sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Nadace, charita...
Goto page Previous  1, 2

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
zbrody
kytky 4, meta: 3750
kytky 4, meta: 3750

PostPosted: Mon 13.12.2010 20:17    Post subject: Reply with quote

nemáte právo číst tento příspěvek
Back to top
View user's profile Send private message  
Theresa
I'm Brandy. The slutty cheerleader.

PostPosted: Tue 14.12.2010 9:23    Post subject: Reply with quote

Bibi
kytky 7, meta: 16650
kytky 7, meta: 16650

PostPosted: Tue 14.12.2010 10:00    Post subject: Reply with quote

Chocolate
Jedem das Seine und mir das Beste:-)

PostPosted: Tue 14.12.2010 10:03    Post subject: Reply with quote

Back to top
che
kytky 6, meta: 10250

PostPosted: Tue 14.12.2010 10:37    Post subject: Reply with quote

Já mám třeba ze strany neziskovky zkušenost, že je relativně velký zájem o financování pěkných a hezkých akcí, ale například peníze na účetní nám nechce dát nikdo, protože taková účetní není chundelatá a už vůbec nemá nafouklé bříško a veliké oči.

Výsledek mj. tohoto přístupu je že mi po řešení finančních a ostatních organizačních věcí v neziskovce naprosto nezbyl čas na nic co by mě alespoň trochu bavilo, a rozhodl jsem se svoje aktivity v tomhle směru co možná nejvíc omezit.

Takže doporučuji zvážit možnost že v děti v domovech mají víc plyšáků než dokážou unést, ale nemůžou se (například) normálně umýt protože děcák nemá na instalatéra. Když chcete páchat dobro bývá i fajn brát ohled na to co obdarovaný potřebuje.
Back to top
Lenore

PostPosted: Tue 14.12.2010 10:44    Post subject: Reply with quote

jo, taky si myslím, že často je problém spíš v rozdělení prostředků, něčeho je dost, něco jinýho zoufale chybí

pak ale přímo ze strany těch organizací nechápu, proč s tím něco nedělají, neřeknou - tohle nepotřebujeme, ale pomohlo by nám xy
Theresa
I'm Brandy. The slutty cheerleader.

PostPosted: Tue 14.12.2010 10:51    Post subject: Reply with quote

Nektere deske domovy maji na svych strankach napsano, ze za pomoc dekuji a ze by byli vdecny za tyto veci a je tam treba seznam a nebo, ze je mas v pripade zajmu kontaktovat. Hodne tam byva sportovni vybaveni a kosmetika, praci prostredky
Chocolate
Jedem das Seine und mir das Beste:-)

PostPosted: Tue 14.12.2010 10:51    Post subject: Reply with quote

prave, kdyby rekli, potrebujeme penize na instalatera, tak by se urcite nekdo nasel, kdo by ho zaplatil. kdyz jenom napisou/reknou potrebujeme penize, tak nevim, kolik lidi ochotne vytahne kreditku
podle me lidi radsi prispejou na konkretni vec nez "jen" poslanim penez na neco abstraktniho
Back to top
che

PostPosted: Tue 14.12.2010 23:37    Post subject: Reply with quote

Nevím jak na tom jsou pracovníci dětských domovů, ale mě třeba fundraising zoufale nebaví, a při představě že mám někde vyvěšovat seznam věcí které bychom zrovna teď potřebovali a doufat že se třeba do měsíce na něco z toho sejdou peníze mě obchází hrůza. Pokud nemáte někoho kdo se v takových věcech přímo vyžívá a je ochotný v podstatě vyhlašovat na každou jednotlivou věc sbírku tak se tak fungovat nedá.
Back to top
Lenore

PostPosted: Wed 15.12.2010 8:09    Post subject: Reply with quote

tak mně přijde docela snadný, když už někomu, kdo chce něco věnovat, říkám, že to nepotřebuju, dodat ještě, co potřebuju... žádné zvláštní úsilí navíc

a jak to funguje u neziskovky u darování peněz? ty se můžou použít na cokoli, nebo ne?
che

PostPosted: Wed 15.12.2010 20:10    Post subject: Reply with quote

Darování peněz se má tak že ti je buď dají jen tak, nebo zároveň podepíšete smlouvu kde se zavážeš k použití peněz na určitý účel. Samozřejmě na tom říct lidem "A nechcete nám jen tak dát balík peněz? To by nám pomohlo nejvíc." technicky žádný problém není.
Back to top
Rokkan
kytky 7, meta: 11650
kytky 7, meta: 11650

PostPosted: Wed 15.12.2010 20:51    Post subject: Reply with quote

Back to top
Tangerine
kytky 5, meta: 6350
kytky 5, meta: 6350

PostPosted: Fri 17.12.2010 23:43    Post subject: Reply with quote

Včera před obchodem stála paní prodávající NP, říkala jsem si, že si ho koupíme při odchodu, vzali jsme jí k tomu i koblížek na chuť - a když jsme vyšli, už tam nebyla Sad Achjo, že já vždycky váhám...
Back to top
indulona
kytky 6, meta: 7450
kytky 6, meta: 7450

PostPosted: Sat 18.12.2010 10:36    Post subject: Reply with quote

Chtěli jsme s přítelem koupit něco ze skutečného dárku, ale když jsme si přečetli pravidla, tak jsme zjistili, že i když třeba koupíte kozu, tak ty peníze na tu kozu vůbec jít nemusí. A to už se mi nelíbí. Obecně u těhle charit do zahraničí mám obavy, kam ty moje prachy půjdou a je sice pěkné, že mi tam rovnou napíšou, že to nemusí jít na ten a ten účel, ale do té doby jsem byla rozhodnuta něco koupit, po této informaci jsem to ovšem zamítla Confused Je to stejné jakoby mi přišla jen složenka na příspěvek.
Back to top
Alseri
kytky 2, meta: 550
kytky 2, meta: 550

PostPosted: Fri 21.1.2011 15:17    Post subject: Reply with quote

Mňa slovenské detské domovy dosť znechutili po tom, čo som na ne mala možnosť nahliadnuť cez neziskovky, ktoré sa snažia umiestniť deti do profesionálnych rodín.
Snáď každý kto si na Slovensku chcel adoptovať dieťa sa stretol s neskutočnou birokraciou a snahou skomplikovať adopciu dieťaťa, prípadne jeho umiestnenie do profesionálnej rodiny, kde bude mať hmotné zabezpečenie, ale aj lásku. Dôvod je jednoduchý a to ten, že decáky poberajú za deti peniaze a kto by sa ich samozrejme chcel vzdať. Je to biznis ako každý iný. Domovy pri snahe o umiestnenie pôsobia negatívne citovo aj na deti: ,,Chceš tu byť s kamarátmi, ale pôjdeš preč s touto tetou?" Výnimkou snáď bola len ,,sestra" rómskej národnosti môjho bývalého priateľa, ktorú si zobrali do profesionálnej opatery a nestíhali sa čudovať, ako rýchlo sa papiere dokážu vybaviť. A nasledujúce roky pochopili prečo, keďže to bolo maximálne komplikované a nezvládnuteľné dieťa, ktorého sa chceli v domove radšej zbaviť. Ale zaujímavé je, že vtedy nemal s umiestnením nikto problém.

Druhým problémom sú nadácie a ich neefektívne nakladanie s peniazmi...Nadácia Markíza (spadajúca pod TV Markíza) je v SR značne populárna a má mnoho podporovateľov. Peniaze z nej síce smerujú tam kde majú, ale nespĺňajú účel, keďže chodia len do jedného (obľúbeného) detského domova. Známa môjho ex-priateľa, ktorá si odtiaľ adoptovala dieťa, mala asi ten problém, že jej dieťa zahlásilo, že v domácnosti bez satelitu (či bez čoho) proste žiť nebude. Tie decká sú zvyknuté na životný nadštandard, ktorým mnoho ľudí ani neoplýva.

Ja by som už do detského domova nedala nič a aj voči medializovaným nadáciám mám odstup, s výnimkou Dňa narcisov (Liga proti rakovine), alebo Unicefu...
Prim u mňa hrajú neziskovky, keďže ich poznám, vzhľadom k tomu, že sa v treťom sektore pohybujem 14 rokov. Nesúhlasím s názorom, že verejné zbierky sú zbytočné a kto chce prispeje, lebo ľudia sú nevšímaví. Ideálne by však bolo spájať tieto zbierky s infostánkami, aby sa ľudia priučili o čom to je. Kto nemá, alebo nechce povie ,,Nie, ďakujem," a je to vyriešené.
Zároveň súhlasím s názorom, že ľudia prispievajú radšej na konkrétnu, než abstraktnú vec, a myslím, že je to snaha každej serióznej organizácie a inštitúcie čo vyberá prachy, že dá avízo, kam tie peniaze pôjdu resp. zverejňuje bilanciu, čo sa za rok stihlo a urobilo a kam tie financie išli. Takto funguje aj dobrakrajina.sk, kde organizáciám závisí na dobrom mene a približujú svoje zámery a výsledky. O tom to je.
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum