sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Kenzie vs. mamba: umění, profesionalita, pokora a LOL
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Felicity
Master

PostPosted: Sat 11.12.2010 13:31    Post subject: Reply with quote

BadHans wrote:
A není náhodou tak trochu podivné, že v tom "tupém stádu" těch reakcí, nesouhlasících s tvým pohrdavým a posměšným setřením Mamby, jsou i Che a Felicity, kteří oba fotí výjimečně dobře?
Dik za pochvalu, ale ja rozhodne vyjimecne dobre nefotim. Smile (a debaty jsem se neucastnil, jen jsem to chtel oddelit, protoze ta debata prasila tema)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website  
Chanteau
kytky 8, meta: 20650

PostPosted: Sun 12.12.2010 14:39    Post subject: Reply with quote

mně na tom pořád přijde vtipné, jak si vůbec kenz může myslet, že by nějakou konstruktivní kritiku mohla sama poskytnout.

stále si stojím za názorem, že tu mambě můžou dát jen lidi, co se sami v něčem pohybujou - tzn fotí, návrhujou nebo třeba studujou umění. takže feli, che, leňula, hans a další.

od ostatních může mamba čekat jen reakce typu, "ty černý punčocháčky se mi nelíbí" nebo "tahle fotka se mi nelíbí, protože té slečně to tam nesluší ( Laughing )" nebo "to se mi nelíbí, vždyť nachladnou" + reakce typu kenz, které jsou tak blbé, že dokážou vyhecovat k takovýmto hádkám, ale ničemu jinému.

a tole je přesné:
BadHans wrote:
a hraničí to s ubohostí, zejména od člověka, který sem žádné své kreativní výtvory nehází..
Back to top
View user's profile Send private message  
Felicity
Master

PostPosted: Sun 12.12.2010 15:40    Post subject: Reply with quote

S timhle ja naopak nesouhlasim a stojim si za svym "nemusim byt reziser, abych mohl kritizovat filmy". Druha vec pak je, jaka ta kritika je.
Back to top
waxeipahdeth
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Sun 12.12.2010 15:51    Post subject: Reply with quote

Já myslím, že připomínku můžou mít i lidi, co nefotí. Třeba to, že by nelítala málo oblečená po lese, co tu napsala Hyenečka, mi nepřišlo tak hrozné i když za to byla hned setřena, asi ji to prostě napadlo, když ty fotky viděla. Kdybych dělala něco profesionálně tak by mě taky zajímalo, co si o tom myslí i laici (ta připomínka k lehkému oblečení je jen příklad, samozřejmě by mě taky víc zajímalo, jestli líbí nebo nelíbí a proč).
Ale kenz mě teda dost negativně šokovala a vůbec nechápu, kde se to v ní vzalo Confused Sad
Back to top
Chanteau

PostPosted: Sun 12.12.2010 15:56    Post subject: Reply with quote

ale konstruktivní kritika to prostě není.
režisér ne, ale taky o tom nesmíš vědět úplné hovno, abys mohl dobře poradit.
Back to top
shuki
Open Your Eyes

PostPosted: Sun 12.12.2010 15:59    Post subject: Reply with quote

E.x.i.l.i.a wrote:

Ale kenz mě teda dost negativně šokovala a vůbec nechápu, kde se to v ní vzalo Confused Sad

+1
me taky kenz dost "prekvapila"
Kačenka
&

PostPosted: Sun 12.12.2010 16:21    Post subject: Reply with quote

Chanteau wrote:
S tímhle souhlasím.

Konstruktivní kritiku mi může poskytnout pouze někdo, kdo tomu aspoň trochu rozumí. Každý má na všechno svůj pohled a názor, ale to už je na jinou diskusi - o subjektivním názoru. To co psala kenzie není mimo mísu tím, že se jí nelíbí fotky mamby, ale tím jak to podává a co zkouší kritizovat.
Back to top
anika
kytky 4, meta: 3750
kytky 4, meta: 3750

PostPosted: Sun 12.12.2010 16:23    Post subject: Reply with quote

Chanteau wrote:

Přesně, kritizovat může někdo, kdo o tom má aspoň trošku páru (aby to byla objektivní kritika ... )... neobjektviní může mít kdokoliv Very Happy ale zase ta nemá váhu no.
Mamba je šikovná a nadaná a ono je velký rozdíl dělat si fotečky doma na estetiku a fotky co mají něco vyjádřit atd.
Trošku tohle téma nechápu a příjde mi to směšné ... já taky budu brát kritiku od lidí, co v mé branži něco umí a né od někoho z ulice, kdo o tom ví kulový h. Názor beru, ok ... líbí nelíbí, ale to je tak vše Very Happy
che
kytky 6, meta: 10250
kytky 6, meta: 10250

PostPosted: Sun 12.12.2010 20:44    Post subject: Reply with quote

Kačenka wrote:
Konstruktivní kritiku mi může poskytnout pouze někdo, kdo tomu aspoň trochu rozumí. Každý má na všechno svůj pohled a názor, ale to už je na jinou diskusi - o subjektivním názoru.

To je otázka co rozumíš konstruktivní kritikou. Je jasné že ne každý se orientuje v technických aspektech natolik že ví že má určitě radši vzít f/16 a 800 ISO než f/8 a 200 ISO, ale většina z nás se asi snaží udělat fotky které něco řeknou širšímu okruhu lidí. Dobrá fotka se podle mě pozná podle toho že dokáže předat emoce, náladu místa nebo nějaké okamžiku, a to bez ohledu na to kdo se na ní dívá.

Když vylezu ven na náměstí, napřáhnu ruku a vycvaknu se s holkou tak to můžu nazvat "Brno" a nalepit si to do alba, ale afmosféru Brna to připomene leda tak nám dvěma. Pokud vyfotím něco na co se i člověk co tu nikdy nebyl podívá a pochopí co pro mě znamená Brno, tak to je dobrá fotka. A jestli tam to sdělení je nebo není pozná každý, a nutně to bude subjektivní. Fotografové můžou diskutovat o tom jak to mělo být zaostřené a zda je lepší barevně tónovat, ale to všechno jsou jen technické věci. Podstata fotky je jinde.

Last edited by che on Sun 12.12.2010 22:41; edited 1 time in total
Back to top
wewe
Why is raven like a writing desk?

PostPosted: Sun 12.12.2010 20:51    Post subject: Reply with quote

che, to si napisal a vystihol velmi pekne Smile

And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music...
Follow your joy
ॐ नमः शिवाय
Back to top
Lenore

PostPosted: Sun 12.12.2010 20:56    Post subject: Reply with quote

souhlas s che, tvorba pro "skupinku zasvěcených", kterou nikdo jiný dokáže pochopit, natož snad mít nějaký relevantní názor, mi přijde jako dobrá onanie
umění je snad věc, kterou vnímáme všichni, bez ohledu na to, jestli sami něco podobnýho jsme schopný vytvořit
to je jak kdyby nikdo nesměl říct, že taková a maková hudba se mu nelíbí, když sám nic nesložil
názory jsou samozřejmě subjektivní a to je v pořádku, ne?
Chanteau

PostPosted: Sun 12.12.2010 21:01    Post subject: Reply with quote

nj, ale nebudeš přece dotyčnému hudebníkovi radit, jak složit dobrou písničku, když ty jsi tak maximálně hrála dva roky na flétnu v zušce, ne.. Smile
a když mu řekneš, mně se ta tvoje hudba nelíbí, jsem spíš na techno, tak to o tom jaká ta jeho hudba je nevypovídá vůbec nic.
Back to top
Lenore

PostPosted: Sun 12.12.2010 21:06    Post subject: Reply with quote

jako "radit" je docela zvláštní termín, to asi fakt ne Laughing
ale nevšimla jsem si, že by tady v té debatě šlo o to, že by někdo mambě radil.. i když nakonec proč ne, ani na tom mi nepřijde nic špatnýho, nevyžádanou radu lze dobře ignorovat a nejde přece o útok

i přesto, že nemám žádné hudební vzdělání, ale snad můžu říct, že se mi tahle skladba nelíbí, protože... něco
není to fundovaný názor a není to kritika do odborného časopisu, je to odezva publika (tudíž něco, co by člověk úplně neodtržený od reality mohl brát v potaz)

Last edited by Lenore on Sun 12.12.2010 21:06; edited 1 time in total
Back to top
annysek
.

PostPosted: Sun 12.12.2010 21:06    Post subject: Reply with quote

vy se tady bavite o nejake kritice mambinych fotek, ale mne teda prijde, ze premoudrela kenzie spis kritizovala mambin charakter a to fakt hnusne, jedovate a afektovane.
Back to top
Kačenka
&

PostPosted: Sun 12.12.2010 21:14    Post subject: Reply with quote

No jasně že má na umělecké dílo každý svůj subjektivní názor...

Ale tady jde o to, že se prostě umělecká díla nějak hodnotí a určití lidi se snaží najít nějaké společné objektivní hodnocení. Kdyby některý z těchto uznávaných odborníků napsal mambě, to co jí napsala kenzie, asi by si z toho něco mamba vzala. Zatímco když to napíše někdo, kdo může poskytnout pouze svůj subjektivní názor, nemá jeho názor u mamby takovou váhu. ( + to co napsala kenzie nebyla kritika, to byly trapné kecy na urážku mamby, takže kenzie je jen příklad)

Takhle to chodí třeba v architektuře, když mi moji práci kritizuje někdo kdo postavil x-domů a je v oboru uznávaný, vezmu si od něj víc než když mi to budou kritizovat třeba lidi tady(kteří tomu nerozumí).

"Uznání" v oboru je taky subjektivní, ale když už to tu pitváte...
Back to top
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Page 7 of 8

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum