|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
gigli kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Wed 21.7.2010 8:53 Post subject: |
|
|
Grapefruita wrote: | Nedávno jsem viděla na youtube klip ze zpráv, kde se řešila výstavba další (větší, s minaretem!) mešity v Brně. |
jako co máte proti výstavbě mešit fakt nechápu.
pokud si to zaplatí a vyběhají si potřebná povolení, tak ať si postaví třeba trojskýho koně.
zrovna hysterie ohledně další mešity mi teda přijde jako vcelku diskriminace a přilévání oleje do ohně. na stejné úrovni jsou ty různý zákazy náboženských symbolů apod., co se teď furt řeší. jako jakej to má smysl kromě snahy někoho nasrat? |
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Wed 21.7.2010 9:31 Post subject: |
|
|
gigli wrote: | Grapefruita wrote: | Nedávno jsem viděla na youtube klip ze zpráv, kde se řešila výstavba další (větší, s minaretem!) mešity v Brně. |
jako co máte proti výstavbě mešit fakt nechápu.
pokud si to zaplatí a vyběhají si potřebná povolení, tak ať si postaví třeba trojskýho koně.
zrovna hysterie ohledně další mešity mi teda přijde jako vcelku diskriminace a přilévání oleje do ohně. na stejné úrovni jsou ty různý zákazy náboženských symbolů apod., co se teď furt řeší. jako jakej to má smysl kromě snahy někoho nasrat? |
Ja bych ten smysl asi videla v ochrane krestansky tradice, ktera ac jsme nejateistictejsi stat evropy tady porad je a bude. CR s Arabama nema zadny problemy, ale podivej se na Francii, podivej se na Nemecko...
Evropani jsou sakra tolerantni vuci jinym nabozenstvim, ale muslimove (ne vsichni, ale v arabskym svete vetsina) tolerantni nejsou. A ja se uprimne fakt nechci dockat doby, kdy se tady budou vsichni mydlit z nabozenskych duvodu...fakt nechci...Britanie na svoji imigracni politiku taky driv nebo pozdeji dojede, ne ze ne.
Zakazy nabozenskych symbolu - ja nevidim duvod, aby decka ve skole nosily na krku krizek nebo Allahovo oko, nebo i Davidovu hvezdu..
a zakaz noseni burky - to mi taky nepripada vubec spatny - ty se v arabskych/muslimskych zemich musis prizpusobit, tak at oni dodrzuji pravidla a tradice Evropy, kde se burky nenosi...satek, ok, ale burka?
diskriminace to neni, je to jen o adaptaci a ucte k tradici...nikdo je nenutil jit zit do Evropy...byla to jen a jen jejich volba_________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
Snowy pocketful of sunshine
|
Posted: Wed 21.7.2010 9:41 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ ▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲
Last edited by Snowy on Wed 21.7.2010 10:25; edited 2 times in total
|
|
Back to top |
|
|
Efendy kytky 3, meta: 1050
Joined: 24 Jan 2007 Posts: 1004 Location: naplavenina v Praze
|
|
Back to top |
|
|
Grapefruita believes in a perfect love
|
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Wed 21.7.2010 14:29 Post subject: |
|
|
greenwood wrote: | Ja bych ten smysl asi videla v ochrane krestansky tradice, ktera ac jsme nejateistictejsi stat evropy tady porad je a bude. CR s Arabama nema zadny problemy, ale podivej se na Francii, podivej se na Nemecko...
Evropani jsou sakra tolerantni vuci jinym nabozenstvim, ale muslimove (ne vsichni, ale v arabskym svete vetsina) tolerantni nejsou. A ja se uprimne fakt nechci dockat doby, kdy se tady budou vsichni mydlit z nabozenskych duvodu...fakt nechci...Britanie na svoji imigracni politiku taky driv nebo pozdeji dojede, ne ze ne.
Zakazy nabozenskych symbolu - ja nevidim duvod, aby decka ve skole nosily na krku krizek nebo Allahovo oko, nebo i Davidovu hvezdu..
a zakaz noseni burky - to mi taky nepripada vubec spatny - ty se v arabskych/muslimskych zemich musis prizpusobit, tak at oni dodrzuji pravidla a tradice Evropy, kde se burky nenosi...satek, ok, ale burka?
diskriminace to neni, je to jen o adaptaci a ucte k tradici...nikdo je nenutil jit zit do Evropy...byla to jen a jen jejich volba |
no, já mám obavu, že se z náboženských důvodů všichni mydlit budou a jedním z důvodů budou přesně tyhle protimuslimské nálady, které tu předvádíte. jako popravdě to na základě prozatimního vývoje ještě za svého života očekávám.
čímž netvrdim, že s muslimy v evropě žádné nejsou. ale neřekla bych, že jsou dané náboženstvím samotným. spíš přistěhovalectvím celkově. zjednodušeně řečeno si to ti lidi představujou jak hurvínek válku, jak je na západě blaze a pak narazí na tvrdou realitu, úplně odlišné prostředí, kulturní šok... je logický, že v cizí zemi přimknou ke svým a ke svojí tradici. a ve velkym počtu to pak prostě problém je.
zakazování burek, staveb mešit apod. pak akorát nahrává náboženským fanatikům, kteří maj v ruce další argument pro ovečky, jak je ta naše civilizace zlá a prohnilá a je třeba se od ní držet co nejdál. jsou to nesmysly, které jdou akorát po povrchu věci a řeší velký kulový. čimž neřikám, že mám řešení. ono totiž bez vůle na obou stranách to nepůjde a ta nikdy nebude.
jinak mi teda přijde, že ochrana křesťanský tradice si se zákazem nošení náboženských symbolů dost odporuje.
a pokud platí náboženská svoboda, nevidim důvod náboženské symboly zakazovat.
popravdě jediné, co mi přijde nutné dodržovat, jsou zákony dané země. tradici a kulturu si může každý udržovat, jaká se mu líbí. nevim, co vás na těch burkách tak sere.
ad burky a práce... no záchranářku dotyčná asi dělat nebude, stejně jako na hotelový recepci nebude dřepit člověk s potetovanym ksichtem. |
|
Back to top |
|
|
ephelides *louloute*
|
Posted: Wed 21.7.2010 16:27 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________
dog is god backwards
Qualität kommt von Qual.
Arretez de prendre les cons pour les gens.
"Wer ständig glücklich sein möchte, muss sich oft verändern." (Konfuzius)
|
|
Back to top |
|
|
user007 kytky 5, meta: 6650
|
Posted: Wed 21.7.2010 16:31 Post subject: |
|
|
A oni tam nemaji ty sve pakistanske obchody (obchodni site, lepe receno)? Casto take ziskavaji penize z pronajimani bytu, aspon v Angli. Nemyslim si, ze by obchodovali s drogama, urcite ne vsichni, spis slabe procento z nich. Mozna zdivoceli potomci, tomu bych se nedivila.
Jak je to ve Francii nevim, ale vetsinou kdyz uz se nekdo zabiji, tak jsou to gangy mezi sebou. A to potom nebude "bezny muslim", o kterem tady je zrejme rec. _________________ Everything can be taken from a man or a woman but one thing: the last of human freedoms to choose one’s attitude in any given set of circumstances, to choose one’s own way. - Viktor E. Frankl |
|
Back to top |
|
|
ephelides *louloute*
|
Posted: Wed 21.7.2010 16:51 Post subject: |
|
|
dog is god backwards
Qualität kommt von Qual.
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 21.7.2010 17:01 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Everything can be taken from a man or a woman but one thing: the last of human freedoms to choose one’s attitude in any given set of circumstances, to choose one’s own way. - Viktor E. Frankl |
|
Back to top |
|
|
ephelides *louloute*
|
Posted: Wed 21.7.2010 17:11 Post subject: |
|
|
dog is god backwards
Qualität kommt von Qual.
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 21.7.2010 17:32 Post subject: |
|
|
Hm, to je ale problem nejen Francie, ale i dalsich zemi a u nas, jak jsi uz psala. Nemyslim si ale, ze by stat zkrachoval kvuli muslimum, mozna kdyby se nahnali vsichni do CR , ale Francie je ekonomicky silnejsi. Mozna se tenhle problem zacne brzy resit v cele EU, uvidime..
Ty bys jim navrhovala prestat se mnozit a jit pracovat?
nevim jestli to mam dat pod olymp, protoze musi byt vsem jasne, o cem se tu bavime.
politice nerozumim, ale co napr nechapu je to, jak tolik lidi muze byt v Anglii na socialnich davkach - odkud se to bere? Vsak je Anglie tak zadluzena, az to neni hezke. Bud z dani, ktere mohou byt hodne vysoke, nebo..? Ale sorry za OT:) _________________ Everything can be taken from a man or a woman but one thing: the last of human freedoms to choose one’s attitude in any given set of circumstances, to choose one’s own way. - Viktor E. Frankl
Last edited by user007 on Wed 21.7.2010 17:36; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Wed 21.7.2010 17:35 Post subject: |
|
|
gigli - k modleni na koberecku vubec nepotrebujes mesitu, muzes se modlit na ulici, doma, proste kdekoli...takze stavet k tomu dalsi mesity? neni duvod...navic arabove maji v evrope svoje centra, v britanii (v londyne) jsou odvetvi, co jsou napojeny na teroristy...fakt mi to v poradku neprijde...kdyz budou oni tak tolerantni vuci jinym nabozenstvim, vuci tomu, ze si daj lidi pusu na verejnosti, ok, ale proste po utocich, co se za poslednich deset let staly se nedivim, ze lidi se burek a nabozenskych symbolu spojenych zejmena s islamem boji...v ty francii uz je to fakt dost vyhroceny, presne jak rika ephe...a je to jenom proto, ze jim tolik tolerovali a "povolili" _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 21.7.2010 17:38 Post subject: |
|
|
Ja se jich teda nebojim Mozna kdyz jsem poprve videla muslima, po 11. zari, tak jsem mohla byt nesva. Bojim se pomerne dost cernochu, ale to je taky OT.
ed: a neznam nikoho, kdo by se jich bal.. mozna tady v Cechach je jeste stale v podvedomi lidi nejaka obava, strach, protoze je nevidame denodenne a nejsou soucasti naseho bezneho zivota? _________________ Everything can be taken from a man or a woman but one thing: the last of human freedoms to choose one’s attitude in any given set of circumstances, to choose one’s own way. - Viktor E. Frankl
Last edited by user007 on Wed 21.7.2010 17:42; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Chocolate Jedem das Seine und mir das Beste:-)
|
Posted: Wed 21.7.2010 17:41 Post subject: |
|
|
mne strasne vadi ta jejich izolovanost, jak ziji v komunitach a vytvareji v podstate paralelni svet, neochota ucit se jazyk, konkretne teda nj, pak prijdou do skoly, neumi ani slovo, tim padem rapidne klesa uroven skolstvi. Nejsou vyjimkou skoly, kde je 90% muslimu, prave jsem slysela ve zpravach o jedne tride, kde je 25 zaku, z toho 3 Nemci, zbytek Turci, Nemci jsou diskriminovani a de facto oni jsou povazovani za cizince!!! toto uz mi prijde opravdu do nebe volajici, aby se s tim neco delalo. Jenze co no, domluva s rodici nemozna, otec nezajem, matka negramotna, to je pak tezky. Fakt je to velkej problem a reseni v nedohlednu.
sry, zase jsem si to vztahla na svoje oblibene tema skolstvi |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5 Next
|
Page 3 of 5
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|