|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Sat 28.1.2012 14:32 Post subject: |
|
|
mamba Přesně. Mohla bys sem hodit link na ten článek?
Ed.Jo, už jsem to našla. |
|
Back to top |
|
|
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
|
Posted: Sat 28.1.2012 15:15 Post subject: |
|
|
a o co teda vlastně jde? jak budou ty lidi cenzurovat, co konkrétně chtějí dělat tak hrozného? já jsem si zatím všimla jen toho humbuku kolem zákazu magauploadu. možná to neproběhlo úplně korektně, ale třeba v tom článku od feliho mi přijde, že se zabývají detaily, které v celé věci nejsou tak podstatné (že je na megaupload i legální obsah - asi jo, ale kolik ho tak může být v poměru k nelegálnímu? , že si za to lidi platí - to ano, ale platí si za to s tím, že ví, že budou stahovat něco, co tam někdo nelegálně nahrál), přitom mi jádro pudla celé té věci přijde strašně jednoduché - celé roky se vesele kopírovalo, nahrávalo a stahovalo a nikdo proti tomu nezakročil, přitom každý uživatel věděl moc dobře, že to legální není. teď se to rozhodli zatrhnout a lidi se bouří a volají po svobodě internetu, jak kdyby snad bylo nějakým základním lidským právem si nahrávat a stahovat co chci.
a to co říká Ruth, tomu nějak nerozumím. Pochybuju, že s tím hvězdy, co vydělávají miliony, souhlasí, protože potom by ty miliony neměli jak vydělávat, ne? A pokud jsem autor knížky a chci ji šířit po netu zdarma, nic mi přece nebrání, abych tak udělal. Pokud chci, ať mi tu knížku někdo vytiskne, vydá v lesklé obálce, distribuuje do obchodů a prodává, pak se holt musím smířit s tím, že část své svobody nakládání s tou knihou předávám někomu jinému, a už si dělat co chci nemůžu. To, že je to třeba za nevýhodných podmínek nebo z toho dostanu málo peněz, to už je věc druhá, ale taky si tu knížku můžu nechat doma v šuplíku, že. |
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Sat 28.1.2012 15:40 Post subject: |
|
|
geike, neni to jen o zamezeni stahovani filmu a hudby, je to pomerne velky zasah do fungovani internetu a fakticky kazdej clovek by mohl jit sedet za v podstate kravinu...navic presah SOPA mimo uzemi USA je dost zavadejici a neumim si tu vynutitelnost prava predstavit
tady jsou nejaky fakta o ACTA
K čemu všemu může ACTA vést, pokud bude uplatněno a zavedeno všechno, co ACTA umožňuje:
(1) ISP budou nadále a ještě více identifikovat a sledovat uživatele
(2) ACTA v řadě případů staví ladící programy mimo zákon
(3) ACTA staví obcházení DRM mimo zákon, ať už ho využijete či poskytnete jako program či službu
(4) Kopie DVD pro osobní potřebu může být trestným činem
(5) Půjčíte-li čtečku s knihou omezenou DRM někomu dalšímu, porušíte zákon
(6) Porušení autorského zákona jste povinní hlásit
(7) Na hranicích vám mohou prohlédnout telefon, tablet, e-čtečku i přehrávač
( DVD přehrávač ignorující nastavení regionu je nelegální
(9) Převést e-knihu omezenou DRM z jedné čtečky do jiné je nelegální
(10) ISP hostující "nelegální" obsah je plně zodpovědný
(11) Celní orgány musí prohledávat obsah zasílané elektroniky
(12) Na hranicích vám mohou zabavit mobil, e-čtečku, tablet, ...
(13) Software na vytvoření kopie DVD je (opět) nelegální
(14) Nestanete-li se udavačem, budete porušovat zákon _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
Askari Geronimo
|
Posted: Sat 28.1.2012 21:20 Post subject: .... Mirne odbocuji. |
|
|
Jan Schermer wrote: | K sepsání tohoto článku mě donutila neustálá mediální masáž ohledně skupiny Anonymous - i mediální odezva na toto veřejné kleštění internetu.
Tak především - skupina Anonymous nejsou žádní hackeři. Jejich aktivity se omezují na přetížení cílové webové stránky a v důsledku i serveru, na kterém je provozována. |
Nota bene, ze se vsechny aktivity Anonymous nevztahuji jenom k internetu, ve mestech kempovani hnuti Occupy funguji jako medici v terenu a tak podobne.
Jan Schermer wrote: | Bez ohledu na to, zda legislativa stihla, nebo snad někdy stihne, dohnat technologický pokrok, nejedná se o nic jiného než o právo na shromažďování přenesené do kyberprostoru. Zatímco odboráři blokují magistrálu, geeci blokují webovou stránku. |
Presne. Vyuziti formy protestu, ktere aspon nekdo bude naslouchat. Nikoliv hrozba narodni bezpecnosti
Jan Schermer wrote: | Petici kvůli každé blbosti vám na internetu podepíše každý, jít demonstrovat se ale každému nechce, a ještě kvůli tomu snad někam
jezdit... |
V tomhle vidim neco dalsiho - prilis silne spojeni 'demonstrace' s 'vytrznictvim', nasilim, pojetim, ze demonstrace je neco spatneho, ceho se 'slusni lide' maji bat a rozhodne neucastnit.
..... takze jo, pridavam se k Mambe, taky souhlas. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 28.1.2012 21:25 Post subject: |
|
|
Ještě tohle je dobrej článek. |
|
Back to top |
|
|
Felicity Master
|
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
user007 kytky 5, meta: 6650
|
Posted: Mon 30.1.2012 3:32 Post subject: |
|
|
Pripada mi to jako zacatek konce.. Nemam slov, ale jednou to zrejme muselo prijit. _________________ Everything can be taken from a man or a woman but one thing: the last of human freedoms to choose one’s attitude in any given set of circumstances, to choose one’s own way. - Viktor E. Frankl |
|
Back to top |
|
|
BadHans Nejstarší rebelka
|
Posted: Mon 30.1.2012 7:49 Post subject: |
|
|
Jako ještě větší průser mi přijde, jak velká média matou lidi. Ctění kolegové, co si říkají novináři, si ani neověří nejzákladnější údaje a začnou dštít síru. Když jsem se ze zpráv TV (hov)N@VA dozvěděl, že Anonymous je zlé skoroteroristické spolčení hackerů, které kdyby chtělo, tak klidně v Praze povypíná semafory (novinářskej se asi moc díval na DieHard4), že přetížení serveru tím, že na něj přijde moc lidí najednou, je trestné a jsou za to tři roky a podobné žvásty, bylo mi z toho fakt na blití. Když si ani nezjistí, jestli Anonymous jsou, nebo nejsou hackeři (a co to vlastně takový hacker je), těžko se od nich dočkáme nezkreslené informace. Ještě smutnější je, že k nepochopení došlo i u takových lidí, jako je šéfredaktor Reflexu (který jde s prominutím opravdu do pr).
A mimochodem, odkud zná Mamba Zvířátko Schermera? Přes LJ, nebo přímo? Svět je malej _________________ I like pleasure spiked with pain and music is my aeroplane
Pro lásku bych třeba zemřel... ale pro život jsem se narodil.
(melouny, pochopitelně) |
|
Back to top |
|
|
Felicity Master
|
Posted: Mon 30.1.2012 11:05 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 30.1.2012 13:05 Post subject: |
|
|
Jo, ten článek na Reflexu mě taky dostal...zrovna od Reflexu bych to nečekala |
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Mon 30.1.2012 13:13 Post subject: |
|
|
reflex už je v kytkách...ten už se fakt číst nedá. taký blesk pro pseudointelektuály.
a novinařina je u nás smutná obecně, takže reportáži tv nova se ani nedivim, ale doufám, že teda ti terorističtí hackeři vypnou ty semafory, aby sem pak přijel bruce a zachránil nás. teda hlavně mě. |
|
Back to top |
|
|
mamba Alexithymia
|
Posted: Mon 30.1.2012 16:31 Post subject: |
|
|
BadHans wrote: | Jako ještě větší průser mi přijde, jak velká média matou lidi. Ctění kolegové, co si říkají novináři, si ani neověří nejzákladnější údaje a začnou dštít síru. Když jsem se ze zpráv TV (hov)N@VA dozvěděl, že Anonymous je zlé skoroteroristické spolčení hackerů, které kdyby chtělo, tak klidně v Praze povypíná semafory (novinářskej se asi moc díval na DieHard4), že přetížení serveru tím, že na něj přijde moc lidí najednou, je trestné a jsou za to tři roky a podobné žvásty, bylo mi z toho fakt na blití. Když si ani nezjistí, jestli Anonymous jsou, nebo nejsou hackeři (a co to vlastně takový hacker je), těžko se od nich dočkáme nezkreslené informace. Ještě smutnější je, že k nepochopení došlo i u takových lidí, jako je šéfredaktor Reflexu (který jde s prominutím opravdu do pr).
A mimochodem, odkud zná Mamba Zvířátko Schermera? Přes LJ, nebo přímo? Svět je malej |
no ja ho neznam, ale zna ho hodne mych kamaradu, tak sdileli clanek na fb a ja jak z ovciho stada jsem si to precetla. Ale plne souhlasim, novinarina je v Ceskych zemich (jak s oblibou rika Kraus) v prdeli. Takze jsem se ani nedivila, kdyz jsem to vsechno cetla. Reflex me ale mrzi. |
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Wed 1.2.2012 20:07 Post subject: |
|
|
pekny komentar poukazujici na mozne dusledky ACTA, ze fakt nejde jen o stahovani filmu a hudby...
_________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
Felicity Master
|
Posted: Wed 1.2.2012 20:23 Post subject: |
|
|
Dopadneme jak v THX 1138. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4 Next
|
Page 2 of 4
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|