sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Vážnost a "nevážnost" problémů
Goto page 1, 2, 3, 4  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
waxeipahdeth
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Thu 22.3.2007 16:06    Post subject: Vážnost a "nevážnost" problémů Reply with quote

Často se to tady řeší v různých tématech (hlavně srdečních), takže místo pro vaše názory.
Podle čeho se dá vlastně posoudit, jestli má někdo vážný problém nebo ne? Proč je tak oblíbená hláška Tvoje problémy bych chtěl(a) mít? Kdy má člověk vlastně "právo" na to být opravdu nešťastný a trápit se? Kdy má "právo" říct, že už si v životě něco zažil aniž by jeho zážitky ostatní shazovali? Po rozchodu? Když mu onemocní milovaná babička? Zemře někdo blízký? Souhlasíte se srovnáváním typu-pomysli na chudinky děti v Somálsku nebo myslíte, že každý člověk bere problémy jinak a srovnávání je tedy mimo? A co když řeší problémy kluci? Taky myslíte, že kluci (muži) nepláčou a mají se ke všemu stavět jak (drsní) chlapi? Já s tímhle rozšířeným názorem nesouhlasím, pak není divu, že když kluci MUSÍ odmalička potlačovat city a emoce, aby se jim rodina a kamarádi nesmáli, že jsou baby tak v dospělosti je mezi nima tolik neomalených nebo dokonce i agresivních buranů ve kterých se ta agresivita za ta léta potlačování skutečných pocitů nahromadila Confused
Back to top
View user's profile Send private message  
kecka
kytky 6, meta: 7850

PostPosted: Thu 22.3.2007 16:07    Post subject: Re: Vážnost a "nevážnost" problémů Reply with quote

E.x.i.l.i.a wrote:
když kluci MUSÍ odmalička potlačovat city a emoce, aby se jim rodina a kamarádi nesmáli, že jsou baby tak v dospělosti je mezi nima tolik neomalených nebo dokonce i agresivních buranů ve kterých se ta agresivita za ta léta potlačování skutečných pocitů nahromadila Confused

Máš pravdu
Back to top
Tornado_Lou
kytky 6, meta: 8250

PostPosted: Thu 22.3.2007 16:17    Post subject: Reply with quote

edit

Last edited by Tornado_Lou on Fri 5.10.2007 9:00; edited 1 time in total
Back to top
Suga
kytky 5, meta: 4950

PostPosted: Thu 22.3.2007 16:18    Post subject: Reply with quote

Tak teda já na děti v Somálsku a vůbec na celou Afriku myslim a myslim že je dobrý na takový děsný věci ve světě myslet a uvědomovat si je. A myslim si, "že každý člověk bere problémy jinak a srovnávání je tedy mimo".
Takže pro mě tam žádné nebo není Smile
Problém je pro člověka závažný až když ho má sám. Jinak jakákoliv představa o něm je prostě jen představou.
jirka
...

PostPosted: Thu 22.3.2007 16:23    Post subject: Reply with quote

Sugababe wrote:
Tak teda já na děti v Somálsku a vůbec na celou Afriku myslim a myslim že je dobrý na takový děsný věci ve světě myslet a uvědomovat si je.

to jim to pomuze, kdyz na ne myslis...

a delas neco pro to, aby jim bylo lip?
kecka

PostPosted: Thu 22.3.2007 16:28    Post subject: Reply with quote

jirka wrote:
Sugababe wrote:
Tak teda já na děti v Somálsku a vůbec na celou Afriku myslim a myslim že je dobrý na takový děsný věci ve světě myslet a uvědomovat si je.

to jim to pomuze, kdyz na ne myslis...

a delas neco pro to, aby jim bylo lip?

o tom je zase jine tema Jiri Wink
Back to top
Suga

PostPosted: Thu 22.3.2007 16:30    Post subject: Reply with quote

Jirka.... tak tyhle kecy přesně miluju Rolling Eyes nikoho nenapadne nic jiného říct. Prostě před utrpením nezavírám oči, pak člověk pozná že život je tvrdej a že si má vážit toho jak se kde narodil. A k otázce... osobně si myslím že tam bude klid až se tam všichni pozabíjí a umřou na HIV a na hlad... ale plánuju přispívat, jenže nemůžu najít komu!! Myslim že se vůbec o možnostech přispívání ví málo, tak ty typy organizací si bohužel reklamu moc dovolit nemůžou no.
Suny
..........................

PostPosted: Thu 22.3.2007 16:32    Post subject: Reply with quote

já ničí problémy nějak často nezlehčuju, ale myslím si, že to "Tvoje problémy bych chtěla mít" závisí jen a jen na tom, že pro druhýho, co je nemá, jsou třeba snadno řešitelný, protože má čistou hlavu a dokáže to teda líp řešit, nic víc v tom myslím není. Když za mnou přijde kamarádka že jí nechal kluk tak si taky řeknu "tvoje problémy bych chtěla mít", protože to pro mě třeba teď není priorita, je mi ukradený, jestli někoho mám nebo ne a momentálně tohle je pro mě na jednom z posledních míst, tudíž to pro mě problém není, pro ni to může být v téhle době to nejdůležitější a tak to vidí jinak.
To byl jen příklad, nic lepšího mě nenapadlo Laughing

edit: A taky to je o zkušenostech, to, co mi před 5 lety přišlo jako strašnej problém, je teď maličkost, protože jsem se poučila, naučila takový situace řešit atd.

If you want to make God laugh, tell him about your plans.

-Woody Allen-

Last edited by Suny on Thu 22.3.2007 16:34; edited 1 time in total
Back to top
jirka
...

PostPosted: Thu 22.3.2007 16:32    Post subject: Reply with quote

kecka wrote:

jo to je sice pekny, ale tohle me rozciluje. Kdyz nekdo rekne ze ma problem, z jeho vlastniho hlediska pro nej nic vaznejsiho neni a nekdo mu rekne mysli na deti v Africe... Tak teda promin, ale tohle mi prijde uhozeny. Budto mu chci pomoci a nejak to vyresit, nebo at jsem zticha. Ono to je hodne subjektivni, vaznost problemu. Nekomu prijde ze to je malickost, ale uz nedokaze posoudit jak to ten druhy citi a proziva.
jirka
...

PostPosted: Thu 22.3.2007 16:35    Post subject: Reply with quote

suga, ono u me tam je spise neco jineho. nez ze bych nemohl co rict.

jinak viz vyse, proc jsem takhle reagoval.
Tornado_Lou

PostPosted: Thu 22.3.2007 16:35    Post subject: Reply with quote

edit

Last edited by Tornado_Lou on Fri 5.10.2007 8:59; edited 1 time in total
Back to top
jirka
...

PostPosted: Thu 22.3.2007 16:39    Post subject: Reply with quote

Tornado Offtopicnik nesouhlas. Ale ja chodim spat s pocitem ze proto to neco delam...

Jinak problemy v Africe. Ja nevim proc se jim mermoci snazite nacpat -zapadni- mysleni. Kdyz jejich mentalita je uplne jina. Vzdycky se tam mydlili a mydlit budou. Jen holt je problem ze poslednich 100 let se o tom vi a je to videt...
kecka

PostPosted: Thu 22.3.2007 16:40    Post subject: Reply with quote

jirka wrote:
kecka wrote:

jo to je sice pekny, ale tohle me rozciluje. Kdyz nekdo rekne ze ma problem, z jeho vlastniho hlediska pro nej nic vaznejsiho neni a nekdo mu rekne mysli na deti v Africe... Tak teda promin, ale tohle mi prijde uhozeny. Budto mu chci pomoci a nejak to vyresit, nebo at jsem zticha. Ono to je hodne subjektivni, vaznost problemu. Nekomu prijde ze to je malickost, ale uz nedokaze posoudit jak to ten druhy citi a proziva.

ja mela na mysli spis to, jak se kdo angažuje v pomoci jiným je v jiném tématu

Ale na tom, že ostatní vidí problémy druhých jako malicherné je hodně pravdy. Nejdůležitější jsou prostě ty problémy, které zrovna mám já a musí se stát neco strašného, aby mi problém jiných připadal důležitější. Tak to už prostě je a každy je na určite věci jinak citlivy.
Back to top
Merykara
point of no return

PostPosted: Thu 22.3.2007 16:41    Post subject: Reply with quote

jo, jenze toho, ze nekde v dalce v africe jsou deti s vypouklymi brisky a umiraji lidi na aids ve velky mire, toho jsou si vedomi snad vsichni. to, ze nekdo mysli na to, ze se nekde deje neco spatne, no nevim, jak tim pomuze.

za prirovnani "podivej se, jak jsou na tom deti v somalsku" bych vrazdila; clovek aby se pak za chvili citil menecenne/spatne, ze se mu stalo vlastne stalo jenom to, co se mu stalo a ne neco "horsiho".
Suga

PostPosted: Thu 22.3.2007 16:42    Post subject: Reply with quote

TL... dík... dobrý OT, to je právě to, komu ty peníze svěřit. Sem kolikrát chtěla založit téma Afrika, ráda čtu o tom co se tam aktuálně děje, ale všichni by mi napsali to co Jirka. Ono totiž fráze typu co by za to děti v Somálsku dali atp. zevšednili a jakoby přestaly být problémem, prostě normál že tam každou minutu umře malý dítě protože má hlad.
Já sem toho názoru že když člověk kolem sebe kouká, i má větší sílu k řešení problémů, když ví jak velké problémy na světě často existují. Princezničky z říše divů to pak můžou mít s řešením problémů těžší.
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
Page 1 of 4

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum