|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Kyo kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Fri 22.10.2010 17:02 Post subject: elektronické čtečky knih |
|
|
používá to tu někdo? docela by se mi to možná líbilo ale nic o tom nevím, ani to jak je to s dostupností českých knih, to asi nebude žádná sláva zatím ? _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
Ruth A. sort of mental masturbation
|
Posted: Fri 22.10.2010 17:56 Post subject: |
|
|
a elektronické knihy asi nebudou zadarmo... |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 22.10.2010 18:17 Post subject: |
|
|
tak zadarmo nejsou.. ale tak programy taky ne a v životě jsem za žádný neplatil.. _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
Ruth A. sort of mental masturbation
|
Posted: Fri 22.10.2010 18:20 Post subject: |
|
|
Hm, já jsem zrovna ten., co hrozně nerad porušuje autorská práva, nikdy jsem snad žádné neporušila a u klížek už tuplem ne. |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Fri 22.10.2010 18:22 Post subject: |
|
|
Nechápu, co je to za připomínku, tištěný knihy snad taky nejsou zadarmo
A máš na mysli hardwarový čtečky, nebo jen software? Já mám Kindle, což je věc od Amazonu, ale ted jen softwarovou verzi na PC. Daj se na to levně stáhnout knihy z Amazonu, který by jinak přišly dost draho. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 22.10.2010 18:45 Post subject: |
|
|
tak právě ten hw Kindle mě zaujal.. stojí asi 3tisíce.. co jsem se dočetl, dají se do toho zkonvertovat různé typy souborů přes nějaký ten kindle mail a na českym netu jsem našel.. no možná ne tisíce ale asi stovky různých českých knih, takže to by problém být nemusel. Asi bude fajn, že to váží jen 200g, takže by odpadlo převalování v posteli s půltunovejma knížkama, na nabití to má vydržet asi tři týdny.. jestli tím někdo má zkušenosti.. _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Fri 22.10.2010 18:51 Post subject: |
|
|
co jsem se docetla na twitteru, tak jsou z toho lidi nadseni, ze je kindle fakt super mit prebytecny penize, tak do toho jdu mozna taky _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Fri 22.10.2010 19:02 Post subject: |
|
|
no já mám teda jen ty knihy z Amazonu ve speciálním formátu pro Kindle, což = naskenovaný knihy prohnaný nějakým OCR bez korektury... takže bohužel kvalita nic moc A ještě mi to přijde úplně debilní na ovládání, zlatý pdfko.
Ale tu elektronickou věc nemůžu posoudit, třeba je dobrá. Já bych to ale asi nevyužila, rozhodně ne místo tištěných knih, protože těm se nic nevyrovná _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 22.10.2010 20:01 Post subject: |
|
|
já si to asi budu přát k vánocům.. docela mě to láká.. díky tomu si do toho můžu nahrát spousta knih, k jejichž přečtení bych se jinak prostě nedostal. nějaký horký novinky v cz asi tak dostupný nebudou, ale i tak je dost a dost knih který stojí za přečtení a ještě jsem je nečetl.
při objednání z usa do vyjde asi na 3tis, u nás jsem to někde viděl za 3400kč. _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
Claris Každý den odvahu!
|
Posted: Fri 22.10.2010 21:41 Post subject: |
|
|
Já měla teď nedávno jednu elektronickou čtečku v ruce, byl to formát A5 a tvářilo se to hodně sympaticky. Umím si představit, že si jejím prostřednictvím budu číst odbornou literaturu. Krásná literatura je pro mě spojená s vůní papíru.
A myslím, že časem bude přibývat i knížek v češtině.
Pokud si ji, Kyo, pořídíš, tak mě bude hodně zajímat, jak jsi spokojený _________________ Pane, ať jsi stéblo trávy nebo obyčejný list,
prosím dej, ať aspoň trochu umím ve tvých vzkazech číst.
Prosím dej, ať řeči stromů aspoň trochu rozumím,
ať vědí, že se učím a že nic neumím.
Dej, ať zlomím svoji pýchu, dej mi hledat pokoru,
když se trápím zbytečnostmi, ať pohlédnu nahoru.
Ať mi stačí dohlédnout na obzor, který jsi mi dal,
ať se smířím se vším, co jsi mi kdy vzal. |
|
Back to top |
|
|
shanzik kytky 3, meta: 1050
|
Posted: Sun 24.10.2010 14:57 Post subject: |
|
|
Já mám Kindle 3 od Amazonu, dají se sehnat knížky i zadarmo (legálně) i placený, zatím teda jsem nekoukala po českých, dostala jsem to před dvěma týdny a není čas. Jinak je to sympatický formát, nepřipadá mi to těžký, to inkoustový písmo taky fajn, čte se hezky. Klávesnice malá, ale má to být jen na poznámky. A má to nějakou free verzi prohlížeče, mp3 přehrávač, slovníky 2 už vložený, velkou výdrž, ze Států to tu bylo za 3 dny.. No, už mě nic nenapadá. _________________ Nad řekou leží kouř, a já zas po roce
citím dým z natí a tlející ovoce...
vždycky pln bolesti, smutku a neklidu
jakoby naposled podél své řeky jdu |
|
Back to top |
|
|
Felicity Master
|
Posted: Mon 25.10.2010 21:55 Post subject: |
|
|
Nad Kindlem jsme taky uvazovali, ale v cestine neni prakticky nic (a hned tak nebude) a z Amazonu je toho samozrejem kotel, ale drazsi nez normalni paperback, takze to nejak postrada smysl, jedine pokud clovek jede warez nebo uz nema misto v knihovne.
Zajimavou variantou by mohl byt Kindle nebo podobny soft na cteni pro vetsi PDA, tam uz se to cte hodne dobre. |
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Thu 18.11.2010 14:52 Post subject: |
|
|
Já jsem vždycky myslela, že e-knihy jsou zadarmo Zrovna jsem se totiž chtěla podívat po některých, které v knihovně nenajdu a nic pořádného mi to nenašlo Tak holt Amazon, třeba Gooberz od Lindy Goodman v Česku asi neseženu určitě. |
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Thu 18.11.2010 15:34 Post subject: |
|
|
no, pokud je chces legalne, tak jsou tam prece autorsky prava...to mas jako s hudbou, je snad zadarmo, kdyz ji legalne stahnes z netu? _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Thu 18.11.2010 16:09 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3 ... 12, 13, 14 Next
|
Page 1 of 14
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|