|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Pecičko! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Willow The mean one.
Joined: 26 Sep 2007 Posts: 6734
|
Posted: Tue 7.6.2011 15:28 Post subject: |
|
|
tak maso je v mrazáku, bio hovězí zadní na tataráček _________________ In the tide of hate
Throw down the counterweight
Tear up that flag and say
You’re worthy of more |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 29884
|
Posted: Tue 7.6.2011 15:41 Post subject: |
|
|
ty jo, jsem nad tím přemýšlela, že to už bych se bála si dělat doma tatarák a tuplem z bio masa
a to jsem extrémně nebojácná a "nehygienická" a bakterie považuju za svoje kámoše _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Willow The mean one.
Joined: 26 Sep 2007 Posts: 6734
|
Posted: Tue 7.6.2011 15:43 Post subject: |
|
|
proč? je minimálně 48 hodin přemražený a doma aspoň vím, že to umelu a hned sním a nikde to nestojí. _________________ In the tide of hate
Throw down the counterweight
Tear up that flag and say
You’re worthy of more |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 29884
|
Posted: Tue 7.6.2011 15:45 Post subject: |
|
|
nevim, prostě to je můj strašák
já teda tatarák nijak extra nežeru, ale jsem schopná si ho dát jen v hodně dobrý restauraci, jinak se bojim _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 12596 Location: Ostrava/Brno
|
Posted: Tue 7.6.2011 15:54 Post subject: |
|
|
je fakt ze ja treba domacimu masu taky moc neverim...nam vzdycky vozi deda ze zabijacky, ale jednou jsem se ho ptala, jestli kdyz je domaci zabijacka, jestli se to maso treba pak testuje na neco (protoze jsem tusim nekde neco cetla o tom, ze i domaci zabijacky musi byt nejak kontrolovane veterinou, ale vubec nevim jestli je to pravda nebo ne) - a deda rikal, ze veterinar urcite tam u nich nedela nic a nijak se toho nezucastnuje. nevim jak je to na jatkach a nedelam si iluze, ale treba jednou v restauraci se nam kuchar omlouval, ze nema hovezi licka, protoze je tezky je sehnat kvuli tomu, ze ty hlavy se prave vozi na testy na ruzne choroby. mam nejaky takovy blok, ze sice pokud je to prumyslove vyrabene, asi to nebude tak prirodni a zdrave a kravicka asi nebyla cely zivot uplne happy, ale aspon musi dodrzovat nejake standardy hygieny.
nemate o tom nekdo nejake zarucenejsi informace? |
|
Back to top |
|
|
alishka kytky 7, meta: 12150
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 11962
|
Posted: Tue 7.6.2011 15:58 Post subject: |
|
|
tak co vim, moje znama veterinarka delala mimo jine i na jatkach kontrolu.. ze jezdila a kontrolovala maso. tak se to snad kontroluje.. _________________ Albert Einstein:
Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. u té první si tím však nejsem tak jist |
|
Back to top |
|
|
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 12596 Location: Ostrava/Brno
|
Posted: Tue 7.6.2011 16:00 Post subject: |
|
|
jakoze jezdila na domaci zabijacky kontrolovat? na jatkach se to kontroluje urcite, spis me zajima, jestli kdyz si stryc porazi kravu co ma breberky, prijde se na to, ze ma breberky, nebo to v gulasi snime |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 29884
|
Posted: Tue 7.6.2011 16:01 Post subject: |
|
|
tak jako co, v guláši bych to snědla s klidem... v tom tataráku už moc ne _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 12596 Location: Ostrava/Brno
|
Posted: Tue 7.6.2011 16:08 Post subject: |
|
|
mno...
Základní hygienická pravidla se podle něj musí dodržovat i u domácích zabijaček. „Nejdříve se musí ověřit, jestli zvíře není nemocné. Sice takové maso člověka příliš neohrozí, ale na zdraví mu rozhodně nepřidá,“ varoval ředitel Českého svazu zpracovatelů masa Jan Katina. Dodal, že většina lidí tuto kontrolu často a záměrně zanedbává. „Spoléhají se na to, že tepelná úprava zničí všechno špatné,“ podotkl ředitel.
jako jo, neumrem z toho samozrejme =) ale nemam z toho dvakrat dobry pocit, syrove bych to nesnedla uz tim tuplem. dodneska si pamatuju velmi barvite popisy naseho ucitele biologie na gymplu, kdyz jsme brali parazity, nejake svalovce ci vlasovce nebo neco, to jsem si rikala, ze maso uz snad v zivote nebudu jist, pro jistotu |
|
Back to top |
|
|
Willow The mean one.
Joined: 26 Sep 2007 Posts: 6734
|
Posted: Tue 7.6.2011 18:50 Post subject: |
|
|
ale tak biomaso a domácí maso, to je přeci rozdíl, ne? biomaso podléhá hygienickým normám a testování stejně jako konvenční
viz
Biomaso z těchto zvířat putuje na blízká jatka v Lipové u Velkého Šenova, je testováno na výskyt BSE a po zabalení zchlazení, zmrazení, nebo i po přípravě polotovarů, se dodává do obchodních řetězců a prodejen zdravé výživy jako certifikované biomaso.
nebo
http://www.bio-info.cz/zpravy/biofarma-sasov-otevrela-vlastni-biojatka_________________ In the tide of hate
Throw down the counterweight
Tear up that flag and say
You’re worthy of more |
|
Back to top |
|
|
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 12596 Location: Ostrava/Brno
|
Posted: Tue 7.6.2011 19:22 Post subject: |
|
|
jj jasne, ja jsem to myslela jen na to domaci maso, protoze jsem nad tim uz premyslela driv tak jsem se zeptala, i kdyz se to netyka hromadne vyroby biomasa =) pokud se to bio zpracovava normalne na jatkach tak to musi byt v poradku. |
|
Back to top |
|
|
sun Topic kytky 7, meta: 14150
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 13939
|
Posted: Wed 8.6.2011 18:38 Post subject: |
|
|
vela vela ovocia, zeleninu
jogurty, Activie, ciste ovsene vlocky
hovadzie mlete na burritos, placky, biele grecke jogurty
magnesia 2x6 flias
caj Alnatura, kuskus Alnatura
tuniaky, sunka, spaldove bagety |
|
Back to top |
|
|
Ivanka Quo vadis?
Joined: 03 Feb 2008 Posts: 2927
|
Posted: Wed 8.6.2011 19:26 Post subject: |
|
|
Willow wrote: | ale tak biomaso a domácí maso, to je přeci rozdíl, ne? biomaso podléhá hygienickým normám a testování stejně jako konvenční
viz
Biomaso z těchto zvířat putuje na blízká jatka v Lipové u Velkého Šenova, je testováno na výskyt BSE a po zabalení zchlazení, zmrazení, nebo i po přípravě polotovarů, se dodává do obchodních řetězců a prodejen zdravé výživy jako certifikované biomaso.
nebo
http://www.bio-info.cz/zpravy/biofarma-sasov-otevrela-vlastni-biojatka |
A co třeba svalovec? (to je jedna z mrch, která mi utkvěla v paměti z výuky biologie)_________________ „Můžeš mě odkopávat, křičet na mě a stejně je mi jasné, že ti chybím.“ |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 29884
|
Posted: Wed 8.6.2011 19:32 Post subject: |
|
|
tak radši nebudeme šířit paniku
oni u nás ty paraziti nejsou moc rozšířený, ale zrovna se toho nějak iracionálně bojim
taky jsem si dneska vyfotila hezký nákup, jenom jsem zapomněla na radicchio, tak mi to kazí barevnou kompozici
_________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Leňula Feet planted firmly in the sky
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 18389
|
Posted: Wed 8.6.2011 19:34 Post subject: |
|
|
lenore - to je z te farmy bedynka? to vypada velmi jedle! _________________ I will kill you so hard you will die to death!
“We don’t need a list of rights and wrongs, tables of dos and don’ts: we need books, time, and silence. Thou shalt not is soon forgotten, but Once upon a time lasts forever.” |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Jídlo |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Next
|
Page 6 of 10
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|