|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Skye kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Mon 5.9.2011 18:25 Post subject: |
|
|
nákup v DM _________________ a na nebi hvězdy svítí
jen aby nakonec přestaly hřát |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 17.2.2012 9:40 Post subject: |
|
|
včera jsem po dlouhé době viděla v TV Máte slovo s M. Jílkovou, šlo o politiku prodeje obchodních řetezců.
Co mě vytáčí je to, co se sem dováží za hnus, + to, co jsou schopni prodávat za kvalitu. Kolikrát se mi stalo, že mezi zeleninou/ovocem jsem našla plesnivé kusy i celé tácky, když se to začne kazit, dají to do 50% slevy a lidi se z toho můžou po...
Co mám jako kupující dělat? Já odnesla tácek rajčat na informace s tím, ať si je dojdou přetřídit, že jich tam je víc. Mám prý volat televizi nebo noviny...
Dnes je na idnes článek o tom, jak řetězce přelepují etikety balených sýrů a salámů a tím uměle prodlužují datum spotřeby
Už se těším, až u nás zase začnou farmářské trhy(máme je od jara do podzimu) a budu moct kupovat ovoce,zeleninu,vajíčka a pečivo, který je český a kvalitní. _________________ a na nebi hvězdy svítí
|
Back to top |
|
|
Mari addicted..
|
Posted: Fri 17.2.2012 10:02 Post subject: |
|
|
Skye, taky jsem na to včera koukala..
jediná možnost je to prostě nekupovat, i když si stejně myslím, že se najdou lidi, kteří to koupí, vážně jsme naučení kupovat co nejlevněji bez ohledu na kvalitu:/
a číst, co přesně kupuješ, no
na farmářský trhy se taky těším a mám štěstí, že bydlím na pohraničí, takže si o víkendu sjedu udělat nákup do Německa, co se týče kvality, tak se to vážně nedá srovnávat _________________ ♪♪♪ |
|
Back to top |
|
|
English_rose *rozplývajíc se*
|
Posted: Fri 17.2.2012 12:05 Post subject: |
|
|
Mari wrote: |
jediná možnost je to prostě nekupovat, i když si stejně myslím, že se najdou lidi, kteří to koupí, vážně jsme naučení kupovat co nejlevněji bez ohledu na kvalitu:/
|
to je přesně argument obchodních řetězců a samozřejmě nesprávný, jelikož to "nejlevnější bez ohledu na kvalitu" je třeba v Německu kvalitnější a často i levnější zároveň_________________ They cannot scare me with their empty spaces
Between stars - on stars where no human race is.
I have it in me so much nearer home
To scare myself with my own desert places.
|
|
Back to top |
|
|
sun Topic kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Fri 17.2.2012 14:06 Post subject: |
|
|
v Rakusku tiez. chodievame tam nakupovat casto, maju uplne inych dodavatelov, prisnejsie kontroly, lacnejsie ceny. Za nakup okolo 100eur miniem v Rakusku o 20-25eur menej. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 17.2.2012 14:58 Post subject: |
|
|
jenže lidi u nás se svýma kupníma možnostma (nízké platy, vysoká nezaměstnanost) prostě tuhle politiku chtě-nechtě podporují. Vždycky sáhnou po tom, co je levnější.
Je škoda, že u nás obch.řetězce vůbec nepodporují český dodavatele
ovoce a zeleninu kupujeme ze Španělska a Afriky dokonce mléko a mléčné výrobky dováží a Češi naopak vyváží tohle je fakt postavený na hlavu _________________ a na nebi hvězdy svítí
|
Back to top |
|
|
kubinka kytky 3, meta: 1750
|
Posted: Fri 17.2.2012 15:58 Post subject: |
|
|
České ovoce a zeleninu jde nakoupit i v hypermarketu ne? Aspoň já ji nakoupím bez problémů, což je i dané tím, že se snažím jíst sezónní věci. Je jasné, že když si člověk kupuje rajčata, jahody atd. v zimě, tak české nebudou. Ale taky už se těším, až začnou farmářské trhy a budu moct nakupovat opravdu lokální ovoce i zeleninu |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 17.2.2012 16:05 Post subject: |
|
|
A kde mívají české ovo/zel? _________________ a na nebi hvězdy svítí
|
Back to top |
|
|
kubinka kytky 3, meta: 1750
|
Posted: Fri 17.2.2012 16:59 Post subject: |
|
|
Já nejčastěji nakupuju v Globusu, tam mají, určitě budou něco mít i v Tescu. Nevím, kde bydlíš, jestli máte poblíž Globus, já tam nakupuju nejraději.... |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 17.2.2012 19:05 Post subject: |
|
|
Taky v Globusu ráda nakupuju ale je ve vedlejším městě
a zrovna do Tesca u nás nechodím, protože tam je ovoce a zelenina katastrofální _________________ a na nebi hvězdy svítí
|
Back to top |
|
|
pecička *Discipline, Drive, Determination*
|
Posted: Fri 17.2.2012 20:57 Post subject: |
|
|
u nas jeste nebyva spatna billa |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 17.2.2012 22:13 Post subject: |
|
|
jj ikdyž v Bille není levná, vypadá tam dobře, ale český věci nemívají snad vůbec. _________________ a na nebi hvězdy svítí
|
Back to top |
|
|
shuki Open Your Eyes
|
Posted: Wed 16.5.2012 8:55 Post subject: |
|
|
Kupuji si pravidelně tenhle chleba. Dneska načnu nový balení a je to hrozná břečka mazlavá. Nechápu, ale jíst se to nedá a prošlý to taky není. Jak se to mohlo stát? Je to po stranách jak bláto, úplně rozmočený..
_________________ I don't care what you think about me, James Blunt thinks I'm beautiful ^^ |
|
Back to top |
|
|
jannie SMALL CRIME
|
Posted: Wed 16.5.2012 9:08 Post subject: |
|
|
Shuki, tak presne tenhle jsem kupovala minuly tyden a sel do kose, z prostredka se z nej sypala mouka, jak kdyby to testo bylo spatne rozmichany
Takze asi zustanu verna zitnymu z Tesca
protoze v okoli sice mame pekarny, ale prodavacky jsou evidentne uplne mimo a za celozrnny a zitny pecivo prohlasujou obycejny obarveny psenicny |
|
Back to top |
|
|
shuki Open Your Eyes
|
Posted: Wed 16.5.2012 9:10 Post subject: |
|
|
Ten jsem u nás v Tescu neviděla asi, moc velký výběr tu nemáme. Ale podívám se. _________________ I don't care what you think about me, James Blunt thinks I'm beautiful ^^ |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Jídlo |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Next
|
Page 8 of 10
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|