|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Shrew _______________
|
Posted: Tue 3.8.2010 9:51 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Shrew on Tue 8.5.2012 18:06; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Rage If life deals you lemons, make lemonade.
|
Posted: Tue 3.8.2010 12:01 Post subject: |
|
|
já žádný bc. nemám, mám rovnou mgr.
doktorát? no...nějak mi zapomněli říct jeden důležitý termín, který od mé přihlášky změnili (z původního června na konec dubna), a nestihla jsem odevzdat projekt disertační práce. No, a dokonce mi odmítli i počkat jeden hloupý týden. Takové mrchy tam máme Tak jsem si řekla, že s tím, jak moc mě tam chtěli, mi nic neusnadnili, tak ať si trhnou....že třeba příští rok. Podle toho, jestli dostanu místo na škole...to bych do toho šla. |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Wed 4.8.2010 2:17 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Shrew on Tue 8.5.2012 18:05; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Wed 4.8.2010 6:29 Post subject: |
|
|
jen takove zamysleni - to je stejne sranda, jak v CR je Bc. vnimany jako nijaky titul, pritom vsude v zahranici je vice nez bezny to, ze maji lidi jenom bakalare a mastera si nedelaji, nebo ho dodelavaji az pozdeji... zajimalo by me, jestli se to tady nekdy zmeni a bude to vnimany jako plnohodnotny titul.... _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 4.8.2010 10:08 Post subject: |
|
|
tak to asi tezko a ani moc netusim, proc by se to melo delat...jo, jsou obory, kde to nerozdelis, ale ve vetsine to rozdelit muzes... _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 4.8.2010 10:38 Post subject: |
|
|
greenwood wrote: | tak to asi tezko a ani moc netusim, proc by se to melo delat...jo, jsou obory, kde to nerozdelis, ale ve vetsine to rozdelit muzes... |
protože mi přijde, že tenhle masokombinátní přístup úplně znehodnocuje vysokoškolský vzdělání.
nebo jako jo bakalář, ale ať to neni jak druhá maturita. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 4.8.2010 11:05 Post subject: |
|
|
vsak jasny, s tim souhlasim ale to taky souvisi s tim, jak je tady bakalar vnimany, ze je to k nicemu, tak proc by se lidi na tech skolach snazili, kdyz je to tak k nicemu, ze...
a hlavne, neni bakalar jako bakalar... treba na portugalistice je to ted udelany tak, ze bakalar je zameren vic na praktickou stranku jazyka, neni tam takovy zaprah literatury, vic konverzace, vic jazykovych kurzu - coz pro nauceni jazyka je super a ti, co chteji vic, co chteji vetsi znalosti jazyka, resp. literatury, tak jdou na magistra (pujdou, jeste neni prvni rocnik navazujiciho mgr.)...a tak proste bakalar funguje (nerikam, ze u nas uplne) - je to vic na praktickou stranku veci, pro ty, co to vic zajima a chteji znalosti vice do hloubky jdou na magistra, potazmo pak na phd...
a co si budeme povidat, tady i magistersky petilety obory jdou vystudovat pomalu jak druha maturita _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
|
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Wed 4.8.2010 11:33 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Shrew on Tue 8.5.2012 18:04; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 4.8.2010 11:48 Post subject: |
|
|
shrew, vsak jasne, bakalar na pedaku neni proto, abys mohla ucit (mozna na zakladce jo, asi), kdyz chces fakt ucit, tak jdes na magistra...coz je taky v podstate fajn vec, kdyz si vezmes, kolik lidi, absolventu pedaku jde fakt ucit...s bakalarem mas pak jiny moznosti uplatneni
s bakalarem a navaz.magisterskym mas vic moznosti specializace - ja jsem se po bakalari vydala trosku jinym smerem, nez jsem mela na bakalari a jsem za to fakt rada
a pardon za ot _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 4.8.2010 11:57 Post subject: |
|
|
greenwood wrote: | a co si budeme povidat, tady i magistersky petilety obory jdou vystudovat pomalu jak druha maturita |
to samozřejmě.
spíš jakože na bakalářský zároveň začli brát víc lidí, takže už je na vysoký každý druhý a toho bakaláře má každý druhý. samozřejmě titul, který má každý druhý jouda žádnou pořádnou hodnotu mít nemůže. |
|
Back to top |
|
|
shanzik kytky 3, meta: 1050
|
Posted: Wed 4.8.2010 19:43 Post subject: |
|
|
Rage, podle mě se běžně platí poplatek za další studium (až budu vědět já na VŠE, tak ti můžu dát vědět, ale já už budu zapsaná na 4. škole, tak nevím, jestli to nebude dražší), obvykle kolem 3 tis. za rok. Tot moje zkusenost.
Dream, díky, super! První je asi 25.9., ale vůbec nevím ještě od kdy přesně, rozvrhy asi budou až po zápisu - musím se nějak dohodnout v práci, aby mě pustili. Moc se těším. A ty jsi přímo z JH? _________________ Nad řekou leží kouř, a já zas po roce
citím dým z natí a tlející ovoce...
vždycky pln bolesti, smutku a neklidu
jakoby naposled podél své řeky jdu |
|
Back to top |
|
|
Dreamgirl kytky 4, meta: 2550
|
Posted: Wed 4.8.2010 20:12 Post subject: |
|
|
shanziku nejsem , bydlela jsem tam na koleji a teď jsme si tam s přítelem našli privát. Tak mi pak musíš dát vědět, jak se Ti tam líbí a tak Nebo kdybys potřebovala nějaký rady nebo třeba nějaký materiály (přítel teď jde do páťáku), tak se klidně ozvi!! |
|
Back to top |
|
|
shanzik kytky 3, meta: 1050
|
Posted: Thu 5.8.2010 18:56 Post subject: |
|
|
Super, moc děkuju. _________________ Nad řekou leží kouř, a já zas po roce
citím dým z natí a tlející ovoce...
vždycky pln bolesti, smutku a neklidu
jakoby naposled podél své řeky jdu |
|
Back to top |
|
|
Rage If life deals you lemons, make lemonade.
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Škola |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
|
Page 6 of 7
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|