View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
margax ...
|
Posted: Mon 26.2.2007 11:18 Post subject: Chřipka - 3denní léčba |
|
|
Holky mám brutál chřipku a potřebuju být do středy fit, tak abych zvladla lítat do školy. Teď se sotva hnu, prosím o každý babičkovský i nebabičkovský rady a nápady, jak léčbu efektivně urychlit.
Děkuju moc.
Vždycky jsem nemocna v nejnevhodnější dobu |
|
Back to top |
|
|
violetka kytky 6, meta: 7450
|
Posted: Mon 26.2.2007 11:34 Post subject: |
|
|
chce to asi hodně se prolívat bylinkovýma čajema, cpát do sebe Vitamin C, brát pravidelně léky a do té středy ležet v posteli a potit se. Na rýmu mi vždycky do dvou dnů zabraly tabletky vitamin C+ zinek, dá se to v téhle kombinaci koupit v lékárně asi za 30 kč. Existuje víc druhů, jedny mají úžasnou pomerančovou chuť. |
|
Back to top |
|
|
Koogi can't ask why about love
|
Posted: Mon 26.2.2007 11:40 Post subject: |
|
|
dobrej je coldrex hotren, je v sáčkách, nasype se to do horký vody a pak to vypiješ jako čaj...fakt to zabírá _________________ Look in the mirror and ask your soul if you're alright. Put out the glitter that your soul hides behind.
♥ |
|
Back to top |
|
|
JÁjenJÁ kytky 6, meta: 7450
|
Posted: Mon 26.2.2007 11:44 Post subject: |
|
|
Koogi wrote: | dobrej je coldrex hotren, je v sáčkách, nasype se to do horký vody a pak to vypiješ jako čaj...fakt to zabírá |
jj souhlasím.
Hodně spi a odpočívej_________________ Sebeláska je jediná láska, která trvá navěky
O. Wilde |
|
Back to top |
|
|
Nikky kytky 5, meta: 6650
|
Posted: Mon 26.2.2007 12:02 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Felicity Master
|
Posted: Mon 26.2.2007 12:45 Post subject: |
|
|
Vitamin C, idealni je ten, co se rozpousti postupne, vzit si treba dva za den. Hodne tekutin. A urcite nebyt za komplem, ale lezet a potit se. Na teplotu jsem bral paralen nebo valetol, pak jsem nasadil nurofen. K tomu kapky do nosu na rymu. A jeste jsem se ladoval homeopatiky - Oscilococinum a Stodal (sirup) na kasel. Tenhle patek mi to zaclo fest a dnes uz jsem praceschopnej a jen pokaslavam.
Coldrexy Hot rem a spol. bych nebral, je to jen draha varianta paralenu s nizkym obsahem vitaminu C, nic vic. Radeji primo paralen, cecko a cajovat.
edit: jeste jako prevence a posileni imunity je skvela echinacea |
|
Back to top |
|
|
*Theuska* Out of order
|
Posted: Mon 26.2.2007 14:05 Post subject: |
|
|
Nejlepší, co znám - zázvor . Zrovna teď o víkendu jsem byla strašně nachcípaná, rýma, teplota, bolely mě všechny svaly a klouby v těle .
Udělám si velký hrnek nějakého čaje a do něj nastrouhám pořádnou dávku čerstvého zázvoru + hodně medu + půlka citronu. Tohle vypiju pákrát za den a za chvíli jsem úplně v pohodě. Pila jsem to dva dny a dneska už se cítím úplně normálně . Mě to zabírá víc než prášky. _________________ ***Člověk nikdy nesmí přestat snít.*** |
|
Back to top |
|
|
Felicity Master
|
Posted: Mon 26.2.2007 15:10 Post subject: |
|
|
Zazvor je dobrej. Jeste je fajn udelat si takovej mix - nastrouhat zazvor do rozdrcenyho cesneku, zalit to medem. Udelat si toho hromadu a prubezne to jist. |
|
Back to top |
|
|
margax ...
|
Posted: Wed 28.2.2007 10:10 Post subject: |
|
|
tak jsem stejne vcera musela k dr pac jsem mela horecky 38 a neni to chripka
ale koupila jsem si ten coldrex vcera a musim rict, ze fakt zabira, prestalo me bolet telo. a horecky ustoupily.
to s tím zázvorem někdy zkusím.
ale kombinace s cesnekem to musi bejt teda chutovka |
|
Back to top |
|
|
|