sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Vesnice x Město (split z Hubnutí)
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Alunka
kytky 6, meta: 9450
kytky 6, meta: 9450

PostPosted: Wed 27.1.2010 17:06    Post subject: Reply with quote

nemáte právo číst tento příspěvek
Back to top
View user's profile Send private message  
waxeipahdeth
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Wed 27.1.2010 19:50    Post subject: Reply with quote

Tak kina zrovna taky nezávidím, do multikina bych stejně nechodila, je to strašně drahé Embarassed Laughing U nás je to celkem v klidu, Kaufland (ten je do desíti večer) a Hypernova vedle sebe (akorát by to nemuselo být hned naproti našemu baráku, protože ty auta to je šílený, ale někdy se to hodí), MHD jezdí často a když ne tak se dá všude dojít pěšky, hospod taky hodně Laughing Akorát mě štve, že jsou tu dobře 3 piškotéky a jenom jeden hudební klub, kde jsou koncerty (a často i dobré kapely-už tu byli Psí vojáci, Buty, Už jsme doma...teďka plánujou třeba Tleskače a Garage) a fakt se děsím až to zavřou (už několik let se mluví o tom, že až bude město opravovat barák ve kterým to je tak zavřou i ten klub), to už tady pro lidi, co nebaví diskošky nebude nic Confused
Mekáč tu není, ale mně to teda vůbec nevadí, stejně bych tam nechodila : ) Ale bylo by dobrý mít tu pizzérku, kde dělají pizzu dýl než do desíti večer, ale jinak to jistí I., tam vaří teplá jídla až do dvou ráno.
Lidi z vesnice mi nevaděj, jsou tam burani i fajn lidi, jako ostatně všude, i v těch velkých městech. (Jen mě mrzí, že přítelův taťka na mě působí jako ten typický vesnický typ v negativním slova smyslu a přítel má leccos z něj Confused Sad ).
Back to top
user007
kytky 5, meta: 6650
kytky 5, meta: 6650

PostPosted: Wed 27.1.2010 19:59    Post subject: Reply with quote

Shrew

PostPosted: Wed 27.1.2010 20:07    Post subject: Reply with quote

ed

Last edited by Shrew on Sun 17.6.2012 10:03; edited 1 time in total
Back to top
Man of the world
caballero

PostPosted: Wed 27.1.2010 20:15    Post subject: Reply with quote

rozdíly jsou 100%, asi by tohle byla spíš otázka pro nějakou socioložku...ale já ten rozdíl pozoruju v mnoha ohledech...

za sebe můžu říci že bych jinde než v Praze a nebo možná ještě v Brně asi umřel. Nudou a vším. To je ale dané tím že jsem se hodně rozmazlil tím mít vždy milion možností kam jít. Navíc třeba já o sobě říkám že nejsem čech, ale pražákSmile))

k věci. Přijde mi že lidé na vesnici často nepřekročí práh své vesnice, není to myšleno prosím vás doslova. Podle mě mají rozhodně větší vazbu k místu kde žijí. Tím že je v menších městech menší možnost výběru koníčcích atd, tak mi přijdou ti lidé tak nějak podobnější. A jsou svým způsobem přátelštější k cizím lidem...

V Praze jsou lidé takoví možná otupělejší, protože se často setkávají s věcmi, které lidé z měnších měst třeba neznají. Tím myslím různé blázny, bezdomovce a nebo třeba i černochy.

Last edited by Man of the world on Wed 27.1.2010 20:50; edited 1 time in total
Back to top
Shrew

PostPosted: Wed 27.1.2010 20:31    Post subject: Reply with quote

Last edited by Shrew on Sun 17.6.2012 10:04; edited 3 times in total
Back to top
Q
------------------------------

PostPosted: Wed 27.1.2010 20:32    Post subject: Reply with quote

Man of the world wrote:
Na druhou stranu je fakt že jsou svým způsobem přátelštější k cizím lidem...

Tak tohle si myslím zrovna naopak. Že lidi z vesnic jsou přátelštější k cizím. Pražáci si žijou každej za sebe, kdežto na vesnici jedou společně.
Back to top
maxmiliana
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Wed 27.1.2010 20:34    Post subject: Reply with quote

Back to top
Shrew

PostPosted: Wed 27.1.2010 20:36    Post subject: Reply with quote

maxmiliana : já nevím, já si to domýšlela, jsem z města a tak jak jsem četla o těch králíkárnách, pomlouvání a bůhví co ještě..asi jsem si to nějak přibarvila..tak jasně že to tak nemusí být, nevím jak to je, ptám se:) já měla vždycky kamarády jen ze školy, odjinud ne Embarassed tak to je spíš zas chyba ve měSmile
Back to top
hope
Válenka Domácí

PostPosted: Wed 27.1.2010 20:44    Post subject: Reply with quote

no podle mě je to stejný i v praze, když chodíš na základku, kam chodí jen nějaký výběr, nebo třeba víceletá gymnázia.. tak jezdíš do školy přes půl prahy, = 30 minut, a máš kamarády v místě bydliště a pak kamarády ze školy, nebo máš kamarády jenom ze školy.. Do určitýho věku prostě sedíš na zadku ve svý části města...
Shrew

PostPosted: Wed 27.1.2010 20:45    Post subject: Reply with quote

ed

Last edited by Shrew on Sun 17.6.2012 10:02; edited 1 time in total
Back to top
Man of the world
caballero

PostPosted: Wed 27.1.2010 20:49    Post subject: Reply with quote

Q wrote:
Man of the world wrote:
Na druhou stranu je fakt že jsou svým způsobem přátelštější k cizím lidem...

Tak tohle si myslím zrovna naopak. Že lidi z vesnic jsou přátelštější k cizím. Pražáci si žijou každej za sebe, kdežto na vesnici jedou společně.

jsem pako, napsal jsem to do špatného odstavce:-)) přesně takhle jsem to myslel.

A je fakt že mnoho pražáku si Prahy neváží, tím myslím zejména památky atd.

shrew Arrow Jinak to že je tu skoro všechno tak nějak pod nosem beru jako velkou výhodu a nevím co je na tom špatného.
Jinak je fakt že se s lidma na ulici extrémně nerad bavím a umím být dokonale arogantní, lae je to dané tím množstím somráků a bláznů. Ale zase když někdo potřebuje poradit kam se dostat tak to poradím a i příjemně Wink
Mari
addicted..
kytky 8, meta: 21650

PostPosted: Wed 27.1.2010 21:28    Post subject: Reply with quote

Lolita
konec

PostPosted: Wed 27.1.2010 21:31    Post subject: Reply with quote

tak ja jsem treba fakt pamatkovej barbar. jako jo, jednou za rok si jdem vypit vino na nabrezi, ale projit pres karluv most je pro me vylozene za trest, orloj jsou pro me jen hodiny, u kterejch je vzdycky podezrele moc lidi apod. ale me architektura obecne moc neba.

ale zas musim priznat, ze ted jsme byli sankovat vecer na petrine a ja videla to panorama a to jsem si jako rekla, ze je hezka velka pohlednice. a mam rada takovy ty stary sidliste cinzaku- zizkov, vinohrady a tak.

na praze zboznuju hlavne to, ze se tu porad neco deje. 7 dni v tydnu je kam zajit a kazdej den to muze byt neco jinyho. ze kdyz se o pulnoci rozhodnes, ze chces neco podniknout, tak ti nic nebrani.
Back to top
Theresa
I'm Brandy. The slutty cheerleader.

PostPosted: Wed 27.1.2010 21:36    Post subject: Reply with quote

s tim, ze vesnicani neprekroci prah...mozna starsi generace, ale myslim si ze ted mladi jsou za vzdelanim a zabavou zvykly cestovat mnohem vic nez treba v Praze.
Jako pro me je nepredstavitelny jit studovat mimo Prahu a pritom kamoska ze sumavy je z domova za studiem uz od nejakych 15let a kdyz sla na VS tak ji neprislo vubec divny, ze bude zase mimo od rodiny. A spousta z nich uz v tom velkym meste zustane.
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 4 of 5

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum