|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
plasticine kytky 1, meta: 225
|
Posted: Wed 22.6.2011 19:43 Post subject: Zeleninové saláty |
|
|
Snad tu tohle téma neni.
Jaké děláte? Podělte se o recepty.
Kor teď, když je veškerá zelenina tak levná _________________ mono no aware |
|
Back to top |
|
|
Willow The mean one.
|
Posted: Wed 22.6.2011 19:57 Post subject: |
|
|
můj nejoblíbenější je naprosto jednoduchý - cherry rajčátka, ředkvičky, červená paprika, ledový salát, případně okurka, zakápnout olivovým olejem, sůl, pepř (nejlépe čtyř barev) a řecký jogurt. pokud mám, tak ještě přidám sušená rajčata v oleji
v restauraci jsem jedla nejlepší asi s kozím sýrem a vlašskými ořechy _________________ In the tide of hate
Throw down the counterweight
Tear up that flag and say
You’re worthy of more |
|
Back to top |
|
|
honey kytky 7, meta: 13150
|
Posted: Wed 22.6.2011 20:09 Post subject: |
|
|
Já mám zase nejraději ráda taky úplně jednoduchý - zeleninu, kterou doma najdu, zakápnout olejem a dát na to nějaké bylinky a sůl. Dneska jsem zkoušela dát i do zálivky trochu medu a super, moc doporučuju. (už jsem to tu dneska psala)
Využiju tohle téma a zeptám se, jestli nemáte zkušenosti s kupovanými dresingy v tomhle stylu? Dresingy si dělám vždycky doma, ale několikrát už jsem u toho v obchodě stála a přemýšlela, jestli to přihodit do košíku nebo ne. Zatím jsem tedy odolala. (nejde mi ani tak o to, jestli je to zdravé [dala bych si to jen svátečně], ale o chuť )
edit, a když už se baví Willow o salátech v restauracích, tak já miluju zeleninový salát s kuřecími kousky s francouzským dresingem (odtuď ta touha po nějakém dresingu) a česnekovými toastypečenými nasucho. Tohle vlastně odstartovalo salátového období v restauracích, dřív mě snad ani nenapadlo si ho objednat. Teď porovnávám a často jsem zklamaná.
Last edited by honey on Wed 22.6.2011 20:13; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
plasticine kytky 1, meta: 225
|
Posted: Wed 22.6.2011 20:13 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
honey kytky 7, meta: 13150
|
Posted: Wed 22.6.2011 20:16 Post subject: |
|
|
U toho italského - jdou cítit typické italské bylinky? Provenskálské koření se už učím pomalu jíst, ale zatím ordinuju jen malé dávky.
Jako mně jde taky o zdraví (aby si někdo nemyslel, že holduju nezdravému - to bych asi nebyla v tomto tématu ), spíše mě to kolikrát lákalo, tak když už neodolám, tak chci, ať to dobře chutná.
A na farmářský se podívám. Díky za tipy! |
|
Back to top |
|
|
Dellores kytky 6, meta: 8250
|
Posted: Wed 22.6.2011 20:31 Post subject: |
|
|
já mám nejradši trhaný salát, kukuřici, cherry rajčátka, papriku, salátovou okurku, mozzarellu na kostičky a na to dávám zálivky od knorru, jsou vážně výborné, třeba tahle:
smíchá se jen s vodou a olivovým olejem, jednou jsem to zkusila koupit a fakt moc dobré, až mě to překvapilo a od té doby už jen tyhle zálivky |
|
Back to top |
|
|
sun Topic kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Wed 22.6.2011 20:36 Post subject: |
|
|
ja milujem salaty kazdeho druhu, v podstate kombinujem co je doma, pripadne ked kupujem zakladne druhy zeleniny, tak na co mam chut..
mam rada salaty s kuskusom, cestovinove, kuraci salat, tuniakovy, alebo s mozzarelou, milujem aj grecky salat - so zelenymi olivami
zo zeleniny vyuzivam podla chuti najma rajciny, ladovy salat (alebo rosso, pripadne ine druhy- ked je pekny tak zoberiem ), mrkvu, jarnu cibulku, velmi rada mam aj uhorky, cukinu, redkovku, pripadne
salaty nekorenim, nesolim,nedavam olej ani citron - jem cistu chut zelniny, vlastnu stavu, je to najlepsie vsetkych tych omacok okolo, prichutio. koreni,. tych mam dost v masach a vsetkom moznom, co chodievame jest mimo domu (nie, nie to tak casto, ale naozaj mi to staci). |
|
Back to top |
|
|
mamba Alexithymia
|
|
Back to top |
|
|
Neahoo kytky 6, meta: 9850
|
|
Back to top |
|
|
Skye kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Thu 23.6.2011 17:50 Post subject: |
|
|
ty zálivky od Dell jsou odbré, já měla myslím italskou
jinak mám ráda zeleninový salát se ztraceným vejcem, ten si dělám často _________________ a na nebi hvězdy svítí
jen aby nakonec přestaly hřát |
|
Back to top |
|
|
Lolita konec
|
Posted: Fri 24.6.2011 17:55 Post subject: |
|
|
ja mam nejradsi cherry rajcata, cerny olivy, mozzarella + sul a pepr |
|
Back to top |
|
|
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
|
Posted: Sun 26.6.2011 16:09 Post subject: |
|
|
vonave cherry rajcatka, hodne
siska mozarelly
cerstva bazalka, morska sul a olivovy olej (pripadne bazalkovy olivovy olej)
to bych mohla jist denne a po kilech =)
jinak s pritelem delame vybornou kombinaci ledovy salat, cherry rajcatka, cervena cibule, mekky kozi syr a zalivka z vinneho octa.
ale vetsinou smicham co doma najdu. nekdy si do toho uvarim trochu testovin, osmahnu kousky kurete nebo dam dve vajicka, kdyz to nechci mit jen ze zeleniny.
a vyborny salat je z krabich tycinek, kukurice, jarni cibulky/porku a okurky s jogurtem.
a kamaradka me naucila jist cockovy salat (varena cocka, kukurice, bila paprika, salatova okurka, vajicko a trochu jogurtu) |
|
Back to top |
|
|
pam kytky 7, meta: 12650
|
Posted: Sun 26.6.2011 17:02 Post subject: |
|
|
...
Last edited by pam on Thu 10.11.2011 21:49; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Nefertite kytky 6, meta: 10250
|
Posted: Mon 4.7.2011 12:03 Post subject: |
|
|
hodně caprese (+ většinou česnekovou bagetku, no jo, pořád to pečivo neumím vysadit:))
salát z fazolí a čočky
nebo tenhle
a taky různá zelenina (okurka, rajčata, papriky, ledový salát) + balkán. sýr nebo tyhle sýry (s česnekem, bylinkama.. )
|
|
Back to top |
|
|
Lucrezia kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Sun 24.7.2011 20:16 Post subject: |
|
|
jak nam zraji rajcata, muzu se utlouct po: rajcata na platky, feta na platky, olivovy olej a koreni na feta syr
ty zalivky a dresingy vubec nepouzivam |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Jídlo |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Next
|
Page 1 of 10
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|