View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Efendy kytky 3, meta: 1050
Joined: 24 Jan 2007 Posts: 1004 Location: naplavenina v Praze
|
Posted: Wed 13.10.2010 20:08 Post subject: Dominantní partnerka |
|
|
Mám takové dilema. Mám partnerku, co mi občas řekne, že ona chce být dominantní a že jsem taky dominantní (což si nemyslím) a proto že nám to tak neklape.
Pravda je ta, že ji nechci ztratit (protože ji miluji), ale zároveň abych si zachoval určitou hrdost. V podstatě bych rád znal váš názor jak se chovat k dominantní ženě. : ) Obecně platí, že když ženská zjistí, že je pro mě ta jediná a že ji nic nehrozí, tak to není dobré. Tzn. i ve smyslu jak zpívá Smolík, je lepší mít rád míň než ten druhý. V současný době jsem právě v situaci, kdy je to naopak, že mám já rád víc a vlastně o ní dost pečuju (např. jsem se přihlásil na masérský kurz), protože to má ráda(to masírování). Udělám pro ni první poslední, ale už mi někdy přijde, že mě využívá. Zajímal by mě teda názor hlavně těch dominantních, jestli se tady najdou jaké mají představy, jak se k ní má ten druhý chovat, tak aby si ho vážila. Např. jak to máte s kompromisy. A mám obavy, že moc velká péče je kontraproduktivní. |
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Wed 13.10.2010 20:17 Post subject: |
|
|
Něco podobného řešil nedávno Nocturmas. Já myslím, že záleží na tom, jaký je konkrétní člověk. Určitě není pravidlo, že když se chlap chová hezky a udělá první poslední tak toho ta žena začne využívat. A jak to vlastně myslíš dominantní? Jako, že je moc tvrdohlavá nebo ti rozkazuje nebo jak? |
|
Back to top |
|
|
Efendy kytky 3, meta: 1050
Joined: 24 Jan 2007 Posts: 1004 Location: naplavenina v Praze
|
Posted: Wed 13.10.2010 20:42 Post subject: |
|
|
Exilia -
Ano tvrdohlavá je silně a s rozkazováním, ve smyslu, že to musí být podle ní. A když chci něco já, tak to často nejde. Např. situace, že chci jet někam na určité místo třeba do přírody (přitom by se ji tam líbilo), ale protože to nevymyslela ona, tak..a čím víc tlačím, tím hůř..po čase tam třeba jedem, ale... |
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Wed 13.10.2010 20:53 Post subject: |
|
|
No nevím, Efendy, pokud se nedokážete (nebo ona nedokáže) shodnout a udělat kompromisy
A tohle mi připadá, že to z nějakého důvodu dělá schválně-když by se jí na výletě líbilo, ale odmítnout kvůli tomu, že to nenavrhla ona? To je zvláštní |
|
Back to top |
|
|
Ruth A. sort of mental masturbation
|
Posted: Wed 13.10.2010 22:01 Post subject: |
|
|
dominantní není to správné slovo, sobecká snad ano |
|
Back to top |
|
|
Suga kytky 5, meta: 4950
Joined: 08 Jan 2007 Posts: 4897 Location: Kde mám ty fialový kytky?!
|
Posted: Wed 13.10.2010 22:38 Post subject: |
|
|
Souhlasím víceméně s Ruth, tomuhle bych neříkala dominance ale spíš sobeckost a neschopnost se partnerovi oddat, touha žít si pořád jak solista po svém. To, že se někdo chová hnusně není prostě dominance.
Je vidět, že ti to příjemné není a už uvažuješ, jak milovat míň. To je hrozně smutný, vlastně ti ona brání abys miloval úplně... a vážit si tě nebude, dokud snad nepřestane na prvním místě vidět sebe. Spousta lidí s někým chodí protože je to docela fajn (člověk si užije, dostane masáž a když je dostatečně "dominantní", chodí s druhým vždycky jen tam kam sám chce a všechno ostatní ignoruje). Zkus si ale třeba představit s někým takovým žít dlouhodobě. |
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
Nocturmas _____________
|
Posted: Thu 14.10.2010 4:29 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Píše do sněhu, bez použití rukou. |
|
Back to top |
|
|
Hyenečka kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
JÁjenJÁ kytky 6, meta: 7450
|
Posted: Thu 14.10.2010 9:19 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Sebeláska je jediná láska, která trvá navěky
O. Wilde |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Thu 14.10.2010 9:39 Post subject: |
|
|
S tim já teda nesouhlasim. Podle mě to záleží už na tom, jaký k tomu člověku mám primární vztah, bez ohledu na to, co pro mě dělá/nedělá. Přece když někoho miluju, tak ho nebudu využívat, ale budu ráda, že pro mě něco dělá, a naopak se taky budu snažit dělat mu radost.
Aspoň mně to tak nějakých 8 let funguje. Nikdy se mi nestalo, že bych si přítele přestala vážit kvůli tomu, že je na mě hodný, naopak si toho cením.
V tom vztahu jsou přece vždycky dvě strany a problém nastává, když jsou nevyvážený, ne když je někdo obětavej. Ať pro ni klidně dělá první poslední, ale ona by to samý měla dělat pro něj, jinak je něco špatně. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
JÁjenJÁ kytky 6, meta: 7450
|
Posted: Thu 14.10.2010 9:52 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Sebeláska je jediná láska, která trvá navěky
O. Wilde |
|
Back to top |
|
|
Ruth A. sort of mental masturbation
|
Posted: Thu 14.10.2010 9:56 Post subject: |
|
|
Já souhlasím s Lenore, taky si myslím, že je na mě přítel hodný, ale nikdy mě nenapadlo toho zneužívat, to mi přijde absurdní. Taky jsem na něj horná, tak mu to oplácím a ne toho zneužívám |
|
Back to top |
|
|
Lolita konec
|
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Thu 14.10.2010 10:07 Post subject: |
|
|
No já bych to ještě upřesnila tak, že je velkej rozdíl mezi tím, když je někdo hodnej prostě jen tak a když je hodnej "účelově", aby tím něco získal (např. přízeň toho druhýho). Ta druhá varianta je samozřejmě strašná blbost, nefunguje to a vede to právě k tomu zneužívání. A to i podvědomě, prostě to fakt působí jinak. (jak psala JájenJá - udělá cokoliv, aby)
To aby je asi ten rozhodující faktor. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|