|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
|
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Fri 10.6.2011 11:55 Post subject: |
|
|
Chápu, Geike, ale obávám se, že ti, kteří za to můžou nesedí v těch tramvajích, ale nahoře |
|
Back to top |
|
|
Ester kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Fri 10.6.2011 11:59 Post subject: |
|
|
E.x.i.l.i.a wrote: | Chápu, Geike, ale obávám se, že ti, kteří za to můžou nesedí v těch tramvajích, ale nahoře |
taky si říkám, že to nebude tak jednoduché. nebo ty do toho nějak vidíš, Geike? (bez urážky, já moc ne, ale selským rozumem se mi nezdá, že by stávkovali čistě z plezíru, takže bych si kretény nechala od cesty )_________________ Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali. |
|
Back to top |
|
|
alishka kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Fri 10.6.2011 12:02 Post subject: |
|
|
Jo, taky jsem z toho fakt "nadsena". nemam se jak dostat do prace, ale tak asi me to trapit nemusi, kdyz se do ni nedostane nakonec nikdo.. Myslela sem, ze pojedu autem, ale kdyz maji blokovat i silnice:( _________________ Albert Einstein:
Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. u té první si tím však nejsem tak jist |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Fri 10.6.2011 12:05 Post subject: |
|
|
no mně se to taky děsně hodí
a teda stávku prostě neuznávám, přijde mi to jako vydírání, což fakt nesnáším
dá se snad vyjednávat i jinak (i když chápu, že pro ně je to samozřejmě takhle jednodušší, protože si to prostě nemůžou dovolit ignorovat) _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Cee kytky 5, meta: 5250
|
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Fri 10.6.2011 12:09 Post subject: |
|
|
Taky jsem si vzpomněla na Francii |
|
Back to top |
|
|
Ester kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Fri 10.6.2011 12:12 Post subject: |
|
|
jj, mně se to taky nijak zvlášť nelíbí (a jestli Geike řeší ještě státnice, tak chápu, že se to nehodí úplně extrémně), ale přijde mi dost zjednodušené si to vysvětlit jako že jsou to všichni kreténi, kteří zaslouží vyhazov, a tečka. i když je to blbá strategie, tak to zřejmě nějakou relevantní příčinu má, kór u nás, kde lidi obvykle jedou sami za sebe, místo aby se spojili za nějakým společným cílem _________________ Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 10.6.2011 13:30 Post subject: |
|
|
Ester, tak já to samozřejmě nemyslím tak doslova, jsem prostě nasraná. Moc nechápu, co to znamená, že za to můžou "ti nahoře" - tím myslí exi odbory? Odbory jsou přece zaměstnanci samotní. Upřímně je mi úplně jedno, co v tom mají za machinace, nevím kolik procent ze zaměstnanců jsou členové odborů a kolik z nich s tím třeba nesouhlasí. Určitě tam budou i ti, kteří s tím nesouhlasí, a asi nic nezmůžou, ale podle všeho je jich menšina. Ty bych teda samozřejmě nevyhazovala
vždyť to teď bylo v Ostravě, podobná situace, a někteří lidi (stávkokazi), co chtěli pracovat, normálně pracovali a jezdili...a stávkující jim pomalu přecházeli přes koleje
a pardon ale "Odborářům vadí vládní reformy - zvláště pak důchodová. Jednak se obávají snadnějšího vyhazovu z práce v šedesáti letech, kdy už není snadné sehnat zaměstnání, za druhé pak toho, že někteří budou nuceni řídit tramvaje či metro do sedmdesáti let"
tohle se snad dotkne všech úplně stejně, ne? Stejně tak učitelky budou učit do 70 let, a stejně tak i všichni pracující, nepřijde mi, že by zrovna řídiči drah a MHD měli o tolik horší situaci, než všichni ostatní.
a toto
"Budeme možná osočováni, že si z vás děláme rukojmí, ale bude to stávka i za Vás, kteří se obáváte, jaký osud vám vládní návrhy zákonů připraví"
myslím, že nikoho z nás se nikdo neptal, jestli chceme, aby za nás stateční odboráři táhli do boje, takže za sebe děkuji, nemám zájem. |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Fri 10.6.2011 13:43 Post subject: |
|
|
asi tak no.. kdyby aspoň chtěli něco opodstatněnýho, ale oni se v podstatě jen rozčilujou jak malý děcko, kterýmu se něco nelíbí
fakt zrovna odbory mhd nás všechny spasí před zlou reformou _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Juliette kytky 4, meta: 2950
|
Posted: Fri 10.6.2011 14:06 Post subject: |
|
|
Geike máš pravdu, že u pracovníků MHD jsou ty jejich řeči mimo mísu, ale všichni na tom stejně nebudou. Ty když budeš celý roky sedět v kanclu, tak asi pokud nebudeš senilní, tak to zvládneš i v 70, ale lidi, co pracují fyzicky, jsou většinou "odepsaní" v 50 a opravdu by mě zajímalo, kde pak budou dalších 20 let pracovat. |
|
Back to top |
|
|
čarodějnice kytky 4, meta: 2550
|
Posted: Fri 10.6.2011 14:49 Post subject: |
|
|
Geike wrote: | myslím, že nikoho z nás se nikdo neptal, jestli chceme, aby za nás stateční odboráři táhli do boje, takže za sebe děkuji, nemám zájem. |
přesně tak..nesnáším tady ten alibismus..berou si do huby něco, co mně osobně přijde úplně zcestné.
Je to prostě politicky motivovaná akce, přesně jak psala Cee. |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Fri 10.6.2011 19:45 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Fri 10.6.2011 20:06 Post subject: |
|
|
s dnešním trendem, kdy žena bez zkušeností nemá smysl, před dětma je riziková s dětma méněcenná a v 35ti po dětech stará.. se opravdu těším na 65ti leté byznywomenky _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 10.6.2011 21:23 Post subject: |
|
|
a copak uz je to schvaleny? jisty? vsichni maji oci navrch hlavy a bedujou, jak to bude hrozne, pritom se to jeste trikrat zmeni. ale to je proste asi i o politickem smysleni cloveka, ja jsem docela presvedcena o tom, ze duchodova reforma je nutnosti, a opravdu se momentalne nehodlam rozcilovat kvuli tomu, co bude za 50 let, do te doby se to jeste petkrat zmeni.
a bavi me, jak si vsichni mysli, ze lidi co sedi v kanclu, maji krasny nenarocny zivot a ustlano na ruzich. rekla bych, ze ruznych srdecnich chorob ze stresu je dneska pomalu stejne, jako nemoci z fyzicky narocnych povolani. samozrejme ne vsichni, jsou to extremy, na jednom konci hornik a na druhem vystresovany pretizeny manazer. ja nerikam, ze je to lehke, pracovat v 70 urcite neni zadny med. pochopila bych stavku horniku a pracovniku v huti treba - ale ne ridicu autobusu, ktery sedi na tom zadku cely den stejne, jak ten manazer.
a hope, ja si myslim, ze schopna zenska si najde praci i pred ditetem, i po diteti =) |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3 ... 10, 11, 12 Next
|
Page 1 of 12
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|