sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Děkujeme, odcházíme
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Kyo
kytky 5, meta: 7050
kytky 5, meta: 7050

PostPosted: Wed 16.2.2011 21:18    Post subject: Reply with quote

Neahoo wrote:
Samozřejmě nikdo nechce, aby tady lékaři měli platy STEJNÝ jako v zahraničí - průměrnej plat je tu jinej, na "provoz" (bydlení, jídlo), tu nepotřebuješ tolik peněz jako třeba v Německu, Anglii. Ale Přijde mi propastnej rozdíl, když ti primář na neurochirurgii řekne, že ve srovnání s kolegy vydělává stejně, akorát oni to mají v eurech a on v korunách. Víc jak dvacetinásobek už je přece jen moc velkej rozdíl.

http://zpravy.idnes.cz/nemci-citi-s-ceskymi-doktory-ve-svych-nemocnicich-je-ale-nechteji-phi-/zahranicni.asp?c=A110216_142617_zahranicni_abr

Docela vtipné.. Tak kde tedy mají ti lékaři ten ráj. V Německu to evidentně není, stěžují si a hodně jich tam schází.. V Rakousku to údajně není o moc lepší než u nás.. Takže asi zámoří Smile
Geike
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

PostPosted: Wed 16.2.2011 22:36    Post subject: Reply with quote

nemáte právo číst tento příspěvek
Back to top
View user's profile Send private message  
Efendy
kytky 3, meta: 1050
kytky 3, meta: 1050

PostPosted: Wed 16.2.2011 22:37    Post subject: Reply with quote

tak jsem se jinde dočetl, že opravdu němečtí doktoři berou méně než čeští doktoři s ohledem na průměrnou mzdu. Jsou jiné profese, které berou méně. Kdyby přemýšlel každý jako někteří naši doktoři, tak vlastně se můžeme chtít stěhovat všichni do Něm. nebo můžeme stávkovat úplně všichni vč. soukromého sektoru, jen založit všude odbory, např. nevyučený dělník ve stavebnictví musí dostat v Německu minimálně 300 Kč za hodinu tzn. za měsíc 51000,- když nebude dělat přesčasy (ale nevím kolik to dělá čistého) btw. u nás berou třeba 10 tis. a např. prodavačky, které berou třeba 9 tis. Kč a mohli by poukázat, že v Německu berou nevím kolik..
Milan
kytky 2, meta: 450

PostPosted: Wed 16.2.2011 23:17    Post subject: Reply with quote

V podstatě všichni moji spolužáci ze střední a vysoké nastupovali za značně podprůměrný příjem. A světe div se, nebyli mezi nimi žádní medici.
Back to top
zuza
kytky 6, meta: 8650

PostPosted: Wed 16.2.2011 23:33    Post subject: Reply with quote

tak hlavne to odvolavani se na zahranici je uplne zcestne, je 20 let po revoluci a kdo je schopny pracovat v zahranici a chce, tak tam uz je - tato akce nebyla o tom, ze by se doktori chystali skutecne odejit do zahranici - ale aby si prave ti, co odejit nechteji nebo nedokazou vystavkovali lepsi podminky tady, proste normalni stavka
vychazeli z toho, ze kdyz se domluvi a prestanou hromadne lecit, tak jim vlivem paniky vlada slibi cokoli, proste sproste vydirani

a druha vec, co se mi nelibi, tak je pausalizace, to ze doktor=nadstandartni prijem (a to nejlepe 3x)
jako at dobry doktori, primari atd. maj plat treba i vyssi, nez co meli v pozadavcich,ale at je to vazany na pozici, kterou maji a na to co umi

je mi blivno z toho, ze kazdy cvach ma mit lepsi podminky, nez treba dobry ucitel, a tak doufam, ze rozumni reditele je vsechny zpatky nevemou
Back to top
zuza

PostPosted: Wed 16.2.2011 23:44    Post subject: Reply with quote

jo a jeste se mi na doktorech nelibi jedna vec, a to jak zametaji se sestrama - ze jim neni trapne se s nima nerozdelit Exclamation (ale to jim nikdy nebylo Rolling Eyes )
Back to top
lucyynka
kytky 5, meta: 4350
kytky 5, meta: 4350

PostPosted: Fri 18.2.2011 1:35    Post subject: Reply with quote

Neahoo wrote:
A mimochodem podle mých přátel, co právě vyšli z medicíny, tak začínající doktor má nižší plat než sestra. Neříkám, že jejich práci neobdivuju, to určitě, ale tohle taky není správně vzhledem k tomu, že nemají téměř žádnou odpovědnost - tu má zkrátka lékař.

Naprosto mylnej názor... !
Back to top
waxeipahdeth
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Fri 18.2.2011 11:15    Post subject: Reply with quote

Jo, to mě taky šokovalo, že sestra nemá téměř žádnou zodpovědnost. Nejsem medik ani sestra, ale tohle se mi fakt nezdá Confused Podle mě je to náročná, nevděčná a špatně placená práce.
zuza Arrow Jestli mají všichni názor jak Neahoo tak asi proto Confused Já samozřejmě lékařům vyšší platy přeju, ale doufám, že příště se dostane i na další pracovníky, jak teď říkali, že příští rok.
Back to top
Rage
If life deals you lemons, make lemonade.

PostPosted: Fri 18.2.2011 11:31    Post subject: Reply with quote

ed

Last edited by Rage on Fri 18.2.2011 15:15; edited 2 times in total
Back to top
Merykara
point of no return

PostPosted: Fri 18.2.2011 11:48    Post subject: Reply with quote

moc peknej koment? takovej slint Laughing
mne osobne je ta akce dost jedno, nazor je spis nepodporujici, ale tyhle komentare pod clankem od pepu z horni dolni s iq tykve jsou opravdu vyzivnej material.
nicmene je fakt, ze 'lidi z lidu' na tuhle propagandu slysi.
waxeipahdeth
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Fri 18.2.2011 12:55    Post subject: Reply with quote

Tenhle koment mi zrovna jak od někoho s IQ tykve nepřipadá, kromě slova "kolabs" tam nemá ani žádnou do očí bijící hrubku, což je v komentářích na novinkách neobvyklé Laughing
Kamarádka je z UH a říkala, že ten ředitel je pěkný kokot, když je nechce přijmout zpátky, ale jak už jsem tady psala někde na začátku, v jiné práci přece taky není normální dát výpověď, ale přitom si chtít nechat hlídat místo, ať se můžu vrátit zpátky až budu chtít Myslik
Back to top
Merykara
point of no return

PostPosted: Fri 18.2.2011 13:13    Post subject: Reply with quote

ja nevim, iq podle poctu hrubek nemerim. pokud na tom prispevku nic 'v neporadku' nevidis, tak asi neni moc o cem se bavit :)
s reditelem te nemocnice souhlasim. mel by vzit v potaz zkusenosti tech doktoru apod, ale ocekavat navrat na stare misto mi prijde trochu mimo taky.
Milan

PostPosted: Fri 18.2.2011 13:28    Post subject: Reply with quote

Doktorum bohužel prošlo to, co by jiným povoláním neprošlo. Jak už jsem psal, potřební jsou všichni. "Dav" ale spíš uslyší na hesla že bude kolabovat zdravotnictví, než třeba soudnictví, svoz odpadu nebo výroba elektřiny. To by byla teprve sranda, kdyby stejně mohl vydírat třeba ČEZ - Erú povolí zdražení nebo budeme opravovat všechny elektrárny najednou. Vždycky se mi líbí, že u ČEZu a jiných je to postup proti nějakému speciálnímu zákonu, zneužití tržní síli, případně při jednání více kartel. Pokud dělají nátlak doktoři, tak je to v pořádku, protože jde maximálně o právo na stávku a legitimní boj.
Back to top
greenwood
seja feliz, menina

PostPosted: Fri 18.2.2011 13:31    Post subject: Reply with quote

no jo, tak co si budeme povidat, vypadky dodavek elektriny atd. by mely mnohonasobne horsi dusledky nez vypadky doktoru v nemocnicich, ti jsou nahraditelni, i kdyz ne treba okamzite, ale postupne se ta dira po odchozich zaplni....s tou elektrinou je to docela krizovka uz po nekolika desitkach hodin...

ten komentar je slint na entou, nechtela bych vedet, co je zac jeho autor

“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
Back to top
Geike
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

PostPosted: Fri 18.2.2011 18:58    Post subject: Reply with quote

jaký komentář? tyjo tohle mě tak štve, někdo něco napíše, a protože pár lidem se to nelíbí, je to hned pryč... Rolling Eyes jak ve školce.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Page 6 of 8

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum