|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Nightwish kytky 3, meta: 1550
|
Posted: Fri 7.1.2011 18:10 Post subject: Zveřejnění komunistické minulosti soudců a st.zástupců |
|
|
http://portal.justice.cz/justice2/ms/ms.aspx?j=33&o=23&k=2375&d=314885
Co na to říkáte? Je vám to jedno?
Já si říkám, že je to možná zbytečné rozdmýchávání emocí. Už vidím, jak si lidé budou stěžovat na toho kterého soudce s tím, že nechtějí, aby je soudil bývalý komunista, když jejich otce/dědečka apod. umučili v lágru. Přeháním, ale znám dost lidí, co jsou vůči bývalým komunistům dost vyhranění a zveřejnění jmen soudců a státních zástupců, kteří byli v KSČ a soudí dodnes, to je voda na jejich mlýn.
Nějak nevím, čeho se tím zveřejněním chce dosáhnout. Máme si říct pozor, byl v KSČ a pro současnosti to znamená? ...... Nějak nevím. |
|
Back to top |
|
|
che kytky 6, meta: 10250
|
Posted: Fri 7.1.2011 18:31 Post subject: |
|
|
Pochybuji že tím ministerstvo chce něčeho dosáhnout, ale zjevně to hodně lidí zajímá, takže to minimálně pro ně asi nějaký význam mít bude. |
|
Back to top |
|
|
Lolita konec
|
Posted: Fri 7.1.2011 23:55 Post subject: |
|
|
mne je to treba putna, protoze clenstvi ve strane pro me neni zadnym hybnym kamenem. ale je pravda, ze je to proste verejna funkce a ty lidi maj garantovat spravedlnost, takze by se melo vedet, co jsou zac. a pokud je to pro nekoho dulezity, tak prosim.
asi si ale nemyslim, ze by to byl nejakej relevantni argument. ja chci jinyho soudce, protoze tenhle byl ve strane asi neprojde.. |
|
Back to top |
|
|
English_rose *rozplývajíc se*
|
Posted: Sat 8.1.2011 1:04 Post subject: |
|
|
Mozna by bylo fajn si to ohlidat a neseknout se treba u soudkyne Nejvyssiho soudu...Mnohem zajimavejsim projektem z vyssi vypovedni hodnotou byl projekt Malik Urvi II. To, ze soudi nekdo, kdo se ucastnil politickych procesu mi uz velmi znepokojive prijde. _________________ They cannot scare me with their empty spaces
Between stars - on stars where no human race is.
I have it in me so much nearer home
To scare myself with my own desert places.
|
|
Back to top |
|
|
Kyo kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Sat 8.1.2011 1:52 Post subject: |
|
|
Nevidím v tom žádný problém.. Pokud někdo chtěl být soudcem, a asi těžko z jiných pohnutek než dnes, a stal se jím za minulého režimu, prostě to tak je.
Nebo měl čekat až tu bude jiný režim? Dneska je každej hrdina a antikomunista.. Samej seznam.. A k čemu to je, o čem to vypovídá ?
Tak nějak se mi zdá, že co soudce, to originál a měl bych v mé věci u soudu daleko větší strach z jiných stránek jejich osobnosti, než té, že vystudovali a svou kariéru započali již před rokem 89.
To koneckonců úplně všichni zkušení praktici všech profesí, kteří hned po škole započali svojí kariéru a je jim více než cca. 45 let.
Soudci, státní zástupci, policisté atd. samozřejmě byli svázání s tehdejším režimem, ale myslím že ve většině případů jen formálně.. A nějaká strana jim byla u zadku. Stejně jako dnes. Jen to bylo trochu jinak než dneska a byla to součást budování kariéry. Koho prosímvás před rokem 89 skutečně zajímala politika? Myslím že opět, jako dnes, skoro nikoho. _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
shanzik kytky 3, meta: 1050
|
Posted: Sat 8.1.2011 18:26 Post subject: |
|
|
Nevím, jakou má ten seznam vypovídací hodnotu. Já na soudě dělám a třeba někdo z těch lidí, koho znám a je na seznamu.. No ani jediný křivý slovo bych o něm neřekla. Jestli byl kdo řadový člen, nebo velký šéf, to je podle mě dost o něčem jiným a to se nedozvíme.
Ovšem to, že budou lidi otravovat a stěžovat si, to je jasný, to si užijem. _________________ Nad řekou leží kouř, a já zas po roce
citím dým z natí a tlející ovoce...
vždycky pln bolesti, smutku a neklidu
jakoby naposled podél své řeky jdu |
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Sat 8.1.2011 18:33 Post subject: |
|
|
naprosto souhlasim s kyem....myslim, ze by dost pomohlo k vyrovnani se s minulosti, kdyby lidi proste prijali, ze tady ten rezim byl, lidi za nej nejak fungovali a ne vsichni, co byli ve strane byli automaticky zli a buhvico provadeli...ano, nekteri byli, ale dost tezko se bude dokazovat, kdo byl teda jo spatnej a kdo min....
kdyz chteli delat urcitou praci, jinou moznost nemeli...to je to samy, jako pranyrovani ceskych diplomatu, co vystudovali MGIMO....jenze ona jina moznost tehdy nebyla, kdyz chtel clovek delat diplomacii...
nicemu zverejnovani seznamu nepomuze _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
violetka kytky 6, meta: 7450
|
Posted: Sat 8.1.2011 19:38 Post subject: |
|
|
Myslím, že v dnešní době už zveřejňování toho seznamu ničemu nepomůže. Kyž už, tak by to mělo smysl krátce po revoluci, kdy probíhala různá jednání u soudů třeba s lidmi, kteří byli za komunismu neprávem popotahováni. Slyšela jsem o několika případech, kdy se lidé, kterým komunistický režim nějak uškodil soudili po revoluci a soudili je ti stejní lidé, kteří je soudili za komunismu a samozřejmě nerozhodli ve prospěch těch lidí. Nevzpomenu si teď na konkrétní příklad o co šlo, každopádně tehdy by podobné seznamy smysl měly, protože by se dalo prokazatelně ukázat, že třeba v některých případech soudci rozhodovali předpojatě. Dneska už to tolik význam nemá. |
|
Back to top |
|
|
Cee kytky 5, meta: 5250
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour
|
Page 1 of 1
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|