|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
lucyynka kytky 5, meta: 4350
|
Posted: Thu 16.12.2010 16:56 Post subject: Děkujeme, odcházíme |
|
|
Jaký máte názor na současné dění ve zdravotnictví, konkrétně na kampaň Děkujeme, odcházíme? Myslíte si, že požadavky lékařů jsou oprávněné a že opravdu dojde k masovému odchodu lékařů do zahraničí? Bojíte se, že se pak sníží kvalita zdravotní péče? Nebo vláda nakonec couvne a dojde ke splnění jejich požadavků?
Jde o skutečnou hrozbu, nebo jen o hru "kdo z koho"?
Sympatizujete s lékaři, nebo jste proti? |
|
Back to top |
|
|
che kytky 6, meta: 10250
|
Posted: Thu 16.12.2010 17:02 Post subject: |
|
|
To že lékaři odcházejí pracovat do zahraničí kde jsou lépe oceněni je normální projev a poukazovat na to mi připadá daleko smysluplnější než stávky. Jak to se zdravotnitcvím dopadne nevím, ale doufám že se vládě podaří vymyslet a prosadit nějakou rozumnou reformu která stav věci zlepší. |
|
Back to top |
|
|
Kačenka &
|
Posted: Thu 16.12.2010 17:11 Post subject: |
|
|
Myslím že je to jen mediální kampaň, rozhodně to není "teď jsme si všichni uvědomili že máme málo peněz, přidejte nám nebo utečeme". Doktoři, které znám osobně si nestěžují a finančně jsou za vodou, tak je to asi i o tom, jak si to kdo udělá, tak to má. Nikdo nikoho nenutí být doktor... Ale vím o tom vlastně hovno. |
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Thu 16.12.2010 18:38 Post subject: |
|
|
Jsem celkem zvedava jaky mi za pul roku nabidnou v nemocnici plat _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane. |
|
Back to top |
|
|
Seventh Sister 11
|
Posted: Thu 16.12.2010 18:58 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ .
Mike? |
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Thu 16.12.2010 21:17 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
evianek kytky 7, meta: 11650
|
Posted: Fri 17.12.2010 12:45 Post subject: |
|
|
no mě by zajímalo jak to bude s tím stop stavem rozšiřování sítě zdrav. pojišťoven, to je velmi ambiciózní myšlenka...ale tam by to zkrouhnout fakt šlo ten rozpočet..a přesunout do mzdové oblasti |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 18.12.2010 16:40 Post subject: |
|
|
Já teda nikdy neviděla "chudýho" doktora, to jen tak na okraj. I přesto jsem ale pro, aby se jim platy zvýšily, obzvlášť těm mladejm, začínajícím. Ale tenhle způsob, jak se toho snaží za každou cenu dosáhnout, není podle mě zrovna vhodnej.
Stejně tak jako smutný, mi to na jednu stranu přijde i směšný, protože opravdu nevěřím, že starší lékař, kterej tady má dům, děti, manželku,.. je schopnej všechno zahodit a "jít za lepším". U těch mladších tomu i věřím, ale ten zbytek?
Myslím si, že si ani neuvědomujou, jakej je to risk. Jsou přesvědčeni, že jim to vyjde (což si myslím i já a všechno tomu nasvědčuje) a 1. března, kdy nepřijdou do práce, je všichni budou prosit, aby se vrátili. Ale je tu i možnost, že v některejch nemocnicích týhle situace využijou k tomu, aby je zavřeli.
Co mi na tom ale vadí nejvíc, že nemocnice, který si chtějí svoji "funkčnost" zachovat, se snaží hledat peníze na platy všude možně, a to i na úkor ostatních zaměstnanců nemocnic... |
|
Back to top |
|
|
evianek kytky 7, meta: 11650
|
Posted: Sat 18.12.2010 17:45 Post subject: |
|
|
však ono se jedná o lidi co nejsou zatížení hypoškou, dětma a dalšíma závazkama.... |
|
Back to top |
|
|
rohypnol--ka kytky 3, meta: 1650
|
Posted: Sat 8.1.2011 19:45 Post subject: |
|
|
No mě přijde, že oni jen tak vyhrožují, že ve skutečnosti odejít nechcou no... Je to jen takové BUBUBU Ale na druhou stranu vyšší platy si zaslouží, protože studují 6 let a není to žádná sranda, studium je dost nákladné a navíc musí dělat o prázdninách zadarmo praxi... Tak si pak doktoři zaslouží slušné peníze a i ti začínající i když ještě nemají tolik praxe a zkušeností. A stejně tak sestřičky, ty se nadřou ještě víc jak doktoři a dělají za nic... Z vyprávění vím, že doktor si při noční sedí v ordinaci a sestřička se nalítá....Ono celkově je to u nás bordel v tomhle, i učitelé jsou pěkně odírání a hlavně ti vyskoškolští....a ti co nastupují.... Teď jsem měla diskuzi s kamarádkou (já možná jako budoucí učitelka a ona dcera učitelky). No a ona se rozčilovala, že se slibují vyšší platy nastupujícím učitelům, aby natáhli chlapy do školství a že ti s praxí na tom budou biti... ale na druhou stranu můj argument byl, že teda kdo si zaslouží víc peněz? Přeučená ruštinářka co teď učí španělštinu a nikdy ve španělsku pořádně snad ani nebyla nebo dejme tomu někdo jako já, po Erasmu, s dvouletou praxí z jazykovky.... Podle mě je chyba, že se u nás vše hodnotí dle tabulek a jak doktoři, zdravotní sestřičky i učitelé by měli být hodnceni individuálně, což je samozřejmě asi utopie, ale bylo by to ideální... _________________ Sebelítost v nešťastné lásce ja úžasná, fantastický pocit. Jen v tom člověk nesmí zůstat dlouho, to pak sám sebe ničí. |
|
Back to top |
|
|
Nocturmas _____________
|
Posted: Sat 8.1.2011 20:08 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Píše do sněhu, bez použití rukou. |
|
Back to top |
|
|
Ruth A. sort of mental masturbation
|
Posted: Tue 11.1.2011 11:02 Post subject: |
|
|
jj, souhlasím s Nocturmasem
taky český president nemá stejný plat jako německý kancléř, český profesor biologie nemá plat jako francouzský biolog atp. |
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Fri 28.1.2011 14:47 Post subject: |
|
|
http://www.novinky.cz/domaci/223639-heger-nasel-dve-miliardy-na-zvyseni-platu-lekari-ale-chteji-zpet-vsichni.html
Já na to nemám vyhraněný názor, lékaře chápu, ale tohle se mi nelíbí: "Ne všichni však dostanou šanci vrátit se na své původní místo, což se lékařům nelíbí. Právě to se ještě může stát dalším jablkem sváru. Engel byl se vstřícným krokem ministerstva spokojen, ale požaduje ještě garance, aby všichni protestující lékaři měli zajištěn návrat na svou pozici."
Ti, kteří tu výpověď už dali si to měli opravdu rozmyslet, v jiné práci vám taky neslíbí, že vás přijmou zpět, když jste podali výpověď |
|
Back to top |
|
|
Byzzy kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Fri 28.1.2011 14:54 Post subject: |
|
|
Exi - taky jsem nad tím kroutila hlavou. Když si vymyslím jako formu protestu podání výpovědi, tak musím holt počítat s tím, že neklapne. Vydírat odchodem je ok, ale že se nedostanu zpět na své místo ok není? To bych chtěla vidět, co by mi na to řekl můj zaměstnavatel - by se mi vysmál! |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 28.1.2011 15:14 Post subject: |
|
|
Já zezačátku s touto akcí celkem sympatizovala, ovšem do jakýho extrému se to dostalo, je hrůza A dnešní výrok Engela o tom, jak požaduje garance za to, aby všichni dostali místo zpět.. to snad nemyslel vážně?
Korunou toho všeho je diskuze na FB. Do 1. března napřijímat do nemocnic co nejvíc lidí, ať vláda vidí a vykoupe se v tom, palce nahoru za kolaps neonatologie, sprostý urážky směřující na ministra, největší sranda dne - vtipy o polních nemocnicích a bezradnosti pacientů |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Next
|
Page 1 of 8
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|