|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Člověk jsem duhová víla
|
Posted: Sat 23.1.2010 22:41 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ * Peace * Authenticity *Gratitude * Nonviolence * Honesty * Kindfulness *
** every action you take is a vote for the type of person you wish to become.
make peace, be kind.
|
|
Back to top |
|
|
villete vrrrr raf raf
|
Posted: Sun 24.1.2010 0:16 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ "All will be well, and all will be well, and every kind of thing will be well." (Julian of Norwich) |
|
Back to top |
|
|
Rage If life deals you lemons, make lemonade.
|
Posted: Sun 24.1.2010 9:49 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Siddalae kytky 6, meta: 8250
|
Posted: Sun 24.1.2010 10:02 Post subject: |
|
|
O těhle stránkách vím, kdysi mi od nich přišla nabídka na spolupráci Našli si můj životopis asi na jobsech.
Já vím, jsem divná, ale nikterak mně to nepobuřuje Zase na druhou stranu je tam napsáno podklady pro BC/DP/DP a to pro mně třeba znamená že to za mně nenapíšou ale vyhledají literární zdroje a podklady... to samé pro mně udělají ve škole v centru kde se tím zabývají, až na to že zadarmo. Možná sem naivní no _________________ neměli na guláš přesto byli nejbohatší na zemi protože neznali závist jež blahobyt promění v mindráky |
|
Back to top |
|
|
villete vrrrr raf raf
|
Posted: Sun 24.1.2010 12:16 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Doctor.Ventil kytky 2, meta: 450
|
Posted: Mon 25.1.2010 9:04 Post subject: |
|
|
Merykara wrote: |
a matematicka analyza a statistika aneb prinos do zivota, to mi prijde taky jako hodne relativni pojem, spis takovy ponikate naivni
|
Možná se to nestává běžně, ale ano, je to přínos do života (alespoň pro mě) a to jak v abstraktním smyslu slova (matematický analýza a podobné nechuťárny tě velice dobře naučí dotahovat věci do konce, podívat se na výsledek opravdu důkladně, ověřit, že je správný) a kupodivu i statistika najde v mé práci využití - momentálně dělám certifikační školení na Green Belta, máme tu takové oddělení (Continuous Improvement), kde pracuje 5 lidí a ke své práci denně statistiku používají, ono totiž všichni dělníci vědí nejlíp, kde je problém, ale my se potřebujeme dostat opravdu k reálné příčině, čili jí statisticky ověřit
A zase si nedovolím nezmínit, že mě k mé práci bakule nijak nepřispěla, kdežto celé studium, potažmo zkoušky ano (kupříkladu já sem sepisoval x stran o historii a vývoji php, což je mi ale k hovnu, to mě nenaučí ho používat)
Co mě tedy přijde nejponíkatěji naivní je fakt, jak tady obhajujete důležitost a smysluplnost bakalářské práce, potažmo její přínos do reálného života... (nemluvím o rigorozní, či doktorantské, to už je jiná)_________________ Remotivated... |
|
Back to top |
|
|
Merykara point of no return
|
Posted: Mon 25.1.2010 10:38 Post subject: |
|
|
ok, ja jsem veci umela dotahovat do konec i pred tim, nez jsem si prosla matematikou I-III, takze je mozne, ze mam zkresleny pohled na vec. se statistikou mi ten problem prijde v tom, ze ta, co se pouziva, je uplne 'jina', nez ta, co se uci ve skole - vzhledem ke vsem programum a tomu, co dneska existuje, mi opravdu nase dva semestry pitomin prisly do zivota trochu k nicemu.
v mym okoli jsou v podstate jenom lidi, co vylezli z technickych skol a jsou v praxi, nekteri 50 let, jini 5, ale kdyz jsem po nich tehda chtela neco zintegrovat, tak na tom byli asi tak stejne jak ja, protoze to proste nepouzivaji. ale pokud to tobe dalo dotahovani do konce, jedine dobre :)
ad historie php - to je presne to, o cem mluvim. pokud si vyberes bakalarku takovou, ze budes sepisovat stranky cancu, tak to asi zadny 'prinos pro spolecnost/pro tebe' nebude. i v bakalarce se da udelat nejaky drobny vyzkum, jenom clovek musi chtit a nesmi byt linej. i kdyby to treba bylo to, jestil tahle bunka lip drzi na povrchu x nebo y.
ale tak to asi musi vychazet z nejakyho niternyho pocitu a mozna to je lehci na skolach meho typu, tezko rict. ze se to vetsina lidi snazi osulit (a nekteri uz ani to ne), je smutny.
a co se tyce studia/praci a jejich milnik v lidskem zivote - mne je treba naprosto jasny, ze az vylezou ze skol, tak budu naprosto k nicemu a vsehcno, co budu potrebovat v praxi, se stejne budu muset ucit znova.
ale snad budu mit apon prehled a kdyz uz nic jinyho, tak je fajn si z toho odnyst, ze existujou pravidla, ktera by se mela dodrzovat.
a obhajoba projektu taky neni uplne marna vec. _________________ Every now and then the stars align, boy and girl meet by the great design.
Could it be that you and me are the lucky ones? |
|
Back to top |
|
|
Doctor.Ventil kytky 2, meta: 450
|
Posted: Mon 25.1.2010 11:20 Post subject: |
|
|
Samožejmě že ta statistika, co se učí, je jinde a pak máš na to program (třeba my tady máme Minitab). Ale bez tý teorie, co jsem se naučil by to prostě nešlo, protože bych si nevěděla co od toho programu chtít...
Já chápu, jak to myslíš, mě ta bakalářka nakonec asi taky něco dala (jak sem psal, hlavně to, že to muselo být v LaTeXu, takže jsem objevil kouzlo sázecího programu), dokonce našla i využití - dělal jsem nějakej úkolovej systém pro menší obec a profesorka si to pak do tý jejich vesničky po úpravě vzala... Ale fakt mě to nikam neposunulo, narozdíl od těch 3 let studia...
Jen prostě nepobírám tu histerickou reakci některých tady......jako kdyby fakt ten, co si nechá napsat bakuli znásilňoval malý děti a ten, co je ochotnej tu bakuli za peníze napsat je jak člověk, kterej se na to znásilnění dívá _________________ Remotivated... |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6
|
Page 6 of 6
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|