tak ja si taky vyplnim
pečivo: dark rye bread
máslo/pomazánka: moc nejim, ale obcas si dam uplne obycejne organicke novo-zelandske maslo a pritel dela vybornou vajickovou pomazanku, tak te nikdy neodolam a chodim mu ji uzirat
šunka/sýr apod: nejvic v posledni dobe ujizdim na ovcim syru, uzeniny nejim uz snad 25 let (v podstate nikdy jsem je nejedla, jen sunku, kdyz jsem byla maly dite).
ovoce: avokado. bez toho by snad ani nebyl den. a obcas boruvky.
zelenina: brokolice, kvetak, redkvicky, ruzickova kapusta a pak ruzny listi
sladkost: 90% cokolada
nápoj - horký, studený, alko: mineralka San Pelegrino nebo jak se jmenuje (mozna prznim dva nazvy do jednoho
) a pak kava. bez ni by taky asi nebyl den
vegetariánské jídlo: cokoliv z thaiske, vietnamske ci laoske kuchyne. a protoze jsem byla 10 let vegetarian a az na obcasne maso (hlavne ryby a v zime obcas hovezi) v podstate stale jsem, tak cokoliv zeleninoveho. oblibena kombinace je velky pestry salat s avokadem a k tomu cocka nebo mungo fazole nejak dobre uvarene s ruznyma bylinkama, salotkou, jarni cibulkou..
maso(+ryba, kuře): divoka ryba idealne ze Zapadni Australie. Cod, snapper, emperor.. ale mam rada i obycejny sardinky.
příloha: brokolice nebo kvetakova kase nebo vareny zeleny banany a sladkou bramboru teda taky nepohrdnu
oříšky, sušené ovoce: vlasaky, liskove, pistacie, mandle, brasil nuts.. bez orisku by taky nebyl den
jogurty a jiné mléčné výrobky: kokosovej jogurt anebo nejakej plnotucnej organickej z mistni farmy, ale jim je jen vyjimecne. nepatri to do meho pravidelneho jidelnicku.
koření: to by bylo na dlouho. urcite zaklad je himalajska nebo morska sul, bez ni bych neuvarila. a jinak skorice, tymian, koriandr, oregano, bazalka, mate, kajansky pepr, kurkuma,... a cesnek, cibulka.. ale to asi neni koreni
omáčka: thaiske kari
oblíbená národní kuchyně: Laos, Thailand, Vietnam
restaurace: nejaka thaiska
všechno the best of co vás napadne
[/quote]