|
sfera.pravy.net Přeji úspěšný rok 2025 pro všechny! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
gigli kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Tue 4.1.2011 15:40 Post subject: |
|
|
mexxie, tak třeba farmářský trhy jsou super, že tam nakoupíš levněji a nesrovnatelně kvalitněji než v supermarketu. a to už vůbec nemluvim o výběru.
jako ovozel ze supermarketů je fakt blitva, zaplaťpánbůh za trhy. kéž by jich bylo víc, protože já to mám furt vcelku z ruky. |
|
Back to top |
|
|
terinas kytky 8, konec
|
Posted: Tue 4.1.2011 15:42 Post subject: |
|
|
Jojo, u nas teda byly jen jedny trhy ale i tak snad se to rozroste. Sice tu mame zelnak zejo...ale cim vic, tim lip.
Je to vsechno krasne cerstvy, vonavy
(a takovou vybornou jitrnici jak z tama jsem jeste nejedla ) |
|
Back to top |
|
|
Lucrezia kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Tue 4.1.2011 15:47 Post subject: |
|
|
ja obcas taky bio veci kupuju, hlavne ty ceske. Nektere syry, vajicka, maso, zelenina - to mi proste vic chutna . Ale taky nechci tvrdit, ze nebio je nejaky hnusny, neni. Jen jsem si nasla par potravin, ktere - kdyz je moznost - koupim v bio kvalitě a ostatni tolik neresim |
|
Back to top |
|
|
mexxie kytky 5, meta: 5250
|
Posted: Tue 4.1.2011 15:49 Post subject: |
|
|
Mně teda některé bioprodukty zas až o tolik šetrnější než nebio ze stejné kategorie nepřijdou. Typicky banány nebo citrusy. Dobře, nebyly ošetřené tolika sračkama jako ty obyčejné, ale za konzumenty stejně cestujou přes půl světa, takže si své stejně vezmou.
Asi jsem fakt barbar, ale necítím chuťový rozdíl mezi většinou biojídla a obyčejnýma potravinama Taková mrkev, jabka, brambory... přijde mi to prostě stejné. Ani u vajíček nevnímám rozdíl a to docela často míváme i domácí. Kupuju z neklecových chovů, ale čistě z principu.
Ještě jsem neměla biomaso, na to se chystám, ale bojím se, že budu zase zklamaná.
Co mi vadí je, že si u nás nemůžu až na výjimky ani v sezóně koupit domácí ovoce a zeleninu. To jsou samé okurky a rajčata z Nizozemska, brambory z Francie, jahody z Německa a česnek z Číny... a všechno je to hnusné a bez chuti. Proto se mi líbí tahle iniciativa, docela přemýšlím, že to příští sezónu vyzkouším.
http://www.bedynky.cz/_________________ Když si člověk postaví dům, vždycky zpozoruje, že se při tom naučil něčemu, co měl rozhodně znát, než začal stavět. |
|
Back to top |
|
|
violetka kytky 6, meta: 7450
|
Posted: Tue 4.1.2011 16:58 Post subject: |
|
|
mexxie, tohle mám taky. Nevšimla jsem si u většiny věcí nějakého rozdílu v chuti mezi bio a nebio.
Obecně si myslím, že nic se nemá přehánět, ať už jde o návštěvu Mekáče (kam teda já osobně nechodím) nebo o bio potraviny.
A taky souhlasím, že mi v obchodech chybí domácí produkty. Vážně nechápu, proč třeba na podzim není v obchodech jediný český jablko, přitom je tu tolik sadů. To stejné i jiné druhy ovoce a zeleniny. Člověk by to i rád koupil, ale sehnat se to skoro nedá. Já mám teda ještě relativně výhodu, že brácha pracuje v zemědělství a jezdí po různých chovech a farmách apod, takže sem tam něco doveze - třeba čerstvý kozí sýr přímo z kozí farmy apod, takže takový věci od našich chovatelů a pěstitelů občas mám, ale mrzí mě, že v obchodech to fakt není. |
|
Back to top |
|
|
Chanteau kytky 8, meta: 21650
|
Posted: Tue 4.1.2011 17:48 Post subject: |
|
|
myslím, že u masa to musí být DOST rozdíl. Jestli je nebo není napíchané vodou a chemií (barvivy, ochucovadly, látkama na "udržení vody" atd).
ty masa ze supermarketů, co se vždycky smrsknou na polovičku poté, co je člověk dá na pánev |
|
Back to top |
|
|
Man of the world caballero
|
Posted: Tue 4.1.2011 17:49 Post subject: |
|
|
bio je hlavně dobrý bussiness _________________ Miluj hluboce a vasnive. Muzes se pritom zranit, ale je to jediny zpusob,jak zit svuj zivot. |
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 4.1.2011 17:56 Post subject: |
|
|
to ale poznas jak? z nekterych masen se mi kvalitou zda stejne, jak to balene ze supermarketu. Predpokladala jsem, ze to Bio teda kvalitni bude, kdyz uz ma byt v necem jine.. |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Tue 4.1.2011 17:57 Post subject: |
|
|
a co myslíš, že hraje roli v kvalitě masa? _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 4.1.2011 18:00 Post subject: |
|
|
to netesim.
myslela jsem ze to, jak zvire zivi (a dalsi faktory) - tzn. jak je ve vysledku zdrave. A pak to, co do toho masa vsechno pridaji za veci (ktere dobre nejsou) |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Tue 4.1.2011 18:12 Post subject: |
|
|
to mělo být na max, v čem vidí kvalitu masa, když způsob chovu v tom nehraje roli
mám neskutečně zpomalený připojení _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Skye kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Tue 4.1.2011 18:20 Post subject: |
|
|
_________________ a na nebi hvězdy svítí
jen aby nakonec přestaly hřát
Last edited by Skye on Tue 4.1.2011 18:36; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Felicity Master
|
Posted: Tue 4.1.2011 18:28 Post subject: |
|
|
A kdyz budou moc jist rybicky, tak jim narostou ploutve. |
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Jídlo |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Next
|
Page 7 of 8
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|