jé, školní časopis !
to byly zlatý časy, škoda, že už jsou pryč. O tom bych mohla popsat celý monitor
Na nápad vydávat šk. časopis (jmenoval se Perníkova chaloupka, protože říďa se jmenuje Pernický) přišla má spolužačka a vydržel nám jeden celý dlouhý šk. rok
(ne že by nebyla poptávka, jen jaksi zmizel čas, inspirace, i pevná ruka šéfredaktora...poslední číslo jsem nakonec vydala sama, chtěla jsem celou tu dlouhou práci nějak důstojně zakončit a ne jen prostě naráz přestat, protože šéfku to přestalo bavit
)
Ve škole byl časopis velké haló a hotová revoluce, žádné nudné kydy a slohovky, básně "nadějných spisovatelů" , byl to plátek, který se nebál udělat si legraci z učitelů a ti ji, světe div se, přijímaly pozitivně, nejoblíbenější rubrika byly Přeřeky a překecy profesorů
Dále tam byly třeba velmi odlehčeně komentované novinky ze školy, rozhovory s vyučujícími a rubriky typu: 10 důvodů, proč... ; Na hodině v ...; Mikrokosmos.....Asi vám to nic neřekne, ale musím prohlásit, že šéfredaktorka to měla vymyšlené vážně skvěle..
Nejvíc se mi líbilo, že pokrytí redaktorů bylo vyrovnané a rovnoměrné, takže nikdo nemohl namítat: "jé, tam píšou jen samá prťata popř. jen samí maturanti atd..." Žádný čtenář nemohl říct, že by neznal nikoho z redakce. Jo a taky se mi líbily práce grafiček...do každého čísla se vybral jeden člověk, který nakreslil obrázky pro celý časopis, aby to bylo takové sjednocené a každé číslo bylo "žánrově" odlišné, protože ten grafik byl vždycky někdo jiný.
Mojí prací bylo psaní fejetonů. (Např. Jak si pořídit básnické střevo, Jak si ochočit tygra Bengálského, Jak být dobrým studentem...) Na tom jsem se mohla vyřádit
a to jsem také s chutí dělala.
Ještě teď se k těm časopisům ráda vracím a i když znám jejich obsah skoro nazpamět, vždycky se u toho nařehtám jak blázen.
Pardon za tak rozvláčný a superlativy oplývající text, nějak jsem se úplně zasnila
a to jsem se ještě nezmínila o jednom docela slušném "průšvihu", který se jednou v souvislosti s jedném článkem vyskytl...hotl né všichni profesoři jsou nevztahovační a neurážliví a nekonfliktní