|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
|
Posted: Sat 19.2.2011 15:35 Post subject: |
|
|
jj, tak to pak souhlasím =) proto myslím, že ta naše učitelka říkala "budoucí", i když jistá si nejsem. |
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Sat 19.2.2011 20:06 Post subject: |
|
|
Souhlasím s Lenore, za elitu bych označila jen "pár" lidí a ne každého člověka z gymplu a VŠ, ani z těch všech nebude jednou elita (no offence : ). Třeba vědce nebo některé i ty lékaře, chirurgy a tak. Na druhou stranu i sportovec s učňákem může být elita, třeba Jágr, ten si dělal maturu někdy ve 30 Nevím, jak je na tom se všeobecným přehledem a takovými věcmi, ale zas prezentuje naši zemi něčím jiným : )
Jinak na gympl jsem nechodila, takže takové věci nám nikdo neříkal, ale na OSU jedna učitelka prohlásila, že jí připomínáme děti s LMD |
|
Back to top |
|
|
Lolita konec
|
Posted: Sun 20.2.2011 15:41 Post subject: |
|
|
nam reditel hustil hodne dlouho a intenzivne do hlavy, ze jsme elita naroda a ne jako decka ze zakladky, kam rano prijdete, cikan vam vrazi facku a muzete jit zas domu.
no takze podle me lidi, co si myslej, ze jsou diky svy skole neco vic, tak jsou akorat namysleny tupci nebo ditka z tezce bohatejch rodin, ktery se do toho udajnyho elitsveta uz narodily (tzn. lidi, co maj vysokou skolu a bazen). nebo oboji.
jako kdyz je nekdo nejakym zpusobem vyjimecnej, tak to beru a respekt. ale kdyz si to mysli posahanej pravnicek, kterejch je v rocniku dalsich sedmset stejnejch, tak jako nemam co k tomu rict. a to plati i pro mediky. |
|
Back to top |
|
|
zuza kytky 6, meta: 8650
|
Posted: Tue 22.2.2011 19:33 Post subject: |
|
|
Byzzy wrote: | Už mě to taky štve - zákaz editu
Geike - koment s nejvíce souhlasy na novinkách
Quote: | Jiří Procházka, Chlumec nad Cidlinou
Pátek, 18.února 2011, 04:58:06 | Souhlasím | Nesouhlasím | +5665
Kdo chce tvrdit, že tito lékaři nevydírají a že nejezdili po nemocnicích v pohřebáku, na kterém bylo napsáno "Náš odchod, vaše smrt", tak přehlíží fakta.
Ti lidé nejsou o nic víc odborně ani profesně zdatní než inženýr elektro nebo konstruktér, stavař či kdokoliv jiný. Prostě jen udělali tuhle školu a v reálu fungují většinou spíše jako úředníci.
Není to žádná skutečná elita ani superodborníci, je to naprosto průměrný vzorek populace ve všech směrech. Nevidím sebemenší důvod, proč by je měla společnost zvýhodňovat oproti ostatním skupinám obyvatel kromě toho, že vydírají a berou si rukojmí.
Jedna výpověď z práce na oddělení je úplně v pohodě. Koordinovaný kolabs systému organizovaným odchodem tím, že právě oni mají finanční rezervy v rozsahu dvou ročních platů a majetky, tak si to mohou dovolit a neriskují tak, jako ostatní skupiny obyvatel, to je prostě děs a vydírání a za to měli ti, co to organizují, být už dávno v kriminále, protože škodí celé zemi.
Nevím jak ostatní, ale já si každého lékaře, který si dal na dveře cedulku "Podporuji iniciativu Děkujeme odcházíme" budu do smrti pamatovat a od dvou už jsem se odhlásil jinam. Podrazáka, který si mne bere jako rukojmího a kašle na mne a mé problémy, nehodlám podporovat.
Z nemocnice, kam se tahle svoloč vrátí, bych moc nadšený nebyl. Odměna patří těm, kterým záleží na pacientech a zdravotní péči a mají zodpovědnost k celku a ne vyděračům a bezcitným vrahům, kteří si v klidu vezmou na triko, že kvůli jejich platům budou umírat nevinní lidé !!
Takový člověk mne má operovat ? Takovému mám svěřit svůj život ? Nikdy !!
|
|
tak me to jako slint neprijde
jedine, co se tomu dá vytknout je to, ze se da nesouhlasit s tvrzenim, ze jsou doktori prumernym vzorkem populace - ale jde jen o uhel pohledu
samozrejme, ze pokud tim metrem bude vyse inteligence, tak se jedna o velmi nadprumerny vzorek populace (v kladnem slova smyslu) - jenze to neni jejich zasluha, to dostali nadeleno od "pana boha"
to, ze diky tomu vystudovali co vystudovali je fakt, a v tom uznavam, ze museli vynalozit urcite usili, nicmene studium jim v cr bylo umozneno zdarma a urcite najdeme obory, kde je studium stejne narocne nebo i narocnejsi (a zase jak pro koho) a platy pak nedosahuji ani toho co maji dnes doktori - takze zase nic, co by melo automaticky narokovat vysoky plat
a to ze ve finale delaji jen sve remeslo je fakt, ktery nijak nezpochynuje, ze se jedna o narocne remeslo (coz z toho prizpecku muze vyznivat, ale ja to vnimam spis tak, ze narocne "remeslo" které může v případě nezvládnutí ohrozit i zivot, má i spousta jiných profesí)
a ano, v jistem smyslu se jedna o naprosto prumerny vzorek populace - a to v tom, ze se mezi nimi najdou dobri i spatni, drici i lajdaci, takze nechapu, co by melo automaticky narokovat vysoky plat (
souhlasim s tim, aby se jednotlivym doktorum pridalo - podle zasluh, nelibi se mi ale ze se to pozaduje pausalne! a lekari se stavi do pozice nadcloveka) |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 22.2.2011 19:37 Post subject: |
|
|
Geike wrote: | ale tak co nejhoršího se ti může stát, když většina lidí udělá chybu ve své profesi - maximálně někdo přijde o peníze nebo o hodně peněz, o práci, o hmotný majetek, jen zřídkakdy o zdraví nebo o život. | tak kdyz udela chybu takovy ridic autobusu tak muzes mit behem vteriny 45 mrtvych - stejny "mikrospanek" lekare na sale muze zabit "jen" jednoho |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Tue 22.2.2011 20:21 Post subject: |
|
|
Mírnou nepříjemnost navíc? To bych ani neřekla, kdyby dopravci a učitelé stávkovali (nebo ve velkém odešli pryč) tak by to asi neprošlo na moc dlouho : ) Možná ještě v těch školách, děcka by akorát byla ráda, že mají volno : ))) ale kdyby nejezdily vlaky nebo nelítala letadla...Si pamatuju, jaké jsem měla nervy, když chtěli stávkovat dopravci jeden den : )
Nebo zemědělci. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 22.2.2011 20:34 Post subject: |
|
|
tak já nevím, ale v porovnáním s tím, že by mě chytnul slepák a neměl mě kdo operovat, tak mi to, že nejede vlak nebo letadlo přijde opravdu jako jen mírná nepříjemnost. jako neříkám, že já se toho reálně bojím =) ale jen to, že kvůli tomu rozdílu asi spousta lidí vnímá doktory jinak a mají tak silnější pozici, ale možná jsem divná a ten rozdíl vidím jen já. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 22.2.2011 20:52 Post subject: |
|
|
tak je jasne, ze jakmile jde o zdravi a o zivot, tak se kazdy boji a "modli" se k doktorovi, zvlast kdyz uz se tolik lidi nemodli dopravdy, tak doktor je opravudu uz ten jedinej, od koho cekaji zazrak
tak to bylo a az toto vysumi tak to asi zase tak bude, lidi viru potrebuji
ale neni hezke kdyz tohoto strachu, nadeji a lidske viry zneuzivaji k tomu, zby prosadili zajmy, ktere jsou vlastne na stejne urovni jako kdyz chce pridat ucitel nebo kdokoli jiny, ktery se lisi jen tim, ze se k nemu nikdo nemodli
taky to, ze vetsina "pacientu" je ted celou tou akci nastvana a nesouhlasi s tim, ze si neco vymohli, vypovida vic o tom, ze doktori udelali neco spatne, nez o tom, ze by k nim drive nemeli lidi zboznou uctu
na druhou stranu to, ze v bolesti a strachu se pacient "modli" ke svemu doktorovi jeste nedela z doktora boha a ani by to doktory nemelo stavet nad nas vsechny |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
|
Page 8 of 8
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|