|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 12596 Location: Ostrava/Brno
|
Posted: Sun 3.4.2011 23:07 Post subject: |
|
|
mňam polívky
miluju poctivé hovězí vývary, s dlouhýma žlutýma domácíma nudlema a játrovými knedlíčky od maminky, s čerstvě nasekanou petrželkou.
jinak doma hodně děláme zeleninovou, takovou jarní, barevnou, kořeněnou a úžasnou. a zelňačku.
na bytě si nejčastěji vařím zeleninovou, vždycky velký kotel a jím to pak tři dny. nebo čočkovou.
teď jsem objevila recept na tuhle mrkvovou se zázvorem a kuřecím a myslím, že jí zkusím (i když na tom obrázku nevypadá vůbec vábně, ale takové husté věci já ráda)
jinak miluju krémovou hříbkovou ve své oblíbené restauraci od pana oblíbeného skvělého kuchaře. to se vždycky zapřu a alespoň trošku si jí dám, a u čtvrtého chodu toho samozřejmě lituju =) ale je úžasná, minule v ní byly takové maličké roztomilé hříbečky |
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 28538
|
Posted: Sun 3.4.2011 23:44 Post subject: |
|
|
ja bych mohla zit jen na polivkach ted v zime jsem ji varila pokazdy na vikend, takovy kotel a jedla jsem to doma stejne vicemene jen ja a za dva dny bylo po polivce
miluju kureci vyvar se spoustou nudli, zeleninovou (delam ji hustou, jen hrasek, brambory, mrkev), cockovou, gulasovou, frankfurtskou, rajcatovou s mozarrelou, minestrone taky, hraskovou, bramboracku (ale to preparuju houby, no), kdyz se povede spenatova, tak i tu...nejsem ale moc na ty kremovy, nejhorsi je pro me snad brokolicova, porkova mi taky tolik nejede...
ach, dala bych si polivku _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
Mari addicted..
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 21405 Location: in my own time
|
Posted: Mon 4.4.2011 9:05 Post subject: |
|
|
mňam, polívky!
já jím snad všechny až na tu dršťkovou (ale na táboře jsem donutila sníst aspoň trochu své děti v oddíle, tak jsem si dala taky ), nejraději mám jakékoliv smetanové
a strašně rádi chodíme s přítelem na špenátovou, zatím nejlepší jí dělají v pizzerii Pod komínem na Palmovce:) _________________ ♪♪♪ |
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 31308
|
|
Back to top |
|
|
Cee kytky 5, meta: 5250
Joined: 31 Jul 2008 Posts: 4951
|
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 30412
|
Posted: Mon 4.4.2011 9:38 Post subject: |
|
|
Max, zrovna to jsem jdu napsat
Svojí mrkvovku. To bych mohla pořád, ale tak jsem úchyl. Jinak polívky zbožňuju, ale moc je nedělám. Až na tu mrkvovou, pak cibulačku, někdy hustou rajčatovou, pórkovou nebo paprikovou. Ale miluju i vývarový, zelňačku a vlastně všechny, kromě dršťkový.
Jo a normálně jsem zjistila, že hrozně podobná jako "moje" mrkvová byla v apetitu, ale já ji dělám teda mnohem dýl. Ale tak to je starý, že tam ty recepty různě "kradou". A já už vůbec nevim, kde jsem k ní přišla.
Ale dělám to trochu jinak, cibuli najemno pomalu opékam na olivovém oleji s troškou másla, úplně na malém plameni, aby nezhnědla. Mezitím si nastrouhám půl kila očištěné mrkve a 20 dkg brambor. Na tu cibuli pak nasypu mletý koriandr, tak od oka, ale minimálně 3 lžičky. Nechám to rozvonět, pak tam přidám tu mrkev s bramborou, chvíli taky "opeču". Pak to zaliju zhruba litrem zeleninového vývaru (kostička z DM), přidám štávu z půlky pomeranče a proužky kůry (jenom úplně tenoučký, aby tam nebylo to bílý) a nechám to vařit tak čtvrt hodiny. Pak rozmixuju v mixéru a trošku osolím. A někdy si pak do toho dávám trochu zakysané smetany. Ale to spíš jenom když to jím civilizovaně z talíře... většinou to beru rovnou z hrnce _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
pecička *Discipline, Drive, Determination*
Joined: 21 Jan 2007 Posts: 43774
|
Posted: Mon 4.4.2011 9:52 Post subject: |
|
|
vy jste mi udelaly takovou chut na polivky...dneska pokud budu stihat tak si chci koupit matros na tu rajcatkovou a zkusit |
|
Back to top |
|
|
Cee kytky 5, meta: 5250
Joined: 31 Jul 2008 Posts: 4951
|
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 31308
|
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 30412
|
Posted: Mon 4.4.2011 10:10 Post subject: |
|
|
já teda dělám světlý kuřecí a hovězí jedině tmavý
a nevím, jestli jsou úplně nějaký verze, tak možná jestli tam dáš víc/míň zeleniny, co do bouqet garni
jo a velký hrnec vůbec nemám, pořád čekám, že nějaký dostanu, a místo toho wok
tak holt dělám malý dávky
na rajčatovou polívku žádný special recept nemám, já tyhle hustý zeleninový dělám vícéméně všechny podobně - základ cibulka + něco (u rajčatový česnek a passata), pak ta zelenina a brambory na zahuštění (u rajčat větší poměr brambor, protože jsou řidší, takže asi 60 dkg rajčat, 30 dgk brambor), vařím v zeleninovém vývaru tak aby to bylo těsně ponořený, rozmixuju. do rajský ještě pak natrhám bazalku _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Cee kytky 5, meta: 5250
Joined: 31 Jul 2008 Posts: 4951
|
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 31308
|
|
Back to top |
|
|
Cee kytky 5, meta: 5250
Joined: 31 Jul 2008 Posts: 4951
|
|
Back to top |
|
|
Bruillard ....
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 1996
|
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 31308
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Jídlo |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5 Next
|
Page 3 of 5
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|