|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
melly :-)
|
Posted: Thu 9.8.2007 9:53 Post subject: Kolonoskopia :( |
|
|
Zda sa, ze po prazdninach sa tomu nevyhnem.
Precitala som si na nete, ze za 2000 sa da dokupit anestezia ku tomu. Nejaka kratka, ze clovek o sebe nevie a potom 15 minut "dospi". Isli by ste do toho radsej s anesteziou?
Ak to niekto absolvoval, neviete mi poradit ako zvladnut tu pripravu? Ja sa docela bojim, ze sa po hodine zlozim...
_________________ www.melly.sk
Nejaké moje články o pozitívnom myslení, osobnostnom rozvoji, rozhovory so zaujímavými ľuďmi apod. V minulosti mi téma pozitívneho myslenia dosť pomohla. Mojím snom je, aby sa o tom dozvedelo čo najviac ľudí, možno to pomôže niekomu ďalšiemu alebo sa aspoň usmeje a jeho život bude o kúsok lepší... Ak poznáte niekoho, koho to zaujíma alebo by mu to mohlo pomôcť, budem rada ak ma odporučíte
www.facebook.com/pekne.citanie |
|
Back to top |
|
|
Nikky kytky 5, meta: 6650
|
Posted: Thu 9.8.2007 9:57 Post subject: |
|
|
..
Last edited by Nikky on Wed 21.5.2008 9:14; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
lucyynka kytky 5, meta: 4350
|
Posted: Thu 9.8.2007 10:01 Post subject: |
|
|
Já si myslím, že je to hodně individuální. Co jsem se setkala s lidma po zákroku, každý to prožíval jinak. Pro někoho to byl pouze nepříjemný pocit, někdo bolestí nemohl vydržet... Myslím, že záleží na citlivosti střev, je rozdíl, pokud jsou zdravá nebo je tam nějaký zánět, polypy, atd. |
|
Back to top |
|
|
Berus kytky 3, meta: 1750
|
Posted: Thu 9.8.2007 10:04 Post subject: |
|
|
Nevím, jak u vás, ale já jsem byla vždycky standardně uspaná (byla jsem na kolono asi 5x). Je to příjemnější jak pro pacienta, tak i pro doktora, ale dá se to rozhodně přežít i bez anestezie. Trvá to tak 20minut a není to, že bys umírala bolestí. Jen máš pocit jako plného a nafouklého bříška. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 9.8.2007 10:04 Post subject: |
|
|
..
|
|
Back to top |
|
|
Suny ..........................
|
Posted: Thu 9.8.2007 10:07 Post subject: |
|
|
já s tím zkušenosti naštěstí nemám a ani po nich popravdě netoužím, ale byla na tom spolužačka a říkala mi, že cévkování bylo daleko horší. _________________
If you want to make God laugh, tell him about your plans.
-Woody Allen- |
|
Back to top |
|
|
Korunka kytky 2, meta: 700
|
Posted: Thu 9.8.2007 10:23 Post subject: |
|
|
Já na tom byla a když jsem vylezla,tak jsem řekla,že už nikdy...ale pak mi dělal gastroskopii a změnila jsem názor-ta je asi tak tisíckrát horší...Já ležela v nemocnici jen na kapačkách,takže mě vyprazdňovat nemuseli.Přivezli mě tam a šup kameru na hadici dovnitř-nejdřív jen nepříjemný pocit a pak jsem myslela,že vyskočim z kůže,to se nedalo...museli mi dát do žíly oblbováka.Ten způsobil,že si pak pamatuju už jen to,jak si oblékám kalhotky a to jsem se ani neuměla trefit do nohavičky a to je vše...jinak fakt si po tý oblbovačce nic nepamatuju...Ale každopádně si taky myslim,že když tam nci mít nebudeš,tak to bud jen nepříjemné-já to měla horší,takže to bolelo nehorázně.
Jinak oblbovačku ti tam dají zadarmo,tu si nemusíš kupovat.
Last edited by Korunka on Thu 9.8.2007 10:26; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 9.8.2007 10:26 Post subject: |
|
|
..
|
|
Back to top |
|
|
Korunka kytky 2, meta: 700
|
Posted: Thu 9.8.2007 10:28 Post subject: |
|
|
Jj,takhle jsem to myslela-když máš střeva v pohodě,tak to nebolí...ale to zjistíš až když se v tobě hrabou,no...
Jo a jinak člověk je při tom vzhůru,ale jakoby nevnímá,takže anestezie to není přímo. |
|
Back to top |
|
|
Suny ..........................
|
Posted: Thu 9.8.2007 10:31 Post subject: |
|
|
melly, kdyžtak si můžeš přečíst tady nějaké názory a zkušenosti
http://diskuse.doktorka.cz/kolonoskopie/_________________
If you want to make God laugh, tell him about your plans.
-Woody Allen- |
|
Back to top |
|
|
melly :-)
|
Posted: Thu 9.8.2007 10:49 Post subject: |
|
|
dakujem za nazory. ja som mala problemy uz davnejsie, kedy mi navrhovali kolonoskopiu, len potom to ustalo, tak som tam ist nemusela. Len teraz mam problemy znovu, sice trochu ine, boli ma ked idem na wc a mam pocit ako keby tam tomu nieco vadilo a obcas ma bolieva v podbrusku. Myslim, ze som tam mala ist uz minule. Takze zas pojdem za lekarom, ked sa vratim z dovolenky.
U nas tu oblbovacku poistovna nepreplaca, takze ju nikomu nedavaju a mamina tam plakala od bolesti, takze mam z toho strasnu hrozu. To vyprazdnovanie je vraj tiez hrozne, ale asi neni sposob ako sa tomu vyhnut. Ja sa docela bojim, ze odpadnem alebo tak, lebo ked ma niekedy napriklad 4 krat prezenie, uz mam pocit na odpadnutie. A toto vraj trva 4-5 hodin v kuse na wc. _________________ www.melly.sk
Nejaké moje články o pozitívnom myslení, osobnostnom rozvoji, rozhovory so zaujímavými ľuďmi apod. V minulosti mi téma pozitívneho myslenia dosť pomohla. Mojím snom je, aby sa o tom dozvedelo čo najviac ľudí, možno to pomôže niekomu ďalšiemu alebo sa aspoň usmeje a jeho život bude o kúsok lepší... Ak poznáte niekoho, koho to zaujíma alebo by mu to mohlo pomôcť, budem rada ak ma odporučíte
www.facebook.com/pekne.citanie |
|
Back to top |
|
|
Suga kytky 5, meta: 4950
Joined: 08 Jan 2007 Posts: 4897 Location: Kde mám ty fialový kytky?!
|
Posted: Thu 9.8.2007 11:04 Post subject: |
|
|
Nepříjemný zákrok, držím palce, ale spousta lidí tím už prošla, vydržet se to jistě dá.
Já mám šílenej strach že mě na to jednou pošlou. A část ve které selžu je právě onen den před. Mám slabej žaludek a tuším, že budu zvracet už první lok máma to měla, já viděla co to je za hnus... taková vápnitá voda nebo co a to nevim co se pak děje když to člověk není schopnej pít... protože toho musí vypít x litrů myslim podobně vápnitý sem měla jednou rozpustný atb k pití a taky sem to zvracela |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 9.8.2007 11:15 Post subject: |
|
|
..
Last edited by Nikky on Wed 21.5.2008 9:13; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Berus kytky 3, meta: 1750
|
Posted: Thu 9.8.2007 11:19 Post subject: |
|
|
Jednou mi dali projímadlo, které mělo konzistenci jako med a bylo strašně sladké - Melly, zkus se na něj zeptat. Název už si bohužel nepamatuju. Mělo to výhodu, že se celá lahvička roztoku vypila najednou (asi 300ml) a nezvedal se z toho žaludek, protože to dobře chutnalo. |
|
Back to top |
|
|
Suga kytky 5, meta: 4950
Joined: 08 Jan 2007 Posts: 4897 Location: Kde mám ty fialový kytky?!
|
Posted: Thu 9.8.2007 11:25 Post subject: |
|
|
Berus... wau, že by možné vysvobození pro žaludkochudáky?
Já měla problém vypít dva litry obyč. pití před rentgenem celýho tělo, natož nějakej roztok blé. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Zdraví |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3 ... 28, 29, 30 Next
|
Page 1 of 30
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|