|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Shrew _______________
|
Posted: Fri 28.5.2010 9:16 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude.
Last edited by Shrew on Sat 16.6.2012 23:58; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Člověk jsem duhová víla
|
Posted: Fri 28.5.2010 10:03 Post subject: |
|
|
no, zas jako fyzioterapeutka si nemyslím, že by patřila do skupiny "nekvalifikovaných ošetřovatelek" _________________ * Peace * Authenticity *Gratitude * Nonviolence * Honesty * Kindfulness *
** every action you take is a vote for the type of person you wish to become.
make peace, be kind.
|
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Fri 28.5.2010 10:05 Post subject: |
|
|
ne to jsem myslela tu první kamarádku - obor ekologie. _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Fri 28.5.2010 10:29 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Fri 28.5.2010 11:39 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane. |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Fri 28.5.2010 11:49 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude.
Last edited by Shrew on Sat 16.6.2012 23:56; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
sarik kytky 4, meta: 3750
|
Posted: Fri 28.5.2010 11:55 Post subject: |
|
|
Ale pak je jasný, že vyléčit už to nejde. Cílem je usadnit a pokud možno zpříjemnit těm lidem konec života. Není to veselé, ale smysl to rozhodně má a velký. |
|
Back to top |
|
|
sarik kytky 4, meta: 3750
|
Posted: Fri 28.5.2010 12:00 Post subject: |
|
|
A abych teda nebyla úplně mimo. Já pořád nivně doufám, že jednak tohle řešit ještě dlouho nebudu muset. A pak, že budu mít štěstí a zvládnu se o rodiče postarat doma, byť třeba s pomocí. Nebo při nejhorším najít nějaké zařízení, kdyby na tom byli tak zle, že by to v domácí péči nešlo, a tam za nimi chodit co to jen půjde aby si nepřipadali opuštění a sami. |
|
Back to top |
|
|
lucyynka kytky 5, meta: 4350
|
Posted: Sat 29.5.2010 11:34 Post subject: |
|
|
Já bych svoje rodiče do LDN nikdy v životě nedala. Z mýho pohledu je to to nejhorší, co jim můžu na sklonku života udělat. Pokud jednou budou nemohoucí natolik, že budou vyžadovat péči 24 hodin denně, jsem ochotná opustit zaměstnání a být s nimi doma.
Jinak souhlaím s tím, že přístup některých sester a ošetřovatelek je otřesnej. Je to ale chyba nejen jednotlivců, ale i celýho zdrav. systému. |
|
Back to top |
|
|
Lilith :faitilhiér:
|
Posted: Sun 30.5.2010 19:37 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Proč on? Protože se nám chtělo... |
|
Back to top |
|
|
Man of the world caballero
|
Posted: Mon 31.5.2010 16:27 Post subject: |
|
|
lucyynka wrote: | Já bych svoje rodiče do LDN nikdy v životě nedala. Z mýho pohledu je to to nejhorší, co jim můžu na sklonku života udělat. Pokud jednou budou nemohoucí natolik, že budou vyžadovat péči 24 hodin denně, jsem ochotná opustit zaměstnání a být s nimi doma.
Jinak souhlaím s tím, že přístup některých sester a ošetřovatelek je otřesnej. Je to ale chyba nejen jednotlivců, ale i celýho zdrav. systému. |
já třeba vím že bych po svých dětech nikdy nechtěl aby se vzdali všeho a jen se o mě starali... asi budu následovat slova mého táty, kteří prohlašuje, že až si nebude moci dojít sám na záchod, tak to prostě zabalí._________________ Miluj hluboce a vasnive. Muzes se pritom zranit, ale je to jediny zpusob,jak zit svuj zivot. |
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
lucyynka kytky 5, meta: 4350
|
Posted: Mon 31.5.2010 20:58 Post subject: |
|
|
On asi málokterej rodič chce, aby mu jeho dítě obětovalo část svýho života a chápu to. Velká část rodičů si přeje, aby je děti někam "daly". Navenek se pak před nima tváří šťastně a spokojeně, ale velká část z nich (ne všichni), se stejně neskutečně trápí.
Taky záleží na tom, jak k tomu kdo přistupuje. Já případnou starost o rodiče beru jako naprosto přirozenou a samozřejmou věc, ne jako problém nebo překážku.. |
|
Back to top |
|
|
Toyen kytky 2, meta: 700
|
Posted: Mon 31.5.2010 21:18 Post subject: |
|
|
_________________ If you make people think they're thinking, they'll love you; But if you really make them think, they'll hate you. |
|
Back to top |
|
|
broocinka1 kytky 1, meta: 225
|
Posted: Wed 1.6.2011 14:06 Post subject: |
|
|
My tohle řešili pár let zpět. Táta odcházel na Al. nemoc plus metastáze do kostí... Měli jsme ho doma, celou dobu až na pár pobytů v nemocnici. Bylo to dost náročné a já obdivuji mámu, že to zvládla - práce, já měla 13 let, když táta onemocněl ( když se přišlo na to čím trpí) a sestra měla 10 let. Když umřel, měla jsem 16 a sestra 13.
Byla to strašná zkušenost, ale přitom skvělá. Nevím jak to popsat.
Nejhorší na tom bylo, že u nás - v ČR nebylo v té době jediné zařízení, kde by se dokázali o takto nemocného člověka postarat důstojně - nemyslím ted psychiatrie a přivazování na lůžku .
Nakonec máma sehnala domovinku - za poplatek dojeli k nám, autem tátu odvezli a odpoledne , až jsem přišla ze školy, tak ho dovezli domů. Bohužel ke konci už nešlo ani tohle , takže se to plichtilo pomocí ošetřovatelek atd.. pak dostal táta zápal plic a musel do špitálu - v Bohunicích měl proleženiny, nedostával pořádně najíst, strašný, máma tam byla každý den a starala se o něho v podstatě sama. Sestry nezájem.
Pak mu zajistila převoz na LDN u milošů a tam začal i sám mluvit. Bohužel a bohudíky srdce nevydrželo a asi za 2 měsíce umřel.
Až bude máma stará a nemocná, beru ji k sobě. Nemohla bych ji nechat někde v ústavu. Sice to bude děsný záhul, ale tak nějak nic horšího, než jsem prožila, už nebude. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4 Next
|
Page 3 of 4
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|