View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Felicity Master
|
Posted: Tue 13.2.2007 19:37 Post subject: KAM v Brne |
|
|
Doufam, ze nezakladam duplicitni tema. Inspirovala me Court svym tematem vystavy a tak jsem si rikal, ze by bylo fajn zalozit tema pro brnaky. Takze, vystavy, koncerty, prednasky.. cokoliv vas zaujme a treba se nekdy muzem i spolecne nekde sejit.
Rovnou prispeju dnesnim skvelym zazitkem. Byl jsem na unikatni vystave Saga moravskych Premyslovcu.
http://www.spilberk.cz/index.php?pg=zobraz&co=saga-moravskych-premyslovcu
Mezi vystavenými exponáty dominují archeologické nálezy, které doplňují vzácné listiny, textilie či ukázky architektury. Celkem bylo shromážděno více jak 400 různorodých a pozoruhodných předmětů, které dohromady tvoří tematicky strukturovaný a jasně koncipovaný celek, snažící se postihnout život středověkého člověka ze všech stran a úhlů. Udajne se tyhle exponaty cely rok sestavovaly z ruznych expozic po cele CR, takze prvni a nejspis posledni sance videt vse pohromade.
Vystava konci 18. 2. tak koho to zajima, urcite bezte (jeste upozornim, ze projiti cele vystavy zabere asi 3 hodiny ). |
|
Back to top |
|
|
user_33 kytky 5, meta: 4350
|
Posted: Tue 13.2.2007 19:42 Post subject: |
|
|
Nepojedete nekdo z Prahy na tuhle vystavu? Ja bych jela, ale sama nechci. |
|
Back to top |
|
|
sl.megi kytky 5, meta: 4650
|
Posted: Tue 13.2.2007 20:40 Post subject: |
|
|
Na Přemyslovce jsem měli slíbeno jít od našeho učitele, ale nějak to nedopadlo. Doufám, že na to nezapomněl úplně když to ještě běží. Ráda bych to viděla . _________________ Zmáknu to! |
|
Back to top |
|
|
Meesha :-)
|
Posted: Tue 13.2.2007 22:39 Post subject: |
|
|
Tak Přemyslovce propásnu achich achich |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 14.2.2007 0:39 Post subject: |
|
|
Jinak od 22.2. bude na Špilasu nová výstava krajinomalby, jestli vás to zajímá.
Česká krajinomalba ze sbírek Oblastní galerie v Liberci
Výstava, kterou ze svého sbírkového fondu připravila Oblastní galerie v Liberci, představí návštěvníkům průřez nejzajímavějšími díly české krajinomalby 19. a 20. století a nastíní ve zkratce – s malým exkurzem do 18. století – vývoj krajinářství jako samostatného výtvarného oboru. |
|
Back to top |
|
|
sl.megi kytky 5, meta: 4650
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 14.2.2007 22:52 Post subject: |
|
|
Jo, na mumiích jsem byla a mně se to líbilo, hlavně Trenck a M.Grimm a taky tam byla jedna, co ji pravděpodobně pohřbili za živa, protože je skroucená a má otevřenou pusu. Běž se tam podívat, jestli na to máš žaludek |
|
Back to top |
|
|
kecka kytky 6, meta: 7850
|
Posted: Thu 15.2.2007 8:14 Post subject: |
|
|
Na mumie běž, mě se tam líbilo, mám ráda když na mě trochu dýchne závan smrti z minulosti. |
|
Back to top |
|
|
Felicity Master
|
|
Back to top |
|
|
pecička *Discipline, Drive, Determination*
|
Posted: Thu 15.2.2007 19:58 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Gilthoniel Dancing in the moonlight
|
Posted: Sat 17.2.2007 9:48 Post subject: |
|
|
Já nebyla, byla sem loni a stálo to za starou belu...tys byla? Něco zajímavýho?
Jinak mě zaujal článek v novinách jak vykopali na Špilberku tu studnu a našli tam spoustu věcí(i toho chlápka s celejma botama), byl ste se na to někdo podívat?
A jinak doporučuju G-Studio a hru Habaďůra, jestli si chcete smíchem prodloužit život, je to správná volba.
Jo a zítra je v Melodce(bývalý klub MV) koncert kapely Holly Rollers, kamarád jim dělá manažera:)), nicméně zní poměrně dobře
http://www.myspace.com/HollyRollers_________________ Victim is another name for lover.
Mé srdce děsící se prázdna, vánice
sní o minulosti a o příznivém klima!
Vrak slunce utonul v své krvi, která dýmá.
Ty ve mě zůstáváš jak zlatá monstrance!
(Baudelaire) |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 17.2.2007 11:01 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Gilthoniel Dancing in the moonlight
|
Posted: Sat 17.2.2007 11:08 Post subject: |
|
|
A jaké boty si objevila? Já se na loni dost třásla a pak sem byla dost zklamaná. _________________ Victim is another name for lover.
Mé srdce děsící se prázdna, vánice
sní o minulosti a o příznivém klima!
Vrak slunce utonul v své krvi, která dýmá.
Ty ve mě zůstáváš jak zlatá monstrance!
(Baudelaire) |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 17.2.2007 12:14 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 18.2.2007 19:01 Post subject: |
|
|
Gilthoniel wrote: |
Jinak mě zaujal článek v novinách jak vykopali na Špilberku tu studnu a našli tam spoustu věcí(i toho chlápka s celejma botama), byl ste se na to někdo podívat?
|
Jo, byla, jestli myslíme to samé, tak už je to docela dlouho
Nejvíc zajímavé na tom bylo, že tu mrtvolu našli až v tom "ocásku" té studny, ne na dně, takže se tam ještě zřejmě doplazil a nezabil se při dopadu na dno. Našli tam i různé jiné předměty, kterých se lidi chtěli zbavit (žehličky apod.) divím se, že se jim tam s tím chtělo táhnout, ale tak možná jim tam spadla "omylem" |
|
Back to top |
|
|
|