|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
hope Válenka Domácí
|
Posted: Tue 9.11.2010 15:57 Post subject: Dětské Vánoce |
|
|
Už léta tvrdim, že vánoce nenávidim.. péct, vařit, uklízet, v práci stres, doma stres, vymýšlení a shánění dárků.. žehnám eshopům..
Ale, když někdo řekne vánoce vybaví se mi vánoce, když jsem byla malá, jak jsme věřili na ježíška, rvali se kdo bude u stromečku první, jak jsem nesměla říct svýmu malýmu bráškovi, že ježíšek není, jak jsme spolu každý rok psali ježíškovi a dávali dopisy pod květináč za okno..
Jak jsme pomáhali zdobit cukroví a stromeček, jak si táta vždycky u večeře přidával rybu a salát a my byli nasraný a furt: táto dělej.. a táta..stejně ježíšek přiletí na peruti a řekne naseru ti.
taky nás táta bral bruslit nebo sáňkovat, aby máma měla doma klid.
jaký jste měli vánoce když jste byly děti, jak jste si představovali ježíška..a tak..
jaký dárek jste si přáli a nikdy nedostali..
Až jsem z toho dostala chuť na řízek a salát.
Jo a ještě mě napadlo jestli ctíte tradici, nebo jíte něco jiného... _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
lambretta kytky 6, meta: 8650
|
Posted: Tue 9.11.2010 16:07 Post subject: |
|
|
Nam nasi zdobili stromek, aby tam byl, kdyz se rano na stedry den vzbudime
ja je pak jednou nachytala, jsem se vecer potrebovala napit a videla jsem je, tak mi tvrdili, ze musi jeziskovi pomahat, protoze by to vsechno nezvladl
Meli jsme vzdycky hezke vanoce, az na jeden rok, kdy nam schovali darky a nechali tam jen krabici s uhlim a bramborama, ale hned nam dali i dalsi darky, takze jsme ani nebrecely.
Dopisy pro jeziska jsme davali jako Hope za okno.
S veceri zdrzuju vetsinou ja doted, protoze jim pomalej nez ostatni, ale ted nam to stejne nevadi, kdyz uz nedostavame hracky, tak to neni takove teseni
K veceri mivame rybi polevku (mame ji strasne radi, uvarime obrovsky hrnec a pak ji jime jeste 3dny), smazeneho kapra a bramborovy salat. Vanocku nam pece babicka.
Ja nemela vanoce rada, protoze mamka z toho strasne silela, pred vanoci ma moc prace v praci a my ji tam musime pomahat, takze se pak nic nestiha a jsou z toho jen stresy, ale posledni dva roky to zacina brat vic s klidem (kdyz se nevytre prach ve vsech skrinich, tak se to udela po novem roce), diky tomu je vetsi klid, zadny stres a zacinam mit vanoce i rada. |
|
Back to top |
|
|
Seventh Sister 11
|
Posted: Tue 9.11.2010 16:14 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ .
Mike? |
|
Back to top |
|
|
lambretta kytky 6, meta: 8650
|
Posted: Tue 9.11.2010 16:18 Post subject: |
|
|
seventh, me to rozesmalo, ale vasim to asi moc vtipne neprislo
ja doted nechapu, kdy nasi vzdycky stihli nanosit darky ke stromecku
a kdo zvonil na zvonecek, kdyz jsme vsichni sedeli u stolu
dalsi zahada je pro me to, kde meli schovane darky, my se sestrou vzdy vse peclive prohledaly a nikdy nic nenasly |
|
Back to top |
|
|
Bruillard ....
|
Posted: Tue 9.11.2010 16:35 Post subject: |
|
|
Seventh: kromě deníčku máme stejné i zážitky z Vánoc
Mám menšího bráchu a s ním to bylo stejně. Taky vždycky následoval brek, že dostal něco co nechtěl, nebo nedostal něco, co mám já a nebo že má míň dárků
Ale jednou jsem takhle brečela i já. Protože jsem doma jednou hledala dárky po bytě (kde jsou schované) a našla jsem je! A byl tam obří plyšovej pes. Velkej jako já. Tak jsem byla spokojená, že dostanu psa. To bylo v době, kdy už jsem věděla, že Ježíšek není. A pak byly Vánoce a tam pes. Jenže na krku měl cedulku, že je bráchy! Byla jsem v takovém šoku, že jsem celé rozdávání dárků zarytě mlčela a pak jsem se neštěstím rozbrečela, že měl být můj |
|
Back to top |
|
|
Bruillard ....
|
Posted: Tue 9.11.2010 16:42 Post subject: |
|
|
Jinak u nás to probíhalo vždycky tak, že jsme ráno zamknuli obývák a nikdo tam nesměl, aby nerušil Ježíška. Takže stromek jsme jako děti nezdobily a věřily jsme, že to nosí Ježíšek až večer. Pak jsme měli večeři a v průběhu večeře nás děda pořád hecoval, ať se jdeme podívat dolů a čuchneme si ke klíčové dírce, jestli tam neucítíme jehličí. My jsme běželi dolů a čuchali a cítili ho, ale on říkal, že dokud to nesvítí přes sklo ve dveřích, tak tam stromek není. Svoje mučení stupňoval tím, že nás bral ven na schody a ukazoval nám, jak v ostatních bytech už stromky svítí a říkal, že na nás Ježíšek asi zapomněl. Vyvrcholilo to tím, že řekl, že jdeme hrát kvarteto. To nás v tu chvíli vůbec nezajímalo, takže jsme odbíhali dolů a dívali se, jestli to za dveřmi už svítí. A pak to najednou svítilo. Tak jsme běželi zase nahoru a ječeli, že už to tam je, že musíme jít. A děda dělal,jako že jsme už z toho uplní blázni a že to je určitě blbost a že máme hrát to kvarteto. Z toho my jsme dostali hysterák a šíleně běhali dolů a nahoru a ječeli, že to tam fakt je. Takhle nás napínal tak 10 minut a pak jsme šli teda ke dveřím je odemknout.
Vtipný je, že jsem ještě před pár lety nevěděla, jak to naši dělali, že se ten stromek vždycky rozsvítil, aniž tam šli. Často jsem si dala za úkol je pozorovat a zjistit to, takže jsem za nimi celý večer lezla a vyšetřovala, jak to udělaji. A nikdy na to nepřišla. Až když děda umřel, tak mi to babička prozradila. Měl někde nainstalovaný časový spínač. |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Tue 9.11.2010 16:45 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
Seventh Sister 11
|
Posted: Tue 9.11.2010 16:47 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ .
Mike? |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
Suny ..........................
|
Posted: Tue 9.11.2010 17:37 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________
If you want to make God laugh, tell him about your plans.
-Woody Allen- |
|
Back to top |
|
|
alishka kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Tue 9.11.2010 17:40 Post subject: |
|
|
Na nase Vanoce, kdyz jsme byli s bracou mali, vzpominam hrozne rada.. Sesla se u nas cela rodina, babicka a deda. Mama dala pod talire supinu, abychom meli do dalsiho roku penize a stesti. Jedla se klasicky rybi polevka, tu milujem doted, rybi rizky, babicka mela vinou klobasu a bracha kureci rizek a k tomu vsichni bramborovy salat, jeste sem nikde lepsi nez od maminky nejedla.
Pamatuju si, ze tatka si taky hodne pridaval, nas to s bracou rozcilovalo, my se ve veceri vzdycky tak nejak povrtali, vetsinou jsme to dojidavali az po rozdani darku. Taky dost casto rikal deda, ze si dame jeste kafe .
Stromecek jsme zdobili my s tatkou den pred tim, pamatuju si, jak jsem milovala jak sviti vecer do tmy.
Darky nasi schovavali dole u babicky s dedou, taky nam s brachou prislo divne, ze jsme je nikde nenasli .
Zvonit chodil tatka, vzdycky sel "nenapadne" na zachod a najednou cink. Vubec nam to za celou dobu s neprislo divny... Ze se zazvoni vzdy, kdyz je tata na wc.
Ted uz je to klidnejsi, veceri si vychutnavame, protoze se na Vanoce vsichni strasne tesime a je nam jasne, ze jak se doji a jde se ke stromecku, tak je vlastne po nich... _________________ Albert Einstein:
Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. u té první si tím však nejsem tak jist |
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Tue 9.11.2010 17:49 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Tue 9.11.2010 22:41 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane. |
|
Back to top |
|
|
Rage If life deals you lemons, make lemonade.
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2 Next
|
Page 1 of 2
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|