|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Koogi can't ask why about love
|
Posted: Sun 3.4.2011 19:21 Post subject: Polévky |
|
|
Tohle téma tady asi ještě není... Máte rádi polévky? Jaké nejvíc a jaké naopak vůbec? A jaké si připravujete doma nebo máte nějakou restauraci, kde vám vaří tu 'vaší'?
Já polévky zbožňuju, chutnají mi asi úplně všechny kromě některých vývarů, mléčné a česnečky. A miluju polévky v plechovce ze Spencra, po tomatové bych se utloukla!
Byli jste někdy v Polévkárně? _________________ Look in the mirror and ask your soul if you're alright. Put out the glitter that your soul hides behind.
♥ |
|
Back to top |
|
|
kecka kytky 6, meta: 7850
|
Posted: Sun 3.4.2011 19:32 Post subject: |
|
|
nejradsi varim cibulacku a dynovou polevku
Jinak mam rada jeste kremovou cesnecku, ale tu jsem jeste nezkousela. Polivky mam rada pres zimu na zahrati, v lete moc ne |
|
Back to top |
|
|
spanish.eyes vi, ale nedba
|
Posted: Sun 3.4.2011 19:34 Post subject: Re: Polévky |
|
|
ach, polevkove tema, hura
ja polevky primo zboznuju, hlavne tedy ty kremove, nejvic tomatovou se smetanou a bazalkou, tu si davam rada v dobrych pizzerkach. a pak mam druhou favoritku kremovou spenatovou, bud s lososem nebo s posirovanym vejcem, tyhle dve bych klidne mohla mit nekolikrat tydne a neprejedly by se mi. pak mam jeste rada hribkovy krem, ale ten me casto v hospodach zklame, protoze to casto delaji z zampionu a to neni takovy. ale na hribkovy krem mam vyhrazenou jednu specialni hospodu, takze i to mam osetreny tyhle trisi davam urcite nejcasteji. a pak brokolicovou kremovou polevku mam hrozne rada, tu uz jsem ale dlouho nemela, skoda
a vyvary mam taky rada, ale musi v tom byt hodne zeleniny a idealne i nudlicek. kdyz je to jenom vodicka, kde sem tam neco plave, tak me to nebavi a nepochutnam si
a Z MS mam taky nejradeji tu rajskou, i kdyz myslim, ze mi od nich nechutnala jen jedna
jo a asi ani nemusim dodavat ze nevarim nic ale rada bych zacla, protoze vetsinou jsou ty recepty hodne jednoduchy a staci si na to koupit tycovej mixer _________________ She's a rainbow and she loves the peaceful life
A change of heart comes slow..
*
Je třeba žít, je třeba milovat, je třeba tvořit
(JK) |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 3.4.2011 19:37 Post subject: |
|
|
Dýňovou jsem nikdy neměla! To bys mohla dát recept:) Já polévky jím docela často místo hlavního jídla. V létě určitě ale méně, to je jasné _________________ Look in the mirror and ask your soul if you're alright. Put out the glitter that your soul hides behind.
♥ |
|
Back to top |
|
|
Kačenka &
|
Posted: Sun 3.4.2011 19:39 Post subject: |
|
|
Polévky mám taky moc ráda.
Nemusím uzený vývar, rajčatovou, zabíjačkovou, minestrone a ty kde je moc celeru. Doma vařím, ale ne nijak pravidelně a spíš jako využití zbytků v lednici. V práci máme každý den jinou polévku, tak je to většinou moje jediné teplé jídlo. A když jsem ve škole tak na polévku chodíme do dejvické divadelní kavárny, kde je za 30kč a vždycky moc dobrá. Ale mě teda chutnají všechny co jsou udělané poctivě.
Jestli se polévkárnou myslí ta v Karlíně tak mě přišla nic moc. Víc mi chutnalo kafe a koláč.
Jo a nejoblíbenější je fazolová, pěkně pálivá a s kukuřicí. A taky mixovaná kukuřičná s nějakým indickým kořením z cafe technika, cibulová v aloha baru a česnečka s rukolou v mama. A ještě řepová taky z mama. |
|
Back to top |
|
|
Alshwarya kytky 8, meta: 21650
|
Posted: Sun 3.4.2011 19:41 Post subject: |
|
|
edit
Last edited by Alshwarya on Thu 14.4.2011 14:01; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Willow The mean one.
|
Posted: Sun 3.4.2011 19:41 Post subject: |
|
|
mňam, polívky
miluju polívky, od dětství nejvíc rajskou s nudličkama (ale naslano), rýžovou s vajíčkem, mrkví a perželí, květákovou a zelňačku. a taky slepičí nebo hovězí vývar s nudličkama a masem a zeleninou, hodně silný a horký, to miluju, když přijdu domů promoklá a promrzlá jo a krkonošské kyselo to jednou musím zkusit doma
co mám tyčový mixér, tak si dělám zeleninové nebo luštěninové polévky rozmixované se zakysanou smetanou (hlavně špenátová, květáková, brokolicová, hrachová - tam ani ta smetana nemusí být), chystám se na bramborovou s pečenou zeleninou.
nemusím cibulačku a pórkovou _________________ In the tide of hate
Throw down the counterweight
Tear up that flag and say
You’re worthy of more |
|
Back to top |
|
|
Chocolate Jedem das Seine und mir das Beste:-)
|
Posted: Sun 3.4.2011 19:47 Post subject: |
|
|
dynovou delam na podzim vzdycky, nevim presne recept z hlavy, ale myslim ze se povarila dyne a brambory, pak se to rozmixovalo, nejake koreni, myslim muskatovy orisek, a pak zjemnit smetanou. da se do toho dat i maso, s kurecim jsem to myslim delala. a hezky na tom vypaaji oprazena dynova seminka
jinak polivky ja moc nemusim, hlavne ty pruhledne z pytliku nemuzu ani citit. mam rada doma delane, poradne huste, bramboracku s houbami asi nejvic a zelnacku od maminky. a budu ted delat vyvar podle Jste to, co jite
holky a nechcete hazet recepty treba? na tu spenatovou, cockovou...
ed: tady jsem psala recept na tu dynovou
http://sfera.pravy.net/viewtopic.php?t=2682&postdays=0&postorder=asc&start=45
Last edited by Chocolate on Sun 3.4.2011 19:53; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 3.4.2011 19:49 Post subject: |
|
|
spanish, mám úplně stejné favority:) Ještě mám moc ráda čočkovou, fazolovou, hraškovou, bramboračku (ideálně tu od babičky), květákovou, pórkovou, cibulačku, boršč... Prozraď kam chodíš na tu hříbkovou! Já dostala kuchařku Polévky (edice Apetitu), ale kromě fazolové s klobáskou jsem z toho ještě nevařila.
Kačenko, tak to těch polévkáren bude víc. Já myslela tu blízko Ípáku. _________________ Look in the mirror and ask your soul if you're alright. Put out the glitter that your soul hides behind.
♥ |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 3.4.2011 19:56 Post subject: |
|
|
Chocolate wrote: | jinak polivky ja moc nemusim, hlavne ty pruhledne z pytliku nemuzu ani citit. mam rada doma delane, poradne huste, bramboracku s houbami asi nejvic a zelnacku od maminky. a budu ted delat vyvar podle Jste to, co jite holky a nechcete hazet recepty treba? na tu spenatovou, cockovou... | tak jsem nějak nepochopila, jestli máš polévky ráda nebo ne? Pytlíkové nemá asi rád nikdo:) to se snad ani nedá považovat za polévku. A jj ověřené recepty bych taky ráda:)_________________ Look in the mirror and ask your soul if you're alright. Put out the glitter that your soul hides behind.
♥ |
|
Back to top |
|
|
Chanteau kytky 8, meta: 20650
|
|
Back to top |
|
|
zbrody kytky 4, meta: 3750
|
Posted: Sun 3.4.2011 19:59 Post subject: |
|
|
Koogi, polivky
Ja miluju porkovou. Delam tuto z Apetitu, ale jim ji teplou.
A rajcatovou z loupanych rajcat s bazalkou a jogurtem misto smetany a parmezanem
F. dela taky vybornou zelnacku, na tu se tesim tenhle tejden
Kulajda z Imperialu je taky vyborna! Jinak nikde jinde si polivky moc nedavam, doma mi chutnaji nejvic |
|
Back to top |
|
|
Chocolate Jedem das Seine und mir das Beste:-)
|
Posted: Sun 3.4.2011 20:02 Post subject: |
|
|
koogi, obecne ne, hlavne z pytliku ne, ale je par vyjimek, jako ta bramboracka atd.
nemam je moc rada, protoze mi je zhnusila skolka, ale jsem presvedcena, ze kdyz se udelaji dobre, da se to jist, proto bych rada osvedcene recepty, hlavne tedy lusteninove, protoze lustenin urcite nejim tolik, kolik bych mela a polevky vidim jako snadnou cestu, jak to napravit
znam spoustu lidi, co delaji pytlikovky, fuj |
|
Back to top |
|
|
kecka kytky 6, meta: 7850
|
Posted: Sun 3.4.2011 20:05 Post subject: |
|
|
dynovou delam stejne jako chocolate, povarit dyni, brambory, osolit, opeprit, muskatovy orisek, rozmixovat, zjemnit smetanou a na talirku pridat lzicku zakysane smetany, posypat seminkama |
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Sun 3.4.2011 20:13 Post subject: |
|
|
polívky miluju a jim moc ráda, i když doma je tak často nevařim. spíš mám ráda husté, krémové polévky. i když teda dobře připravený vývar je taky paráda, ale mně to moc nejde dobře uvařit a i v restauracích to dost často zkazí.
no, musim si konečně koupit tyčový mixér. mám doma jen robora a s tim to je hrozný voser a celkově se to úplně dokrémova nerozmixuje.
z receptů mě napadá tadyten boršč |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Jídlo |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3, 4, 5 Next
|
Page 1 of 5
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|