ten velky profesionalni, co mame my..
ale pokud ti nevadi po kazdem dzusiku aspon 10 minut umyvat, tak je to ok:) |
|
Back to top |
|
|
BaBetka není svatá, je jen žena
|
Posted: Sun 23.6.2013 13:29 Post subject: |
|
|
evianek wrote: | BaBetka wrote: | evianek wrote: | já teď přemýšlím, jestli kupovat odšťavňovač: kdo ho máte, používáte ho?
a to jde normálně strčit do myčky, ne? Jestli ne, tak to nechci |
No něco jo, ale ne všechno. A musíš se zbavovat těch odšťavněných zbytků a nejlíp jít hned s košem, jinak ti zaplaví byt mušky. Taky jsem si to představovala idyličtěji |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Sun 23.6.2013 13:39 Post subject: |
|
|
To muj odstavnovac je na myti v pohode. Mycku nemam:) _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 23.6.2013 13:53 Post subject: |
|
|
tak možná když si koupím nějaký malý levnější, tak se bude dát šoupnout i do myčky |
|
Back to top |
|
|
Koalka What doesn't kill you...
|
Posted: Sun 23.6.2013 15:57 Post subject: |
|
|
Holky, co vy a kávovary? Uvažujem o koupi Dolce Gusta, vyjde to levnějc než Starbucks každý den A kvalita je prý srovnatelná, ne-li lepší. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Jídlo |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3 ... 20, 21, 22 Next
|
Page 1 of 22
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|