|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Pecičko! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
che kytky 6, meta: 9850
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 9764
|
|
Back to top |
|
|
Danny .
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 7052
|
Posted: Mon 7.10.2013 5:55 Post subject: |
|
|
gigli wrote: | nic, no. příště se rozvášnim třeba o srí lance. |
jooo! _________________ Tak mě aspoň hlaď nebo vem si lať
a řádně mě zmlať, tak ať. |
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 14083
|
Posted: Mon 7.10.2013 14:32 Post subject: |
|
|
dannny, ale to ty taky musíš něco napsat. jídelních zážitků máš určitě víc. já tam žila hlavně na rice & curry a nudlích. ale teda zrovna ty nudle se zeleninou a případně krevetama byly moje hodně oblíbený. s masem už tak ne. to jim tam moc nešlo. jak to tam moc nevaří, tak je občas nebezpečný si ho tam dát. jsme tam jednou měli smaženou rejži a vyndavali z toho fakt divný části kuřete. jak nějaký pařáty či co.
no, ještě se rozepíšu. |
|
Back to top |
|
|
cloo kytky 5, meta: 5850
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 5784
|
Posted: Mon 14.10.2013 18:53 Post subject: |
|
|
Z anglicke kuchyne mam strasne rada Shepherd's pie.
Ted o vikendu jsem ochutnala francouzskou cibulacku a ta mi neprisla nijak jina nez ta ceska.
Co jsem si zamilovala je balijske jidlo...nasi goreng (smazena ryze) a mie goreng (smazene nudle). To bych mohla jist porad.
Gigli mi pripomnela kureci paratky, ktere jsme videli v obrazkovem jidelnim listku na Jave. Ty me teda vubec nelakaly. _________________ * G O O D * V I B E S * O N L Y * |
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 14083
|
Posted: Tue 15.10.2013 12:31 Post subject: |
|
|
francouzská cibulačka mi zrovna přišla výborná a u nás jsem takovou nikdy neměla. taková hrozně hustá, že se to ani nedalo sníst všechno. cibulačku zrovna budu dělat večer, ale popravdě vůbec nemám představu jak udělat přesně tuhle.
jinak z francouzský kuchyně ještě myslim na výborný úplně tenoučký palačinky. ještě bylo vtipný, že v tý miniaturní creperii obsluhovala zrovna češka.
jinak mě ještě napadlo ohledně těch asijských zemí, měli jste taky takový "problémy" s objednávkou v restauraci? i když předpokládám, že ne. ve chvíli, kdy jsme šli na srí lance do restaurace ve dvou tak to šlo, ale jak nás tam bylo osm, tak nám nikdy nepřinesli to, co jsme si objednali. buď na něco zapomněli, něco přinesli úplně jinýho a za chvíli si pro to zase přišli, že to patřilo jinýmu stolu, což už byl trochu problém, když to někdo ze zoufalého hladu začal už konzumovat... pak už jsme při objednávce začali tipovat, kolik toho zase poserou a kdo se nedočká toho, co si objednal. |
|
Back to top |
|
|
Seventh Sister 11
Joined: 09 Sep 2007 Posts: 26446
|
|
Back to top |
|
|
cloo kytky 5, meta: 5850
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 5784
|
Posted: Tue 15.10.2013 19:12 Post subject: |
|
|
gigli wrote: | francouzská cibulačka mi zrovna přišla výborná a u nás jsem takovou nikdy neměla. taková hrozně hustá, že se to ani nedalo sníst všechno. cibulačku zrovna budu dělat večer, ale popravdě vůbec nemám představu jak udělat přesně tuhle. |
Gigli, aha, tak ta moje polevka byla "ridka vodova" s hromadou cibule a nahore plaval opeceny toustovy chleb se syrem. Takze asi neni cibulacka jako cibulacka, stejne jako u nas._________________ * G O O D * V I B E S * O N L Y * |
|
Back to top |
|
|
Bruillard ....
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 1996
|
|
Back to top |
|
|
mamba Alexithymia
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 14844
|
Posted: Tue 22.10.2013 19:39 Post subject: |
|
|
Bru, jeste jeste
mas zajimave zazitky. |
|
Back to top |
|
|
Danny .
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 7052
|
Posted: Tue 22.10.2013 20:47 Post subject: |
|
|
Bruillard wrote: | Jo a super je taky šťáva z cukrové třtiny, kterou ve Vietnamu odšťavňují v každém zaflusaném koutku na takových špinavých lisech. |
To zboznuju s ledem a limetkou asi to nejlepsi ze vsech stav a dzusu, co jsem v Asii pila._________________ Tak mě aspoň hlaď nebo vem si lať
a řádně mě zmlať, tak ať. |
|
Back to top |
|
|
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 12596 Location: Ostrava/Brno
|
|
Back to top |
|
|
synapse
Joined: 16 Jan 2007 Posts: 2695 Location: země Pána Koblih a jeho tupých voličů
|
Posted: Wed 23.10.2013 18:04 Post subject: |
|
|
gigli wrote: |
jinak teda placičky ze sobí krve jsou opravdu hodně hodně exotický, ale úplně mě to neláká ochutnávat.
a klidně házejte i fotky. třeba soví krev nebo hořící vánoční desert bych viděla ráda. |
Tak tady palačinky ze sobí krve: těsto, smažení na pánvi i výsledný produkt na talíří. A není to připálené, to je opravdu barva, kterou to má mít To je jistá výhoda...když se to připálí, tak se to nepozná
A když jsem u těch fotek, mám tu ještě finské vánoční menu (naložila jsem si od všeho trochu, abych ochutnala vše), většinu z toho jsem opět vyráběla sama, tak jako ty černé palačinky výše.
Spodní část zprava doleva: nákyp z losích jater, brukvový nákyp, bramborový nákyp (v podstatě bramborová kaše), mrkvový nákyp, pečená šunka, vařená brambora, nahoře směs salátů: bramborový (ale ne jak ten náš český, spíš jak vlašák), italský, lesní, rosolli (=hrášek, mrkev, červená řepa a na to sladká šlehačka ) a zeleninový s ananasem. K tomu na pití mléko, jako ostatně každý den (ne, žádné střevní potíže z toho nebyly ). Ještě chyběl syrový losos.
_________________ MIAOW! |
|
Back to top |
|
|
Bruillard ....
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 1996
|
|
Back to top |
|
|
Bruillard ....
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 1996
|
Posted: Wed 23.10.2013 19:23 Post subject: |
|
|
synapse: a co se dává ještě jiného než sobí krev do těch palačinek? A jak to chutná? |
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 14083
|
Posted: Wed 23.10.2013 19:47 Post subject: |
|
|
synapse, tak placičky jsou vyloženě lákavý. to druhý už vypadá o poznání lépe. to bych i ochutnala.
bru, díky za fotky. a máš osvědčený recepty na ty vietnamský speciality? klidně by ses mohla podělit.
jsem se akorát koukala a ze srí lanky ani moc nemám jídelní fotky.
tak jen tak ještě pár místních věcí, co jsme tam jedli.
rice & curry - to je asi vcelku typická věc, co stejně chutná všude úplně jinak. v restauracích nám to dali normálně naservírované po evropsku, v klasických bistrech to jsou prostě misky s jídlem, ze kterých si každý na talíř nabere, co chce, a až dohoduje, posouvá se to na stůl další partě, takže v podstatě jíte jídlo, který už někdo na stole měl, což by se geike asi úplně nelíbilo. ale zas se platí jen to, co se sní. kromě rýže a kari omáčky s nějakým masem tam je milion různých dalších věcí, zelenina na různé způsoby (ne teda čerstvá, saláty tam zrovna nefrčí), dhál a hlavně teda nejlepší dvě věci smažené placky papadam a sambol (takový dip z kokosu a chili).
další věc, která mi strašně chutnala, bylo kottu bohužel tam to teda dost záleží na přípravě. v jedný restauraci si to dal přítel, já to ochutnala a strašně jsem se těšila, až si to dám taky. bohužel v tý jiný restauraci už to tak dobrý nebylo.
hopper - to byla taky vcelku zajímavá věc, ale zas bych to jíst furt nemusela. pan řidič, který nás vezl na letiště a ochutnali jsme to s ním, nám říkal, že se to jí hlavně k večeři jako lehký jídlo. je to placka z rýžový mouky a kokosovýho mlíka. máčí se to třeba do kari omáčky nebo něčeho. jako zlepšovák se na to ještě dává vejce (volský oko), ale to mi přišlo na jídlo tak nějak nepraktický.
ed. bru, já taky na každý dovolený jim a vymejšlim, co se tam ještě dá jíst. a popravdě to dělám i na obyčejných výletech. v neděli jsme byly na výletě a většinu času jsme nakonec strávili jídlem. a teď mi kamarádka z usa, co za měsíc přijede na návštěvu, psala, co mi má přívézt, a napadlo mě zase jenom jídlo. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Jídlo |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5 Next
|
Page 2 of 5
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|