sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Pecičko! :)
Vyznání
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Srdeční záležitosti
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ariely
kytky 5, meta: 6650
kytky 5, meta: 6650


Joined: 18 Jan 2007
Posts: 6360

PostPosted: Thu 13.5.2010 13:41    Post subject: Reply with quote

nemáte právo číst tento příspěvek
_________________
Please help me out
Hell is coming
Could you do it now?
Hell is here
Back to top
View user's profile Send private message  
Geike
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


Joined: 19 Jan 2007
Posts: 12596
Location: Ostrava/Brno

PostPosted: Thu 13.5.2010 13:44    Post subject: Reply with quote

kdybych byla v té samé situaci a seznámila se s věřícím klukem, nejdřív ze všeho bych se snažila zjistit, jak to má s názory na takové ty věci jako předmanželský sex, homosexualita, rozvody, umělá oplodnění apod. mohl by to být sebelepší člověk, ale s někým kdo považuje homosexualitu za nemoc a je proti umělému oplodnění bych nemohla být za žádnou cenu.

mám pár kamarádek/známých katoliček a každá je úplně jiná, záleží strašně na přístupu. například jedna je úplně v pohodě, chodí pravidelně do kostela, ale paří snad nejvíc z lidí co jsem na vš poznala, má doma ve svém městě komunitu podobně smýšlejících mladých lidí se kterýma podnikají výlety, prázdniny, akce...to se mi strašně líbí, ona sama mi říkala že jí to dalo strašně moc, takový ten pocit, že někam patří, že má přátele a že má s těma lidma hodně společného...vyprávěla o tom moc hezky. a nikdy jsem od ní neslyšela žádnou kritiku na stranu předmanželského sexu či podobných kontroverzních věcí. prostě si z té víry vzala to dobré, ale jinak je normální.
na druhou stranu znám ale dvě holky, které jsem poznala tady na erasmu, a to je pro mě tragédie největší. jedna si co druhý den mění status na fb s nějakými citáty z bible o čistotě a nevinnosti, jednou tam měla něco jako "dnes je mezinárodní den potratů, je mi líto všech těch ubohých nenarozených dětí..."...no nevím no. jedné kámošce se tady snažily vtlačit nějakou knížku "proč je špatné mít předmanželský sex" - když mi vyprávěla co v tom bylo, nechápala jsem. pak jsme jednou měly s holkama nějakou debatu o manželství a rozvodech a tak, a ta jedna řekla, že ví, že se stejně nikdy nerozvede, i kdyby ji manžel podváděl, chlastal nebo cokoliv, jak si jednou někoho vezme, je to útrum a bude s ním do konce života. takový věci nechápu, zvlášť od mladých lidí mi to přijde divné, ale tak každý má právo na to svoje. s klukem tohodle typu bych být nemohla, s klukem jako je ta první kamarádka klidně.
Back to top
View user's profile Send private message  
M
Guest





PostPosted: Thu 13.5.2010 16:41    Post subject: Reply with quote

Prosím pokud sem chcete přispívat, tak to aspoň neskrývejte. Jinak vám děkuju všem, co jste odpověděli a já si to mohla přečíst.
Back to top
 
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Srdeční záležitosti All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
additional terms