|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
qe kytky 1, meta: 100
|
Posted: Fri 16.3.2007 11:06 Post subject: španělština |
|
|
Zjistila jsem, ze tohle tema nam tu zatim chybi! A prece nebudeme odpovidat v sekci portugalstiny
Takže milovnici tohoto krasneho jazyka vsichni sem
Zakladam to i proto, ze se porad na neco ptam anglictinaru, tak tady to muzu oplatit svymi znalostmi _________________ |
|
Back to top |
|
|
Aduška zjisti, kdo jsi, a tím se staň.
|
Posted: Fri 16.3.2007 19:11 Post subject: |
|
|
Špánina je super, učím se jí od září
Dost lidí od nás si na ní stěžuje, ale po francoužštině už zvládnu všechno _________________ Srdce lidské má příliš mnoho snů, než aby mohlo být šťastno. |
|
Back to top |
|
|
sl.megi kytky 5, meta: 4650
|
Posted: Sat 17.3.2007 10:09 Post subject: |
|
|
Já se teď učím španělsky druhým rokem a nemůžu říct, že bych ji nějak milovala, ale vcelku mě baví. Hlavně mě vždycky namotivuje jedna kamarádka, která umí dobře španělsky a já ji jenom závidím..škoda, že ten elán moc dlouho nevydrží. _________________ Zmáknu to! |
|
Back to top |
|
|
Kytina Guest
|
Posted: Thu 12.4.2007 17:24 Post subject: |
|
|
Za 6týdnů mě čeká ze španělštiny maturita a tak se chci zeptat, jestli někdo nemáte zpracovaná nějaká témata. Já zpracovávám, je to snad jedinej předmět, kterej mě baví natolik, že sem ochotná do něj zpracovávat tíémata sama , ale kdybych měla něco pro inspiraci, ocenila bych to.... |
|
Back to top |
|
|
coko kytky 1, meta: 300
|
Posted: Sun 7.10.2007 13:24 Post subject: |
|
|
Neznáte někdo nějakou stránku na netu, kde by byly, třeba aspoň do anj, přeložený přísloví a takové ty ustálené výrazy ze španělštiny?
Třeba jako - A quién madruga, Dios le ayuda atd.
|
|
Back to top |
|
|
Nicky... kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Sun 7.10.2007 13:30 Post subject: |
|
|
Já jsem si dala tento semestr jako volitelný španělštinu pro začátečníky. Na gymplu jsem asi rok chodila do kurzu, sice si z toho moc nepamatuju, ale nějaké základy mám. Jaké bylo ovšem moje překvapení, když jsem se na první hodině španěnlštiny dozvěděla, že pojedeme podle stejné učebnice jako jsme používali v tom kurzu a dokonce se dostaneme ještě do nižší lekce. Takže mi to bude úplně nanic, maximálně si zopakuju to, co jsem stačila zapomenout.
ed-přesunuto z jiného tématu |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 7.10.2007 13:38 Post subject: |
|
|
Já jsem si tahkle nechtěně taky zopakovala základy anj i špa a jsem za to dneska ráda, protože jsem aspoň měla pevnější základy |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 7.10.2007 13:55 Post subject: |
|
|
Zopakování základů mi rozhodně neublíží, ovšem problém je v tom, že se ani dál než k těm základům zase nedostanu. |
|
Back to top |
|
|
mamba Alexithymia
|
Posted: Sun 7.10.2007 14:05 Post subject: |
|
|
Španělština je krásná. Nezapomenu, jak nam učitel při hodině zpíval španělský písničky, taky že jediný, co si pamatuju je pisnička
Mně přišla naprosto jednoduchá. Teda aspoň ty základy. Ale ted když mi vypráví bývalý spolužáci, jak jim to jde, tak říkají, že je to moc baví.
nejoblíbenější slovo "muchacha" nebo "chica" |
|
Back to top |
|
|
Ruth A. sort of mental masturbation
|
Posted: Sun 7.10.2007 14:06 Post subject: |
|
|
"učém" se ji přes 6 let a neumím nic, nesnáším ji a našeho učitele |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 7.10.2007 14:12 Post subject: |
|
|
Já jsem právě četla, že základy jsou dost jednoduché, ale jak se začnu probírat různé časy, tak už to není žádná sranda. Nejtěžší látka, ke které jsme se dostali byl asi rozkazovací způsob, i když v té době už jsem se v kurzu vyskytovala spíše sporadicky.
Rozhodně mi šp přijde těžší než angličtina a možná i než němčina. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 7.10.2007 15:03 Post subject: |
|
|
Časy pak už taková sranda nejsou, ale myslím, že se to dá..němčina mi teda rozhodně přijde těžší, a angličtina bych řekla je se španělštinou tak nastejno.
A už se tady zamluvil ten můj dotaz, takže kdybyste někdo náhodou znali nebo objevili stránky, kde jsou španělská přísloví, tak prosím hoďte odkaz |
|
Back to top |
|
|
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
|
Posted: Sun 7.10.2007 17:45 Post subject: |
|
|
španělština je pro mě
...učila jsem se rok na střední a teď jsem si zapsala volitelnou, ale nejedem od začátku tak musím dohánět...předtím jsem se učila francouzsky a přijde mi to strašně podobné, takže lehké, i výslovnost a gramatika není zatím moc těžká...=)
chtěla bych se tomu teď rok pořádně věnovat a o prázdninách jet do španělska pracovat nebo se aspoň podívat, abych se naučila trochu komunikovat... |
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Sun 7.10.2007 20:11 Post subject: |
|
|
coko wrote: | Časy pak už taková sranda nejsou, ale myslím, že se to dá..němčina mi teda rozhodně přijde těžší, a angličtina bych řekla je se španělštinou tak nastejno.
A už se tady zamluvil ten můj dotaz, takže kdybyste někdo náhodou znali nebo objevili stránky, kde jsou španělská přísloví, tak prosím hoďte odkaz |
rekla bych, ze v portugalstine jsou ty casy jeste horsi
kazdopadne spanelstina uz mi nevadi tak jako predtim, dokonce se mi i docela libi latinskoamericka spanelstina, ale to je dany prostredim v jakym se pohybuju... _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
terka.23.k kytky 4, meta: 4050
|
Posted: Sun 7.10.2007 20:14 Post subject: |
|
|
chtela bych se do spanelstiny pustit jako samouk, pristi rok mozna na kurz, pokud mi ho nasi zaplati a ja budu stihat skolu....ale chtela sem se zeptat, ktera ucebnice nebo knizka je na uceni nejlepsi?? napada me jenom spanina pro samouky od nakl.Leda, ale tak nevim, jestli je nejlepsi _________________ hledám ticho co zastavím za chodu
za chodu ticha hledám svobodu
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Škola |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Next
|
Page 1 of 9
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|