|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
mexxie kytky 5, meta: 5250
|
Posted: Mon 5.3.2007 14:19 Post subject: |
|
|
Pátý rok bydlím na privátě v Brně a veškeré výdaje mi platí rodiče. Dřív jsem jezdívala domů co to šlo, teď tak 2x do měsíce, někdy častěji, jindy míň.
Naši mi zaplatí opravdu všechno, ale občas na nich pozoruju takové ty tendence "dokud tě živíme, budeš dělat věci tak, jak chceme my". Což mě upřímně irituje, protože mám na dost záležitostí jiný názor. Na druhou stranu si uvědomuju, že mají do jisté míry pravdu. Jsou to jejich peníze, já jsem dospělá a kdyby na to přišlo, mohla bych se živit sama.
Každopádně už se těším, až za půl roku dodělám školu a začnu žít samostatně. Očekávám propad životního standartu, ale co už. Snad se to brzo zase vyhoupne nahoru.
Vdávat se na škole by mě ani nenapadlo, pro mě svatba opravdu představuje svazek dvou dospělých, nezávislých lidí. Rozhodně bych nechtěla přejít ze závislosti na rodičích k závislosti na partnerovi. Snad jedině že bych byla těhotná |
|
Back to top |
|
|
ephelides *louloute*
|
Posted: Mon 5.3.2007 14:53 Post subject: |
|
|
Rose Madder wrote: | Takze v podstate treba jen bydli pod jednou strechou, ale jinak se staraji o sebe. |
problem je v tom, ze vetsina tech kdo ve 30 doma bydli - specialne chlapu, se o sebe kompletne nestara, navic, to ze se proste odtrhnu od rodicu mi pripada zcela prirozene, bydlet doma do 30 at uz z jakychkoliv duvodu mi prijde stejne jak kdyz nektere /posahane/ zenske koji dite pomalu do 6 let veku....navic tady to bydleni doma do duchodu je vice mene ceska specialita |
|
Back to top |
|
|
Rose Madder kytky 4, meta: 2950
|
Posted: Mon 5.3.2007 14:57 Post subject: |
|
|
Jo, nedavno o tom byl nekde clanek, ze se nejdele drzime maminy sukne
Je prirozene se odtrhnout od rodicu, na druhou stranu jsem chtela naznacit, ze muzou existovat duvody, proc ne a jsou celkem pochopitelne (alespon pro me). To starani se o sebe je vec druha. Kdyz uz nekdo bydli tak dlouho doma, predpokladala bych, ze se o sebe bude i starat, ze probehne nejake deleni praci a tak, ale zrejme mas pravdu v tom, ze to tak spis neni. Tezko rict. Je fakt, ze jeden muj znamy treba ani nic neprispiva, coz uz mi zvlastni pripada. _________________ Jakmile začne člověk přemýšlet, přestává žít... |
|
Back to top |
|
|
Court kytky 4, meta: 3350
|
Posted: Mon 5.3.2007 16:16 Post subject: ed |
|
|
edit _________________ Never complain. Never explain. |
|
Back to top |
|
|
little_B ...malá bosorka...
|
Posted: Mon 5.3.2007 16:24 Post subject: |
|
|
Mám 25 a stále bývam s maminou. Doteraz som nepociťovala potrebu osamostatniť sa, minimálne do skončenia môjho diaľkového štúdia na VŠ. Mám síce svoj plat a zvládla by som z neho žiť, ale doteraz mi "osamostatnenie sa" prišlo neefektívne a zbytočné. Načo by som platila niekde podnájom a všetko okolo toho, pričom mamina by ostala sama bývať v našom 3-izbovom byte? Takže to plánujem tak, že ešte minimálne rok-dva zostanem doma, a do tej doby (ak sa podarí) by sme si chceli nájsť s priateľom vlastný bytík. Zatiaľ aspoň budem mať príležitosť čo-to našetriť do budúcnosti ... _________________ Prax ukazuje, že žena vydrží ešte desaťkrát toľko vo chvíli, keď vyhlasuje, že už nevydrží. Niektoré typy aj dvadsaťkrát.
Je to dobré. Zachráni to mnohé vzťahy, ktoré stoja za to.
Je to zlé. Udržiava pri živote aj vzťahy, ktoré stoja za hovno už dávno.
|
|
Back to top |
|
|
Bruillard ....
|
Posted: Mon 5.3.2007 16:32 Post subject: |
|
|
Já bydlím bez rodičů od 15ti - nejdřív jsem dělala střední školu a bydlela sama, ale rodiče mi všechno platili. A pak jsem se po střední odstěhovala s přítelem do Prahy a rodiče mi přispívali půlku na bydlení. Teď už mi nedávají nic, vydělám si dost sama, takže by se dalo říct že jsem samostatná. Ale dělají pro mě ještě jiný věci - půjčili mi peníze na vlastní byt apod. Jsem ráda, že už mi ale nic neplatí, cítila bych se blbě. Studovala jsem po střední necelých 5 let za jejich peníze a poslední dobou už mi to připadalo vůči nim hloupý, myslim že bych nechtěla aby mi něco platili dál. |
|
Back to top |
|
|
evianek kytky 7, meta: 11650
|
Posted: Mon 5.3.2007 16:48 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
kecka kytky 6, meta: 7850
|
Posted: Mon 5.3.2007 16:53 Post subject: |
|
|
Rodiče mi platí privát a asi třetinu všech dalších výdajů. Na brigádu chodím od 15, ale nikdy jsem neměla delší zaměstnání. V červnu skončím školu a trochu se bojím, co bude dál. Chtěla bych zůstat v Brně a je mi jasné, že rodiče už do mě investovali hodně takže nic moc neočekávám. Jsem smířená s tím, že životní úroveň dolů půjde, ale říkám si, že hloupa nejsem a když pujde do nejhoršiho tak rukama taky pracovat umim |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Mon 5.3.2007 17:38 Post subject: |
|
|
mýmu příteli je 25 a bydlí u rodičů, nestuduje pracuje..Uznávám je nesamostatnej jako každej chlap.. ale s ex přítelkyní bydlel 3 roky.. jenže tam jaksi měli ty dva platy a i tak to bylo málo.No dá se říct, že mi to i tak trošku předhazuje.. tak jsem mu řekla at jde bydlet někam sám.. třeba s klukama nebo tak..že mi bude příjemnější když za nim přijdu a přez zed budou poslouchat kámoši, než jeho maminka.On že ne, že jedině sám..prostě je rozmazlenej a pohodlnej.. a já to začnu řešit až po škole.. _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
Chanteau kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Mon 5.3.2007 17:52 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Chanteau on Sun 11.4.2010 16:19; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
ephelides *louloute*
|
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Mon 5.3.2007 17:59 Post subject: |
|
|
ephelides wrote: | little_B wrote: | Načo by som platila niekde podnájom a všetko okolo toho, pričom mamina by ostala sama bývať v našom 3-izbovom byte? ... |
tyhle a jim podobne argumenty proc nejit z domu primo zboznuju |
no jo, ale ono je to fakt.. proč nechávat mámu samotnou? asi to musí být hrozný přijít domů a být sám..
A asi i pro tu mámu nebude příjemný, když 25let všechno platí, rve se kvuli dětem..a pak čau mami, už mám svoje prachy..
Tim nechci nikoho omlouvat, ale z pohledu rodiče, by mě žít samotnou asi zabilo, moje máma už si ted povídá se psem.._________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
ephelides *louloute*
|
Posted: Mon 5.3.2007 18:02 Post subject: |
|
|
hope wrote: | no jo, ale ono je to fakt.. proč nechávat mámu samotnou? asi to musí být hrozný přijít domů a být sám..
A asi i pro tu mámu nebude příjemný, když 25let všechno platí, rve se kvuli dětem..a pak čau mami, už mám svoje prachy.. |
jenze tak to proste je a je to prirozene, rodice prece nevychovavaji deti na to, aby jim nadosmrti skladaly poklonu a visely na nich jak klistata,
ja zastavam nazor ze kdo neumi v prvni rade zit sam neumi zit ani s nekym |
|
Back to top |
|
|
user_33 kytky 5, meta: 4350
|
|
Back to top |
|
|
Lucrezia kytky 5, meta: 7050