sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Konec světa, věříme věštbám a předpovědím?
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  

Věříte, že bude konec světa 2012?
Ano, určitě to přijde!
3%
 3%  [ 1 ]
Je to ptákovina!
59%
 59%  [ 16 ]
Něco na tom bude, ale nevím, jestli věřím
14%
 14%  [ 4 ]
Přijde mi to nereálné vzhledem k naší vyspělosti v oblastech vědy apod.
22%
 22%  [ 6 ]
Total Votes : 27

Author Message
hope
Válenka Domácí

PostPosted: Sat 5.9.2009 16:25    Post subject: Reply with quote

to říkám furt, že si nestihnu ani pořídit dítě Laughing
waxeipahdeth
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Sat 5.9.2009 16:48    Post subject: Reply with quote

Nevěřím tomu, ale mohlo by, aspoň bych už nemusela řešit školy, práci a tak Laughing Ale mohlo by to bejt až po Vánocích Laughing
Back to top
View user's profile Send private message  
Kyo
kytky 5, meta: 7050

PostPosted: Sat 5.9.2009 17:25    Post subject: Reply with quote

Nevěřím a nijak to neřeším. Slyšel jsem o tom poprvé od kamarádky a občas se o tom sem tam někdo zmíní.

Neznám žádné podrobnosti této předpovědi, ale z "podobných" případů vím, že to co se kdy"vyplnilo" jako věštba, má vždy i to ( ale pro většinu lidí méně zajímavé) racionální vysvětlení. Dost často v něm figuruje slovo náhoda. Zjednodušeně řečeno, když řeknu že v ČR budou příští léto velké povodně je dost možné že budou.. A když ne, tak holt ne. Někdo řekne něco jiného a vyjde to třeba jemu Smile Člověk věří tomu, čemu věřit chce a hodně lidí má sklony utíkat v hlavě trochu z reality..
gigli
kytky 7, meta: 14150

PostPosted: Sat 5.9.2009 17:25    Post subject: Reply with quote

co je baba vanga? to se kde vzalo zas?
btw. tu konečnost mayského kalendáře jsem nepochopila. kalendář je ze své povahy věc cyklická, tedy nekončící. co jsem tak zběžně pochopila, když jsem se na to koukala někdy, tak 2012 by měl být konec nějakýho největšího cyklu, ne?

ed. a myslim, že už tu o tom nějaké téma bylo.
Back to top
Rage
If life deals you lemons, make lemonade.

PostPosted: Sat 5.9.2009 18:09    Post subject: Reply with quote

gigli, jo? Ja jsem dala vyhledat konec sveta a nic jsem nenasla.

gigli Arrow třeba tu http://en.wikipedia.org/wiki/Baba_vanga
Back to top
indulona
kytky 6, meta: 7450

PostPosted: Sat 5.9.2009 19:04    Post subject: Reply with quote

To mi děláte schválně tohleto, když už přestanu chodit na forum o roce 2012 na lidech, objeví se to téma tady. Cool

Dozvěděla jsem se to někdy v prosince a tak 3 měsíce z toho měla solidní depky. Asi to bylo spojený i s tim, že jsem byla nervní z maturity a celkově psychicky labilnější. Měla jsem hysteráky, že nechci umřít ve 22 atak Laughing Pak jsem si pořádně přečetla, co ten slavnej Mayskej kalendář vlastně udává a přišla na to, že se konec světa podle něj fakt konat nemá a na nějaký údajný věstce fakt nevěřim...Takže mám pár měsíců klid v duši, ale obávám se, že až začnu chodit do školy, zase to přijde Mr. Green

gigli - končí jim ten cyklus a vše začne znovu od začátku...jenže protože mayové předpověděli na den přesně všechna zatmění slunce, tak esotericky zaměření lidi přišli s tim, že když končí jejich úžasný kalendář, bude konec světa a nazdar.
Back to top
gigli

PostPosted: Sat 5.9.2009 21:40    Post subject: Reply with quote

indulona wrote:
gigli - končí jim ten cyklus a vše začne znovu od začátku...jenže protože mayové předpověděli na den přesně všechna zatmění slunce, tak esotericky zaměření lidi přišli s tim, že když končí jejich úžasný kalendář, bude konec světa a nazdar.

no, vidíte! končí cyklus! nekončí kalendář! možná je to prkotina, ale mě spojení "konec kalendáře" prostě strašně točí, protože je to blbost.
a celkově je podle mě i blbost, že předpověděli na den přesně všechna zatmění slunce. nemyslim si, že lze převádět z jedonoho systému měření času do druhého na den přesně, když ani jeden z těch systémů přesný neni, takže logicky by pak ani nešlo zjistit, že předpověděli zatmění slunce na den přesně, jestli někdo chápe, jak to myslim.
Back to top
indulona

PostPosted: Sat 5.9.2009 22:39    Post subject: Reply with quote

gigli, já odebírám jeden časák a v příštím čísle bude článek:
Konec světa už byl! - Přepočítali jsme špatně mayský kalendář?
Laughing Tak to jsem zvědavá
Back to top
Mykéna
kytky 7, meta: 14650

PostPosted: Sun 6.9.2009 0:16    Post subject: Reply with quote

gigli wrote:
indulona wrote:

no, vidíte! končí cyklus! nekončí kalendář! možná je to prkotina, ale mě spojení "konec kalendáře" prostě strašně točí, protože je to blbost.
a celkově je podle mě i blbost, že předpověděli na den přesně všechna zatmění slunce. nemyslim si, že lze převádět z jedonoho systému měření času do druhého na den přesně, když ani jeden z těch systémů přesný neni, takže logicky by pak ani nešlo zjistit, že předpověděli zatmění slunce na den přesně, jestli někdo chápe, jak to myslim.

aha, co já jsem usoudila ze svýho zkoumání mayskýho kalendáře, tak právě že on není cyklickej, ale má jakoby konečnej počet kombinací. To je z toho, že oni neměli desítkovou soustavu nebo jak to říct, ale zapisovali ty číslovky nějak podivně. Jen délkou dní a roku téměř odpovídal tomu našemu. Měsíce nebyly stejně dlouhý. A to, že "končí" 2012 je prostě jen to, že to dál nenakombinovali a počítali s tím, že pak se vytvoří prostě nanovo. To se dá celkem pochopit, když si představím, že bych si doma skladovala kalendáře třeba na 500 let dopředu... to je jasný, že ne. Teď teda mám neodbytnej pocit, že se nedokážu správně vyjádřit (to se ukáže Laughing )

Jinak na konec světa 2012 nevěřím, připadá mi to jako hovaďárna. Ale znám partu kluků, co na to věří. Protože to četli v časopise Enigma. A to mi evokuje časopis Lenky Láskorádový...
Realitee
...be Happy

PostPosted: Sun 6.9.2009 6:33    Post subject: Reply with quote

Taky nevěřím, že v r. 2012 bude konec světa, ale ta Vanga mě zarazila s tou třetí světovou v r. 2010. My už plánovali, jak se na zač. podzimu odstěhujeme do afriky nebo austrálie, když jsme si to četli Laughing
gigli

PostPosted: Sun 6.9.2009 9:07    Post subject: Reply with quote

mykéno, jako mě prvně taky napadlo, že neni cyklickej, ale to je přece blbost, když kalendáře všechny kultury vytvořily k tomu, aby mohly sledovat cyklus přírody a podle toho fungovat.
ale to vyjadřování se ti moc nepovedlo nebo já jsem blbá, protože to nechápu. to neni, jak kdyby sis skladovala kalendáře na 500 let dopředu. to ty nepotřebuješ. vždyť je to jen způsob měření. prostě vždycky skončí rok a je prostě další a tak dál a dál. vždyť bez tištěnýho kalendáře můžeš normálně fungovat pomocí vlastní hlavy.
Back to top
Mykéna

PostPosted: Sun 6.9.2009 11:25    Post subject: Reply with quote

no jo, já už se radši nebudu pokoušet psát něco z hlavy
Lenore

PostPosted: Mon 7.9.2009 9:39    Post subject: Reply with quote

ježiš, takovejch konců světa už bylo Laughing
nechápu, že to někdo může brát vážně a nějak se tím deptat, stejně nikdy nevíš, jestli tě zítra nesrazí auto, což je teda daleko pravděpodobnější
user007
kytky 5, meta: 6650
kytky 5, meta: 6650

PostPosted: Mon 7.9.2009 10:00    Post subject: Reply with quote

souhlasim s Lenore.
pokud nejakej konec sveta prijde, tak to rozhodne nebude v r. 2012, ma prijit nejaka krize, ci co? ktera uz je beztak tady... je predpovezeno, ze to zacne v Americe, tak o par let se mozna sekli, ale prijde mi, ze to uz zacalo. Razz
Kyo

PostPosted: Mon 7.9.2009 10:06    Post subject: Reply with quote

No, to je přesnej případ.. O pár let se sekli.. Ve skutečnosti, jestli měli předpovědět tu současnou krizi, tak nepředpověděli nic. Jak říkám, když tomu chceš věřit, tak tu předpověd vždycky na něco napasuješ.
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 2 of 4

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum